Rămâi conectat

Administrație

Ciugud, singura comună din România premiată pentru digitalizarea serviciilor publice de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației

Publicat

în

Ciugudul este singura comună din România premiată de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației pentru digitalizarea serviciilor publice oferite cetățenilor și pentru înființarea primei școli „smart” din mediul rural.

Premiul i-a fost decernat recent Comunei Ciugud în cadrul Galei „Rețeaua campionilor în domeniul integrității“. În cadrul acestui eveniment național au fost premiate cele mai bune practici și proiecte în domeniul bunei guvernări implementate la nivelul autorităților administrației publice locale și județene.

Echipa Primăriei Comunei Ciugud a fost premiată pentru patru proiecte care au privit digitalizarea serviciilor publice, dar și înființarea primei școli „smart” din mediul rural din România.

În cadrul galei, publicul participant, format din reprezentanți ai administraților locale din România, a fost invitat să voteze on-line, în timp real, echipa administrativă al cărei proiect a stârnit cel mai mare interes, Ciugudul clasându-se pe primul loc în fața unor municipii importante sau a unor consilii județene.

La fel ca și în 2019, comuna Ciugud s-a clasat pe primul loc, însă nu i-a mai fost decernat și acest premiu de popularitate deoarece regulamentul prevede acordarea unui singur premiu unei administrați publice locale.

„Ne bucurăm că, pentru al doilea an consecutiv, ne regăsim printre campionii administrației locale din România. Pentru noi este o onoare, dar și o provocare deoarece trebuie să ne îmbunătățim constant activitatea și să demonstrăm că se poate face performanță și în mediul rural. Cred că nu mai este o surpriză pentru nimeni faptul că dorim să arătăm că și satele românești pot fi „smart”, iar digitalizarea serviciilor publice este, din punctul nostru de vedere, doar o formă de respect față de cetățean, care ar trebui să aibă la un click distanță tot ce are nevoie în relația cu instituțiile statului. Așa s-a născut „Ciugud – Smart Village” și „Ciugud Smart School”, proiecte care reprezintă doar normalitatea pe care ne-o dorim în orice colț din România. Le mulțumesc colegilor mei din Primăria Ciugud, care și-au pus toată priceperea și sufletul în slujba comunității dezvoltând aceste proiecte, precum și cetățenilor care ne ajută să le implementăm și să ne îmbunătățim continuu activitatea”, a spus Gheorghe Damian, primarul Comunei Ciugud.

Gala „Rețeaua campionilor în domeniul integrității” a ajuns în acest an la a doua ediție fiind organizată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Competiția are ca scop premierea celor mai bune proiecte în domeniul bunei guvernări implementate a nivelul autorităților administrației publice locale și județene.

Comuna Ciugud este un promotor activ al modernizării administrației publice locale, lansând în 2019 conceptul „Smart Village” ca soluție de digitalizare a serviciilor publice și de dezvoltare a satului românesc. În cadrul acestui concept, în septembrie 2019, Ciugudul a deschis prima școală smart din mediul rural din România, o școală în care sunt folosite soluții tehnologice pentru reducerea consumului de energie, dar și cele mai moderne tehnologii și softuri folosite în educație. În Școala Gimnazială Ciugud învață în prezent aproximativ 130 de copii, de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

Prima parcare supraetajată din Blaj, construită în zona Gării

Publicat

în

Blaj: Prima parcare supraetajată, construită în zona Gării

Primăria Blaj va construi o parcare supraetajată – „PARK&RIDE” – pe fonduri europene, pe linia de finantare aferenta Priorității 4 – O Regiune cu mobilitate urbană durabilă, Acțiunea 4.1 – Dezvoltarea mobilității urbane durabile în Municipiile Regiunii Centru (inclusiv Zone Metropolitane și Zone Funcționale Urbane), din cadrul Programului Regiunea Centru, aferent perioadei 2021 – 2027.
Prima parcare supraetajată din Blaj va fi construită în cartierul Gării, zona Pieței Mici, va avea 6 nivele (parter, 4 etaje și terasă) și va oferi peste 200 de locuri de parcare, astfel:
*169 de locuri de parcare acoperită (din care 8 locuri pentru persoanele cu dizabilități);
*31 de locuri de parcare în aer liber, pe terasă;
*16 locuri de parcare pentru motociclete;
10 locuri de parcare exterioare pentru biciclete.
În plus, în viitorul „PARK&RIDE” vor fi amenajate 4 stații de încărcare electrică exterioare.
Prima parcare supraetajată din Blaj va avea, pe lângă facilitățile oferite, alei pietonale și zonă verde.
Proiectul va fi implementat în următorii 3 ani.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar în localitatea Galați (Zlatna): Care este stadiul lucrărilor

Publicat

în

Centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar în localitatea Galați (Zlatna): Care este stadiul lucrărilor

Lucrările la Centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar din localitatea Galați (Zlatna) avansează, au anunțat autoritățile locale.

Prin acest proiect vor fi amplasate 11 containere unde cetățenii vor putea sa depoziteze deșeuri din demolări, deșeuri vegetale, deșeuri casnice, sticlă, mobilă, carton, electrocasnice sau deșeuri periculoase.

Vor fi amplasate în incintă și un cântar si un bazin subteran pentru colectarea uleiurilor uzate.

Proiectul depășește 760.000 de euro și este finanțat prin PNRR.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Ultima stradă din Petrisat care necesita reabilitare, finalizată înainte de 1 mai

Publicat

în

Ultima stradă din Petrisat care necesita reabilitare, finalizată înainte de 1 mai

Ultima stradă din Petrisat care necesita reabilitare a fost finalizată înainte de 1 mai. 
Lucrările de reparații capitale (carosabil rutier, rigole, trotuare) a străzii numărul 4 din Petrisat au început la finalul lunii februarie și au fost finanțate din bugetul local al municipiului Blaj, valoarea acestora fiind de un milion de lei.
După ce anterior s-a turnat primul strat de asfalt, luni 29 aprilie a fost turnat cel de-al doilea strat. Au urmat trasarea marcajelor rutiere și recepționarea lucrării.
A fost una dintre cele mai dificile lucrări de reabilitare, ținând cont de cele 18 izvoare de coastă care au necesitat captarea pentru a asigura stabilitatea străzii.
Deoarece traficul este redus în zonă, am convingerea că această stradă nu va necesita reparații mulți ani de acum înainte. Odată cu finalizarea acestei străzi, avem și la Petrisat o infrastructură rutieră și de servicii completă, iar intervențiile viitoare vor viza doar reabilitările incluse în ciclul de reparații stabilit tehnic de Primăria Blaj, cuprins între 7 și 10 ani, în funcție de importanța și de gradul de uzură”, a precizat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba