Rămâi conectat

Administrație

Sistemul de iluminat public, modernizat în mai multe cartiere din Alba Iulia: Decid consilierii locali, în ședința extraordinară din 18 februarie

Publicat

în

Consilierii locali din Alba Iulia, vor avea de aprobat în ședința extraordinară din 18 februarie, indicatorii tehnico-economici pentru proiectul privind „Reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public al Municipiului Alba Iulia – Localități componente: Oarda de Sus, Oarda de Jos, Pâclișa, Micești și Bărăbanț”.

Proiectul „Reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public al Municipiului Alba Iulia – Localități componente: Oarda de Sus, Oarda de Jos, Pâclișa, Micești și Bărăbanț”, a fost depus spre finanțare de către Municipiul Alba Iulia în octombrie 2018 în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, și are ca scop creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale, clădirile publice și sistemele de iluminat public, îndeosebi a celor care înregistrează consumuri energetice mari și sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

Ca urmare a finalizării cu succes a etapei de evaluare tehnică și financiară, precum și a încadrării proiectului ,Reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public al Municipiului Alba Iulia – Localități componente: Oarda de Sus, Oarda de Jos, Pâclișa, Micești și Bărăbanț”, se începe demararea etapei precontractuală.

Obiectivul general al proiectului este creșterea eficienței energetice, începând cu anul 2021, în sistemul de iluminat public al Municipiului Alba Iulia, care în prezent înregistrează consumuri energetice mari.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

1.Scăderea consumului anual de energie primară în iluminat public la nivelul Municipiului Alba Iulia – Localități Componente: Oarda de Sus, Oarda de Jos, Pâclișa, Micești și Bărăbanț de la 389.636,00 (kWh/an) – valoare dinaintea implementării proiectului, la 205.501,52 kWh/an, începând cu anul 2021 prin reabilitarea și modernizarea a 46.587 ml, respectiv extinderea cu 5.000 ml a sistemului de iluminat public în zona vizată prin proiect, care include și instalații, echipamente eficiente din punct de vedere al consumului de energie electrică.

2. Scăderea gazelor cu efect de seră, datorate sistemului de iluminat public la nivelul Municipiului Alba Iulia – Localități Componente: Oarda de Sus, Oarda de Jos, Pâclișa, Micești și Bărăbanț de la 86,65 echiv. tone de CO2/an – valoare dinaintea implementării proiectului, la 45,70 echiv. tone de CO2/an începând cu anul 2021, prin reabilitarea si modernizarea a 46.587 ml, respectiv extinderea cu 5.000 ml a sistemului de iluminat public în zona vizată prin proiect, care include și folosirea de materiale reciclabile, ecologice respectiv a unor sisteme alternative de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie.

3. îmbunătățirea accesului persoanelor cu dizabilități (persoane cu deficiențe de vedere, persoane cu dizabilități motorii etc.), la serviciul de iluminat public la nivelul Municipiului Alba Iulia – Localități Componente: Oarda de Sus, Oarda de Jos, Pâclișa, Micești și Bărăbanț, prin reabilitarea și modernizarea a 46.587 ml, respectiv extinderea cu 5.000 ml a sistemului de iluminat public în zona vizată prin proiect și iluminarea a unui număr de 2 treceri de pietoni, incluzând sisteme bazate pe senzori de prezență care vor comanda creșterea fluxului luminos al aparatelor de iluminat public (la trecerile de pietoni) începând cu anul 2021.

Bugetul total al proiectului conform cererii de finanțare aprobate de către finanțator: 8.726.128,54 LEI din care 8.481.601,37 LEI reprezentând cheltuieli eligibile și 244.527,17 LEI cheltuieli neeligibile. 8.311.969,35 LEI reprezintă valoarea nerambursabilă a proiectului și 169.632,02 LEI contribuția care îi revine Municipiului Alba Iulia în calitate de beneficiar


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

Punte pietonală în reparație capitală la Sebeș

Publicat

în

Sebeș: Punte pietonală în reparație capitală

Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului Sebeș informează cetățenii că puntea care face legătura între strada Spicului și strada Abatorului este în reparație capitală până în 30 iunie.

Se vor executa mai multe lucrări.

Lucrările prevăzute a se executa sunt recondiționarea cablului principal de susținere, confecționarea și înlocuirea balustradelor, precum și înlocuirea căii de rulare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Prima parcare supraetajată din Blaj, construită în zona Gării

Publicat

în

Blaj: Prima parcare supraetajată, construită în zona Gării

Primăria Blaj va construi o parcare supraetajată – „PARK&RIDE” – pe fonduri europene, pe linia de finantare aferenta Priorității 4 – O Regiune cu mobilitate urbană durabilă, Acțiunea 4.1 – Dezvoltarea mobilității urbane durabile în Municipiile Regiunii Centru (inclusiv Zone Metropolitane și Zone Funcționale Urbane), din cadrul Programului Regiunea Centru, aferent perioadei 2021 – 2027.
Prima parcare supraetajată din Blaj va fi construită în cartierul Gării, zona Pieței Mici, va avea 6 nivele (parter, 4 etaje și terasă) și va oferi peste 200 de locuri de parcare, astfel:
*169 de locuri de parcare acoperită (din care 8 locuri pentru persoanele cu dizabilități);
*31 de locuri de parcare în aer liber, pe terasă;
*16 locuri de parcare pentru motociclete;
10 locuri de parcare exterioare pentru biciclete.
În plus, în viitorul „PARK&RIDE” vor fi amenajate 4 stații de încărcare electrică exterioare.
Prima parcare supraetajată din Blaj va avea, pe lângă facilitățile oferite, alei pietonale și zonă verde.
Proiectul va fi implementat în următorii 3 ani.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar în localitatea Galați (Zlatna): Care este stadiul lucrărilor

Publicat

în

Centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar în localitatea Galați (Zlatna): Care este stadiul lucrărilor

Lucrările la Centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar din localitatea Galați (Zlatna) avansează, au anunțat autoritățile locale.

Prin acest proiect vor fi amplasate 11 containere unde cetățenii vor putea sa depoziteze deșeuri din demolări, deșeuri vegetale, deșeuri casnice, sticlă, mobilă, carton, electrocasnice sau deșeuri periculoase.

Vor fi amplasate în incintă și un cântar si un bazin subteran pentru colectarea uleiurilor uzate.

Proiectul depășește 760.000 de euro și este finanțat prin PNRR.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba