Rămâi conectat

Știri

25 de elevi din județul Alba vor îmbrăca, din toamnă, uniforma militară: Au fost admiși la Colegiul Militar “Mihai Viteazul” Alba Iulia

Publicat

în

25 de elevi din județul Alba vor îmbrăca, din toamnă, uniforma militară. Aceștia au fost admiși la Colegiul Militar “Mihai Viteazul” din Alba Iulia. 

Ministerul Educației a publicat lista candidaților repartizați și admiși la liceele militare din toată țara pe site-ul admitere.edu.ro. Este vorba despre absolvenții de clasa a VIII-a care au susținut mai întâi probele eliminatorii specifice liceelor cu acest profil, după care Evaluarea Națională.

Colegiile și liceele militare care au organizat acum admiterea sunt următoarele:

  1. Colegiul Militar Liceal “Dimitrie Cantemir”, Breaza
  2. Colegiul Militar Liceal “Mihai Viteazul”, Alba Iulia
  3. Colegiul Militar Liceal “Stefan cel Mare”, Campulung Moldovenesc
  4. Liceul Militar “Tudor Vladimirescu”, Craiova
  5. Liceul Militar de Marina “Alexandru Ioan Cuza”, Constanta

Cea mai mare medie finală de admitere a fost 9,96, iar ultimul a intrat cu media 7,87. Cifra de şcolarizare pentru anul şcolar 2019-2020 la Colegiul Militar “Mihai Viteazul” din Alba Iulia este de 120 de locuri.

Vezi lista

Admiterea în colegiile militare liceale, conform metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de admitere în învăţământul militar liceal, se desfăşoară în două etape: în prima, candidaţii susţin o probă eliminatorie de verificare a cunoştinţelor sub forma unui test grilă la disciplinele limba şi literatura română şi matematică. În etapa a doua, candidaţii care au fost declaraţi admis în prima etapă şi au participat la evaluarea naţională, sunt ierarhizaţi în ordinea strict descrescătoare a mediilor finale de admitere. Sunt declaraţi admis candidaţii ale căror medii finale de admitere se situează, în urma ierarhizării, în limita numărului de locuri aprobate pentru fiecare colegiu militar liceal.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Baza sportivă din Zlatna reabilitată energetic. Licitația, lansată în SEAP

Publicat

în

Baza sportivă din Zlatna urmează să fie reabilitată energetic. Licitația a fost lansată în SEAP

Primăria Zlatna a scos pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice proiectul prin care se dorește reabilitarea energetică a clădirii bazei sportive din Zlatna. Aceasta are o valoare aproximativă de 1.236.301,74 de lei.

Imobilul este amplasat în orașul Zlatna, Str. Calea Moților, nr. 23A, localitatea Zlatna, județul Alba. Imobilul nu este inclus în lista monumentelor istorice sau în zona de protecție a acestora. Clădirea existentă, cu funcțiunea de bază sportivă la care se intervine are regimul de înălțime P+1E. Accesul principal se realizează din incintă în partea nord.

Contractul are ca scop execuția de lucrări pentru obiectivul de investiții „Lucrări de intervenție în vederea creșterii eficienței energetice a bazei sportive oraș Zlatna, județ Alba.” Se vor realiza lucrări de intervenție în vederea creșterii eficienței energetice a bazei sportive din orașul Zlatna, cu regim de înălțime parter+etaj, ce va avea funcțiunea de bază sportivă.

Construcția este realizată dintr-o structură de zidărie portantă din cărămidă GVP cu grosimea de 29 cm, cu stâlpi ori și centuri din beton armat. În vederea realizării lucrărilor de îmbunătățire a condițiilor de exploatare în clădirea bazei sportive din Zlatna prin creșterea eficienței energetice, se propun executarea următoarelor lucrări:

– izolarea termică a fațadei cu vată minerală (1 x 15cm);
– izolarea termică a soclului cu polistiren extrudat (1 x 5cm);
– izolarea termică a planșeului superior cu vată minerală (2 x 10cm);
– înlocuirea tâmplăriei exterioare din lemn, atât uși de acces în imobil, cât și ferestrele, cu tâmplărie PVC cu geam termopan în 3 straturi;
– desfacerea balustradei de la etaj;
– introducerea unei balustrade de sticlă la scara de acces de la etaj și în zona terasei acoperite;
– închiderea parțială a terasei de la etaj cu tâmplărie PVC cu geam termopan în 3 straturi;
– dezafectarea șarpantei existente și introducerea unei șarpante noi, corespunzător ancorată;
– închiderea golului de ușă din ax 3 (parter) și crearea unui gol nou de ușă între încăperea Po8 și Po8′ (conform planșei de arhitectură Ao2);
– închiderea golurilor de fereastră din ax 2 și F (etaj 1) și crearea de goluri de fereastră noi în ax 1 și G (conform planșei de arhitectură Ao3);
– refacerea tencuielilor și finisajelor exterioare și interioare (unde este cazul);
– refacerea sistemului de captare a apelor pluviale;
– Pentru finisajele exterioare se vor utiliza adeziv cu plasă de fixare și tencuială decorativă culoare albă și culoare RAL 7016.
– La interior, se vor utiliza tencuieli pe bază de ipsos, glet, amorsă și straturi de vopseluri lavabile.
– Pardoselile interioare vor fi realizate din gresie sau parchet, conform planșelor de arhitectură.
– Glafurile exterioare vor fi realizate din tablă vopsită.
– Pentru preluarea și direcționarea apelor pluviale de pe acoperiș, se va executa un sistem de jgheaburi și burlane din tablă, de culoare RAL 7016.
– Construcția este realizată dintr-o structură de zidărie portantă din cărămidă GVP cu grosimea de 29 cm, cu stâlpi ori și centuri din beton armat.
– Planșeul peste parter este realizat din beton armat cu grosimea de 15 cm.
– Planșeul pe sol este realizat din beton cu grosimea de 10 cm.
– Planșeul peste etaj este realizat din lemn cu grosimea de 20 cm.
– Acoperișul este tip șarpantă eclectică din lemn de rășinoase cu învelitoarea din țigle ceramice, culoare gri antracit.
– Se va aplica o termoizolație de vată minerală cu grosimea de 15 cm.

Licitația are o valoare aproximativă de 1.236.301,74 de lei. Data limită de depunere a ofertelor este 17.06.2024.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia, invitat la cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii „ARLECHINO-Caravana Poveștilor”

Publicat

în

Teatrul de Păpuși „Prichindel” este invitat la cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii „ARLECHINO – Caravana Poveștilor”

Prilej de bucurie să revenim pe scena Teatrului „Arlechino” din Brașov pentru a spune o nouă poveste publicului brașovean.

La această ediție am ales să prezentăm spectacolul „Scufița roșie”, regia Viorica Boda și Teodora Popa, un spectacol plin de antren, de veselie și învățătură.
Așadar, simpatica noastră Scufiță roșie se va prezenta în fața micilor spectatori din Brașov, miercuri, 29 mai 2024, ora 10:30 la Sala Arlechino.

„Scufița roșie”, după Frații Grimm
Regia și distribuția: Viorica Boda, Teodora Popa
Dramatizarea: Cristian Pepino
Scenografia, sculptura și pictura: Marian Sandu și Oriana Pelladi
Muzica: Levente Szöcs

Regia tehnică: Elena Madaras
Sunet: Florin Andrea
Lumini: Ovidiu Tămășan
Mașinișt: Gheorghe Hațegan

Manager teatru: Ioana Bogățan


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

IPJ Alba funcționează, temporar, într-un spațiu din incinta Alba Carolina Mall, din 28 mai

Publicat

în

Începând cu data de 28 mai 2024, comanda Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu mai multe structuri suport își vor desfășura, temporar, activitatea într-un spațiu amenajat din incinta Alba Carolina Mall, situat în Alba Iulia, strada Alexandru Ioan Cuza.

Structurile suport sunt Serviciul Resurse Umane, Serviciul Logistic, Biroul Control Intern, Biroul Juridic, Structura de Securitate, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, Compartimentul Relații Publice și Compartimentul Relații cu Publicul). Coordonatele de contact au rămas aceleași, respectiv telefon și fax 0258.806.161, email: [email protected].

Cetățenii care doresc să depună sesizări, plângeri, documente sau să fie primiți în audiență de conducerea Inspectoratul de Poliție Județean Alba o pot face la noua locație.

Mutarea a fost realizată în contextul în care sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, situat în municipiul Alba Iulia, str. Ion I. C. Brătianu nr. 1 B, va fi reabilitat prin fonduri europene. Se estimează ca aceste lucrări să fie finalizate într-un termen de doi ani.

Totodată, începând cu data de 29 mai 2024, ghișeul Serviciului Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative unde pot fi solicitate certificate de cazier judiciar va funcționa în aceeași locație.

În spațiul din incinta Alba Carolina Mall vor fi realizate și examinările pentru reducerea perioadei de suspendare a permisului de conducere, în fiecare zi de luni, începând cu ora 12,00 și de joi, începând cu ora 09,00.

Structurile operative din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba ( Serviciul de Investigații Criminale, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul Rutier, Serviciul de Ordine Publică, Serviciul Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase și Serviciul Criminalistic) își desfășoară activitatea într-un spațiu din incinta Alba Mall. Tot acolo funcționează ghișeele Serviciului Rutier și al Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase.

Reamintim faptul că, la data de 22 septembrie 2023, a fost semnat contractul privind proiectarea și execuția lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiții.

Ca urmare a semnării contractului de achiziție publică de lucrări și a emiterii ordinului de începere a lucrărilor de proiectare, sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, Poliția Municipiului Alba Iulia și Pavilionul Ordine Publică vor fi reabilitate prin fonduri europene, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 5 – Valul renovării, Axa 2-Schema de Granturi pentru eficientă energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2 –

Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice.

Obiectivul general al proiectului este aducerea clădirilor la parametrii de siguranță și stabilitate proiectați, reducerea cheltuielilor cu utilitățile, precum și reducerea cu peste 60% a consumului de energie și a emisiilor de dioxid de carbon.

Totodată, se va crea cadrul necesar asigurării serviciilor publice oferite cetățenilor în cele mai bune condiții.

Contractul de achiziție publică a fost semnat între Inspectoratul de Poliție Județean Alba și Asocierea SC Lincoln Plus SRL – Secret Art SRL – CONCEPT STUDIO SRL, lider de asociere: S.C. LINCOLN PLUS S.R.L.

Valoarea contractului de achiziție publică este de 32.898.442,00 lei, exclusiv TVA.

Durata de execuție a lucrărilor, conform proiectului, este de 24 de luni.

Implementarea proiectului ,,Reabilitarea și modernizarea imobilelor din cadrul I.P.J. Alba, pe str.I.I.C. Brătianu, nr.1B” se va realiza cu respectarea principiului ”Do No Significant Harm” (DNSH), astfel cum este prevăzut de art.17 din Regulamentul (UE) 2020/852 privind instituirea unui cadru care să faciliteze investițiile durabile, astfel făcându-se trecerea la un fond construit rezilient și verde.

Acest apel de proiecte este gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, finanțat din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României și din fonduri naționale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba