Rămâi conectat

Știri

Întâlniri culturale de toamnă la Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, de astăzi și până la finele lunii

Publicat

în

În perioada 19-31 octombrie 2018, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba invită publicul larg la noi întâlniri culturale ce vor avea loc la sediul central al bibliotecii si la Filiala ,,Centrul de zi pentru vârstnici”. Proiectele propuse vizează publicul din toate categoriile de vârstă și au ca scop promovarea colecțiilor de bibliotecă dar și crearea unui cadru propice pentru dialoguri culturale pe diverse teme, între persoane cu preocupări similare.

Prima activitate propusă de bibliotecă are titlul Seratele bibliotecii și va avea loc vineri, 19 octombrie 2018, la sala de lectură a bibliotecii, începând cu orele 18:00, unde alături de părintele Pimen de la Oarța de Sus se va dezbate tema ,,Minciună. Secret. Tabu”. Seratele bibliotecii este un proiect care face parte din programul 7ADMINISTRAȚIE FUNCȚIONALĂ/7.5 Parteneriate și este rodul unei bune colaborări între Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba și Asociația culturală ,,Sfânta Maria Magdalena” din Oarța de Sus.

Marți, 23 octombrie 2018, începând cu ora 11:00, la Filiala ,,Centrul de zi pentru vârstnici” din Alba Iulia, va avea loc întânirea membrilor Clubului de lectură pentru seniori pentru a-l sărbători pe scriitorul albaiulian Ion Mărgineanu, evocând cu acest prilej viața și opera acestuia. Participanții vor lectura poezii sau pagini de proză, secvențele de lectură fiind însoțite de glume, bancuri și scurte momente muzicale.

Cercul de scriere creativă Verbum își va deschide porțile pentru toți cei care practică arta scrisului sau orice altă formă de creație artistică, joi 25 octombrie 2018, la sala de lectură a bibliotecii, la ora 17:00. Cercul se adresează tinerilor și adulților și în această lună propune spre dezbatere tema ,,Despre singurătate și neîncredere”. Tot acum va fi reluată și tema ,,Alba Iulia, smart-city sau oraș cu parfum de livresc?” și va fi prezent la dezbatere un invitat surpriză propus de Primăria Municipiului Alba Iulia. Proiectul face parte din programul 4ANIMAȚIE CULTURALĂ/4.8Verbum.

Miercuri, 31 octombrie, orele 17:00 la sala de lectură a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba va avea loc o nouă întâlnire a clubului de lectură LecturAlba iar cartea propusă pentru dezbatere este de această dată ,,Acasă, pe drum. 4 ani teleleu” fiind semnată de Elena Stancu şi Cosmin Bumbuţ. O scurtă prezentare a cărții, semnată de Mircea Cărtărescu, este cea mai bună invitație pentru a participa la acest eveniment: „Elena şi Cosmin au plecat în căutarea «vieţii care se vieţuieşte» şi-a omului real, care se revelează nu în lumea standardizată şi domesticită în care trăim noi, consumatorii de cultură, ci în sărăcie cruntă, în case dărăpănate, în violenţă incredibilă, în comunităţi uitate de Dumnezeu, în puşcării şi-n ghetouri. Cei doi au băut peturi de bere cot la cot cu oamenii întâlniţi, au povestit cu ei, uneori despre omoruri şi tâlhării, au luat purici şi păduchi de la ei. Au trăit la fel ca ei, uneori mai rău, impregnându-se de damful umanităţii reale. Vorbim adesea de «România profundă» fără să avem habar despre ce vorbim. Prin cartea celor doi ajungem să măsurăm această profunzime. Elena şi Cosmin m-au primit în rulota lor, mi-au arătat-o în toate detaliile ei claustrofobice. Rareori m-am simţit mai diminuat şi mai trist. N-aş fi putut trăi viaţa lor nici trei zile. Dar faptul că ei există, în afara convenţiilor care ne fac conformişti şi depresivi, şi că dau astfel mărturie despre             ce-nseamnă cu adevărat libertatea e o mare consolare pentru mine. Măcar ştiu, prin ei, că eroismul e real şi palpabil, nu o noţiune goală.“

Cele două cluburi de lectură, LecturAlba și Clubul de lectură al seniorilor fac parte din programul 1.USERS/ 1.1 Clubul de lectură și au ca principal obiectiv asigurarea unui cadru propice lecturii și discutării celor lecturate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

A patra ediție a Târgului de joburi organizat de Universitatea din Alba Iulia: Când va avea loc

Publicat

în

Când va avea loc a patra ediție a Târgului de joburi organizat de Universitatea din Alba Iulia

Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (CICOC UAB) în parteneriat cu Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Alba și Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba va organiza în data de 22 mai Târgul de joburi  CARIERA UAB, pentru studenți și absolvenți.

Sunt invitate să participe organizații din toate domeniile, interesate de a oferi studenților și absolvenților UAB locuri de muncă, practică, internship, voluntariat sau stagii de documentare în vederea elaborării lucrărilor de licență sau de disertație.

Succesul primelor trei ediții ale Târgului de joburi organizat la UAB, precum și rata crescută de inserție înregistrată ca urmare a desfășurării lor, determină continuarea organizării acestor tipuri de activități la nivelul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, prin Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră (CICOC-UAB).

Angajatorii care sunt în căutare de viitori angajați și doresc să îi întâlnească pe studenții sau absolvenții UAB aflați în procesul de identificare al unui loc de muncă sau reconversie profesională, pot transmite intenția de participare, împreună cu locurile vacante disponibile și numărul acestora la adresa de email [email protected], până la data de 15 mai, în vederea alocării unui stand.

Acest Târg de joburi este organizat în cadrul Proiectului CNFIS-FDI-2024-F-0466- MĂSURI INTEGRATIVE DE CONSILIERE ÎN CARIERĂ ȘI ARMONIZARE A OFERTEI DUCAȚIONALE CU RIGORILE PIEȚEI MUNCII – CARIERA UAB, finanțat de către Ministerul Educației, prin Fondul de Dezvoltare Instituţională destinat universităţilor de stat – FDI 2022 (Domeniul 7: Corelarea ofertei educaţionale cu cererea pieţei muncii, consilierea și orientarea în carieră), Manager de Proiect: Conf.univ.dr. Larisa Dragolea, Director al Centrului de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră.

Centrul vine în sprijinul studenților, absolvenților, elevilor din clasele terminale, prin oferirea de servicii de informare, consiliere și orientare pentru alegerea traseului profesional, servicii de consiliere psihologică și evaluare aptitudinală, consiliere vocațională și educațională, monitorizarea inserției pe piața muncii, sprijin în procesul de identificare a locului de muncă potrivit, în acord cu abilitățile personale și competențele dobândite pe parcursul studiilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Reabilitare moderată a şcolii generale din Tăuţi: Care este stadiul lucrărilor

Publicat

în

Care este stadiul lucrărilor de reabilitare moderată a școlii generale din Tăuți

Autoritățile locale și județene au verificat, zilele trecute, stadiul lucrărilor de reabilitare moderată a şcolii generale din Tăuţi, comuna Meteş.
Investiţia va transforma această unitate de învăţământ într-una modernă, care poate rivaliza cu oricare alta din mediul urban, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Alba.
Aceștia au precizat că finanţarea merge spre lucrările la clădire, pornind de la refacerea reţelelor electrice și a pardoselilor, schimbarea uşilor, izolaţii și copertine, până la sistemul de iluminat cu LED şi senzori de prezenţă.
O altă linie de finanţare prin PNRR presupune achiziţia de mobilier şcolar și de echipamente digitale pentru organizarea învăţării în mediul virtual.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Parcul Fotovoltaic Alba Iulia, proiect finalizat

Publicat

în

Parcul Fotovoltaic Alba Iulia, proiect finalizat

Autoritățile locale din Alba Iulia au anunțat finalizarea unui proiect ambițios și vital pentru sustenabilitatea orașului: Parcul Fotovoltaic Alba Iulia.
Amplasat strategic în zona de centură, noul parc acoperă 10.000 de metri pătrați și este echipat cu 1.414 module fotovoltaice, fiecare având o capacitate de 550Wp.
Capacitatea totală este de 777.7 kWp.
Investiția s-a realizat prin proiectul „Promovarea producției de energie din surse regenerabile pentru consum propriu la nivelul Municipiului Alba Iulia”, care include și instalarea de centrale fotovoltaice pe 5 clădiri publice. Toate acestea sunt posibile datorită finanțării generoase prin granturile norvegiene. Proiectul a fost finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021, Program pentru Energie în România, cu un grant de 611.262,00 euro.
„Este un pas mare înainte în angajamentul nostru pentru un viitor mai verde și mai curat. Așteptăm cu nerăbdare să vedem impactul pozitiv pe care această inițiativă îl va avea asupra comunității și mediului înconjurător”, au transmis reprezentanții Primăriei Alba Iulia.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba