Rămâi conectat

Administrație

Viceprimarul Gabriel Pleșa, la Unirea FM: Taxa pentru promovarea turistică este una justificată în Alba Iulia, oraș cu potențial turistic și cu un puternic brand

Publicat

în

Un proiect de hotărâre privind instituirea taxei speciale pentru promovarea turistică a municipiului Alba Iulia a fost publicat de administrația locală pentru etapa de consultare a populației care se desfășoară în perioada 20 martie – 9 mai 2019, interval în care se așteaptă observațiile și sugestiile cetățenilor. Dezbaterea publică va avea loc în 10 mai,  la sediul Primăriei municipiului Alba Iulia.

Viceprimarul Gabriel Pleșa: ”Orice turist care se cazează la Alba Iulia plătește această taxă, la unitatea hotelieră unde se cazează. Noi i-am zis taxa de promovare turistică. Am zis că acestă taxă poate fi percepută de la turiștii care vin în orașul nostru, pe de o parte, iar pe de altă parte există o taxă care va fi percepută de fiecare om cazat de la cei care operează în turism. De aici au venit și problemele, discuțiile, motiv pentru care e în dezbatere publică proiectul. Pentru că unii dintre operatorii noștri, deținătorii de hoteluri și pensiuni din Alba Iulia, nu ar fi de acord cu plata unei astfel de taxe, invocând faptul că, încă, în Alba Iulia cazările nu sunt la nivelul dorit, că există sincope iarnă-vară, sezon turistic și extra-turistic și că nu este normal să fie aceiași taxă toată perioada anului, în fiecare lună. De aceea este în dezbatere publică. Vom vedea ce vor spune cetățenii, operatorii în turism și apoi consilierii locali se vor pronunța.”

Potrivit documentului citat se dorește stabilirea unui cadru reglementat privind instituirea unei taxe speciale datorată bugetului local pentru dezvoltarea turismului în Alba Iulia, prin promovarea obiectivelor turistice din municipiu și a destinației turistice Alba Iulia, în ansamblul ei, în vederea creșterii numărului de turiști. Taxa specială încasată de structurile de cazare turistică va fi colectată în bugetul local prin Direcția Venituri din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia. Sumele colectate din taxa specială rămase neutilizate la sfârșitul anului se vor folosi în anul următor cu aceeași destinație.

Gabriel Pleșa, viceprimar municipiul Alba Iulia: ”Cred că o astfel de taxă va trebui plătită de oricine se cazează în Alba Iulia, sunt taxe normale. Din acești bani poți să faci lucruri de întreținere a zonei istorice, a obiectivelor istorice, alte lucruri de care beneficiază locuitorii municipiului Alba Iulia. Albaiulienii, pentru că locuiesc într-un oraș care are potențial turistic, trebuie să simtă și ei, în nivelul de trai, faptul că e un oraș care vinde foarte bine, care are un brand puternic. Altfel, vin, parchează fără plată, nu plătesc taxa turistică la hotelul în care se cazează și noi, comunitatea, nu ne alegem cu nimic. Sunt niște propuneri în proiect.  Dacă nu mă înșel, e vorba de 1 euro. Nu este mult. În opinia mea să adaugi 5 lei, sau chiar 10 lei, la un tarif de pensiune sau hotel, nu este mult.”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

Start pentru modernizarea iluminatului public în comuna Stremț

Publicat

în

În comuna Stremț, start pentru modernizarea iluminatului public

Au început lucrările aferente proiectului „Modernizarea sistemului de iluminat public in comuna Stremț”, proiect prin care a fost obținută de la Fondul de Mediu suma de 999.936, 52 lei finanțare nerambursabilă.
Anunțul a fost făcut de primarul Traian Ștefan Popa.
Prin acest proiect se va moderniza iluminatul public pe tronsonul drumului Stremț – Geoagiu de Sus – Valea Mănăstirii.
„Totodată suntem în curs de obținere a unei noi finanțări, tot prin Fondul de Mediu, de aceeași valoare, prin care se va moderniza iluminatul public pe străzile din comuna Stremț”, a precizat edilul.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Relocare în subteran a cablurilor pe încă șase străzi din Blaj

Publicat

în

Pe încă șase străzi din Blaj, relocare subterană a cablurilor

Proiectul de relocare în subteran a cablurilor de energie electrică și comunicații (internet, tv și telefonie) va continua pe alte șase străzi din municipiul Blaj: Clujului, Simion Bărnuțiu, Tudor Vladimirescu 1 și 2, Episcop Ioan Lemeny și Mitropolit Andrei Șaguna.
Prima stradă care va beneficia de relocarea în subteran a cablurilor este strada Clujului, lucrările urmând să înceapă în următoarele trei luni. Celelalte cinci străzi vor fi finalizate până la mijlocul anului 2025. Pe lângă relocarea cablurilor în subteran, vor fi montați stâlpi noi de iluminat, iar iluminatul public se va face pe LED.
„„Îngroparea” cablurilor este o necesitate pe care Blajul și-a asumat-o ca deziderat urban, în urmă cu șase ani. Procesul a fost accelerat în ultimii 4 ani, când am reușit să relocăm în subteran 57,8 kilometri de cabluri, în total având peste 70 de kilometri de cabluri de energie electrică și comunicații relocate în subteran.
Această investiție majoră, care duce Blajul și mai aproape de standardele europene, nu ar fi fost posibilă fără excelenta colaborare dintre administrația blăjeană și compania Distribuție Energie Electrică România (DEER) – Sucursala Alba și îi mulțumesc directorului Marius Ceteraș pentru sprijin!”, a transmis primarul Gheorghe Valentin Rotar.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

1.500 de chiparoși pe străzile municipiului Blaj

Publicat

în

Blaj: 1.500 de chiparoși pe străzile municipiului

S-a început, prin intermediul Serviciului Public de Gospodărie Comunală, plantarea de chiparoși pe străzile municipiului Blaj.
În prezent, se completează locurile existente și se fac noi plantări în zona blocurilor de pe strada Gheorghe Barițiu, pe strada Tudor Vladimirescu 1 și la intrarea dinspre Sâncel. În total, vor fi 1.500 de chiparoși.
Potrivit reprezentanților administrației locale, pe lângă aspectul estetic deosebit, prin proprietățile sale, acest arbore ornamental asigură o mai bună calitate a aerului din Blaj.
În context primarul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar, a evidențiat rolul deosebit pe care Serviciul Public de Gospodărie Comunală, condus de Claudiu Păcurar, îl are în administrarea Blajului, fiind un vector important în dezvoltarea comunității, prin lucrările pe care le execută: întreținerea și extinderea spațiilor verzi, administrarea iluminatului public, reparații trotuare și clădiri, măturatul străzilor, servicii de deszăpezire și desinsecție, etc.
„Sunt servicii pe care nu le-am externalizat și care, datorită activității Serviciului Public de Gospodărie Comunală, degrevează bugetul local al Blajului de cheltuieli suplimentare în valoare de aproximativ un milion de euro pe an!”, a subliniat edilul din Blaj.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba