Rămâi conectat

Știri

Oameni care au scos „minuni” din mâinile lor, dar nu s-au ales cu nimic! Așa a apărut și emoticonul „smiley”

Publicat

în

Atitudinea de tip de treabă nu te prea ajută să reușești în lumea artei: uneori, altcineva se va îmbogăți de pe urma sclipirii tale de geniu. Sunt sute de exemple de artiști și performeri care au fost prea nepăsători ca să profite la maximum de acordurile lor de chitară, designul de logo pe care l-au făcut sau ideile lor ingenioase, dar acestea sunt cele mai impresionante povești. Varsă o lacrimă pentru acești ghinioniști din lumea artei și asigură-te că n-o să pățești și tu același lucru.

1. Nike
Logo-ul celui mai mare brand de sport din lume n-a fost creat de o agenție gigantică de marketing, ci de o studentă. În 1971, Carolyn Davidson, studentă la design, a inventat binecunoscutul semn de bifat. Fondatorul Phil Knight, care i-a dat jobul, n-a fost de părere că e prea grozav. I-a dat lui Davidson 35 de dolari pe el.

Când Nike a ajuns pe piața bursieră, în 1983, Davidson a primit în sfârșit recunoașterea meritată. Knight a invitat-o la prânz și i-a oferit un inel cu logo-ul din diamant ( elegant), alături de un plic cu acțiuni care acum valorează 630 000 de dolari. Probabil că Knight s-a simțit foarte vinovat – din păcate, acum putem dezvălui că Davidson e singura de pe lista asta care a rămas cu ceva de pe urma creației sale.

2. Bob Ross

De câte ori am rămas singur acasă într-o sâmbătă noapte și am ascultat vocea liniștitoare a lui Bob Ross! Ross mi-a prezentat conceptul de pace interioară, datorită norișorilor lui veseli și a tehnicilor magice de pictură udă în ulei. A mai făcut și sesiunile de pictură foarte faimoase care au fost transmise la PBS din 1983 până în 1994, total gratuit. Pe drăguțul de Bob nu-l interesau banii, îl interesa să picteze. Din fericire, cu ajutorul faimei obținută din emisiunile sale, a reușit să vândă destul de multe DVD-uri. Dar pe bune, să faci televiziune gratis ani de zile?!

3. „Bitter Sweet Symphony”

Istoria plagiarismului muzical e la fel de vechi ca muzica în sine. De exemplu, Blurred Lines are sample-uri din Got to Give it Up al lui Marvin Gaye, sau Vanilla Ice încă susține că Ice Ice Baby nu sună ca Under Pressure de la Queen. În cazul The Verve, vioara din Bitter Sweet Symphony sună suspect de mult ca cea din The Last Time, un B-side de la Rolling Stones. Asta a fost de ajuns ca Allen Klein, fostul manager de la Stones, să-i pună la stâlpul infamiei pe tinerii debutanți. În mod remarcabil, The Verve primise deja permisiunea să folosească sample-ul de la Decca Records, care lansase albumul Rolling Stones.

Dar hotărârea judecătorească a stabilit ca The Verve să nu primească niciun bănuț pentru cel mai mare hit al lor. Toate drepturile de autor s-au dus la Klein. Dar cântecul a fost nominalizat la un premiu Grammy în 1998. La scurt timp, solistul Richard Ashcroft s-a apucat să facă muzică pentru teatru.

4. Semnul smiley Clasicul smiley a luat multe forme de la protestele hipioate din anii ’60 până la emoticoanele Whatsapp de azi. Harvey Ball a fost rugat de Hanover Insurance să creeze un simbol care să le motiveze angajații. Ball a făcut smiley-ul galben pe care îl știm cu toții, în zece minute, și a primit 45 de dolari. N-a realizat că poate ar fi fost deștept să înregistreze drepturile de autor pe el. Mai târziu, în 1970, smiley-ul a devenit viral când Bernard și Murray Spain au început să vândă tricouri cu el. În 2000, și-au vândut franciza la prețul de 500 de milioane de dolari. Și Harvey Ball? Uneori îl găsești la întâlniri cu fanii smiley-ului: semnează insigne cu mutra galbenă și veselă.

5. Logo-ul AC/DC

Logo-ul cu fulger AC/DC e probabil la fel de iconic ca trupa în sine. A fost făcut de Gerard Huerta în 1977 și nu trebuia să fie logo-ul trupei. Huerta a scris în contract că fontul ar trebui folosit o singură dată, pentru albumul Let There Be Rock. Pe următorul album, fontul folosit a fost diferit, dar un manager a hotărât mai târziu că vechiul logo roșu al lui Huerta ar trebui exploatat în continuare. Fără să informeze designerul, trupa l-a folosit pentru toate coperțile de album, postere și tricouri.

6. Solo-ul lui Van Halen de pe „Beat It!”

Mai sunt oameni care au atât de mult talent încât nici măcar nu vor bani pentru capodoperele lor. De exemplu, Eddie Van Halen, în timpul unei zile de înregistrări cu Michael Jackson, a creat unul dintre cele mai faimoase solo-uri de chitară din lume în 20 de minute. Într-un interviu cu BBC, a explicat că l-a făcut ca o favoare.

„M-a sunat Quincy și m-a întrebat dacă vreau să-l fac. Politica trupei noastre era că nu facem nimic în afara trupei, dar toți erau plecați din oraș și nu aveam pe cine să întreb. M-am gândit că n-o să știe nimeni că am cântat pe albumul puștiului ăstuia negru. Dar cel mai amuzant e că am rearanjat piesa.” N-a primit credit pentru solo nici pe coperta albumului. Se pare că Jones îi promisese lui Van Halen un bax de beri drept mulțumire, dar nici pe ăla nu l-a primit.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Prima ediție a Zilelor Băilor Sărate Ocna Mureș, în 11 și 12 mai

Publicat

în

În 11 și 12 mai, prima ediție a Zilelor Băilor Sărate Ocna Mureș

Prima ediție a evenimentului „Zilele Băilor Sărate Ocna Mureș” va avea loc în  al doilea weekend din luna mai, mai exact în zilele 11 și 12 mai.

Organizatorii au pregătit multe surprize, întreceri sportive, dar și spectacole cu soliști locali și invitați speciali.

„Suntem extrem de încântați să vă anunțăm organizarea ZILELOR BĂILOR SĂRATE OCNA MUREȘ, o sărbătoare de tradiție și importanță deosebită pentru orașul nostru! Pregătim un weekend plin de evenimente cu artiști deosebiți și spectacole de neuitat, cu solisti locali și invitați speciali!”, au transmis organizatorii.

PROGRAMUL:

11 MAI 2024 – începând cu ora 11.00, în incinta Băilor Sărate, program oferit de solistele Diana Popa, Sofia Crișan, Gabriela Matei, Diana Rad, Abigail Nistor, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba – clasa canto muzică ușoară prof. Marinela Popa, DJ, iar pe terenurile de sport – întreceri sportive și multe surprize!

12 MAI 2024 – în centrul orașului Ocna Mureș

Ora 16.00-18.00 -program muzică populară cu soliștii locali:

Georgiana Vesa
Sonia Hoca
Roxana Mihu
Alfred Garduli
Eugenia Corpodean Ciceu
Rodica Dobrin
Ansamblul Tradiții Uiorene -Ocna Mureș

Ora 18.00 – Recital Sava Negrean Brudașcu

Ora 19.00 – Recital Orchestra și soliștii Centrului de Cultură ,,Augustin Bena” Alba

Ora 19.30 – soliste locale muzică ușoară: Andreea Ghiliu și Medeea Moldovan

Ora 19.45 – Recital Bogdan Medvedi (ex-Maxim)

Ora 20.30 – Recital Trupa Good Day

Ora 21.30 – Recital – ALEXIA

Prezintă prof. Camelia Ilea


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Puterile miraculoase ale celor 12 lumânări aprinse în Joia Mare din Săptămâna Patimilor

Publicat

în

Puterile miraculoase ale celor 12 lumânări aprinse în Joia Mare

Ziua de joi din Săptămâna Patimilor, cunoscută ca Joia Mare sau Joia Neagră, este una dintre cele mai importante, având o semnificaţie aparte. În această seară se aprind 12 lumânări la citirea celor 12 Evanghelii, lumânări ce pot fi aprinse ulterior pe parcursul întregului an.

În timpul slujbei din Joia Mare se citesc cele 12 Evanghelii, prin care se aminteşte istoria mântuirii, începând cu Cina cea de Taină şi continuând cu prinderea Mântuitorului în Grădina Ghetsimani, aducerea lui la arhiereii Ana şi Caiafa, condamnarea de către Sinedriu, judecarea de către Pilat, batjocorirea, răstignirea, moartea şi punerea sa în mormânt.

Superstiţii în Joia Mare: ce facem cu cele 12 lumânări

Fiecare creştin aprinde câte 12 lumânări pentru cele 12 evanghelii, iar una dintre lumânări poate fi dusă pentru a fi aprinsă în Noaptea de Înviere. După terminarea slujbei, cele 12 lumânări se duc acasă, urmând a fi folosite în timpul anului.

“În fiecare lună se aprinde câte o lumânare dintre cele 12. Lumânările se aprind la început de lună, în zile importante cum ar fi ziua naşterii, căsătoriei, sau ziua botezului. Cu această lumânare trebuie să existe o legătură sufletească. Ziua de joi este o zi importantă pentru feştania casei”, a explicat părintele Roman Pintea pentru Vocea Transilvaniei.

Odată citită cea de-a 12-a evanghelie, se încheie trasul clopotului şi începe bătutul toacelor.

“Ne amintim că în Joia Mare cerul s-a întunecat, soarele s-a dus până la asfinţit, iar catapeteasma s-a rupt. În aceste zile comunitatea este în doliu”, a mai spus părintele Pintea.

sursa: gandul.info


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Mâncăruri specifice românești de Paști: Ce fel de mâncare nu trebuie să lipsească de pe masă

Publicat

în

Pastele este una dintre cele mai importante sarbatori ale anului, motiv pentru membrii familiei si prieteni sa se adune in jurul mesei de sarbatoare.

Masa tradițională pentru Paști este alcătuită la creștinii români din: drob de miel, ciorbă de miel, friptură de miel, ca dulciuri se mănâncă cozonacul cu diverse umpluturi și pasca cu brânză. Alături de aceste bucate se pregătesc ouă roșii.

Tradiția populară spune că, la răstignirea lui Iisus Hristos, Maica Domnului a adus un coș cu ouă pe care a vrut să le dea paznicilor. Aceștia au refuzat darul, batjocorindu-L și mai mult pe Iisus. Plângând în hohote, Maica Domnului a lăsat coșul la picioarele Răstignitului. Sângele, șiroind din trup, a împestrițat ouăle. Uitându-se la ele, Iisus Hristos a șoptit că din acea zi toți creștinii vor vopsi ouă roșii. În felul acesta, ouăle roșii au devenit un simbol al învierii.

Postul Paștelui, cel mai lung și cel mai aspru post de peste an, presupune ca trecerea la mâncăruri de dulce să fie cumpătată și cu chibzuială.

Mai întâi pe masă de Paşti se aşează aperitivele. Printre acestea drobul de miel şi ouă umplute, dar şi fel de fel de aperitive pe bază de aluat. Bineînţeles, ouăle roşii sunt cele mai importante.

Drobul de miel se prepară în aproximativ 120 de minute. Carnea de miel este, în general, nelipsită din preparatele de Paşti, iar drobul de miel este gustos şi uşor de preparat.

Aperitivele pe bază de aluat uşor de preparat sunt soluţii foarte bune nu doar pentru bufeturile suedeze, ci şi pentru a-ţi ţine musafirii ocupaţi până termini de aranjat masă. Pentru a umple aceste aluaturi nu există limite de creativitate, pentru că se pot folosi nu doar legume şi fructe crude, ci şi cu diverse tipuri de brânză sau cu carne.

Ouăle vopsite sunt nelipsite pe masă de Paşte. Ştiai că poţi vopsi ouăle în albastru folosind afine conservate sau portocalii, utilizând morcovi? Ori că poţi obţine culoarea verde din spanac, iar roşul din suc de rodie?

Supa sau ciorba de miel completează meniul tradiţional de Paşte. Supa de miel, pe lângă beneficiile nutrionale pe care le oferă organismului, este o mâncare delicioasă, care aduce savoare mesei de Paşte. Pe lângă celelalte preparate tradiţionale, bogate în grăsimi, supa de miel vine ca o alinare pentru stomac, uşurând digestia.

Printre felurile principale în meniul tradiţional de Paşte se poate numără stufatul de miel. Această este o mâncare tradiţională, care se prepară, în general, o singură dată pe an. De Paşte, la tăierea mielului, ceapă verde şi usturoiul verde sunt proaspete şi subţiri şi dau aromă minunată stufatului de miel.

Pe masă de Paşte se pot aşeza şi sarmalele în foi de varză. Este o mâncare tradiţională şi mai ales de sărbătoare.

La desert, cozonacii sunt cele mai des întâlnite deserturi de Paşte. Tot la desert se poate servi pască cu brânză şi stafide.

De pe masă tradiţională de Paşte nu lipsesc băuturile tradiţionale: băuturi spirtoase pentru începutul mesei şi vinuri pentru a acompania mâncărurile servite, scrie realitatea.net.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba