Rămâi conectat

Eveniment

Femeie de 42 de ani răniră ușor în urma unui accident pe Drumul Național 1

Publicat

în

dn1La data de 20.12.2014, ora 17:40, pe DN 1, la kilometrul 378, O.M., o tânără în vârstă de 20 de ani, din municipiul Deva, în timp ce conducea un autoturism în direcţia Alba Iulia – Sebeş, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi într-o curbă spre dreapta a pierdut controlul asupra autoturismului, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 58 de ani, din Alba Iulia.

În urma accidentului o femeie în vârstă de 42 de ani, pasageră în primul autoturism, a suferit leziuni corporale ușoare, fără a rămâne internată în spital. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest care a evidenţiat faptul că nu erau sub influenţa alcoolului. Cercetările sunt continuate.”
sursa: comunicat IPJ Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Eveniment

Premiul Naţional pentru Poezie ,,Lucian Blaga” Opera Omnia: Când și unde va fi decernat

Publicat

în

Când și unde va fi decernat Premiul Naţional pentru Poezie ,,Lucian Blaga” Opera Omnia

Consiliul Județean Alba, Uniunea Scriitorilor din România, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga„ Alba, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș vă invită, joi 9 mai, începând cu ora 11.00, la Casa Memorială „Lucian Blaga” din Lancrăm, unde se va decerna pentru a opta oară Premiul Național pentru Poezie „Lucian Blaga” Opera Omnia.
Începând cu anul 2017, din inițiativa Uniunii Scriitorilor din România – filiala Alba-Hunedoara, a fost instituit un premiu național pentru poezie care să poarte numele marelui om de cultură Lucian Blaga. Acesta a fost un demers mai mult decât firesc și necesar, pentru ca și în acest fel să fie adus un omagiu marelui om de cultură născut la Lancrăm.
Programul evenimentului va cuprinde un moment poetic din lirica blagiană susținut de Elena Anghel, recitaluri de poezie ale poeților Ioan Moldovan, Ioan Es. Pop, Liviu Ioan Stoiciu, Aurel Pantea, Marta Petreu, Vasile Dan și Ovidiu Genaru, decernarea în mod oficial a premiului, laudatio pentru laureatul ediției cu numărul opt și discursul poetului premiat.
Juriul Premiului Național pentru Poezie „Lucian Blaga” Opera Omnia din această ediție este format din scriitorii Gabriel Coșoveanu, Horea Gârbea, Irina Petraș, Vasile Popovici, Vasile Spiridon, Răzvan Voncu și Mihai Zamfir.
Toți cei care iubesc poezia, toți cei ce doresc să îi audieze pe marii poeți ai zilelor noastre sunt așteptați la eveniment. Intrarea este liberă.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Eveniment

„Tradiții pascale vinerene”: Când va avea loc evenimentul

Publicat

în

Când va avea loc evenimentul „Tradiții pascale vinerene”

Căminul Cultural din Vinerea va găzdui evenimentul „Tradiții pascale vinerene”.

Acesta este programat luni 6 mai, în a doua zi de Paști, de la ora 17.00.

Va fi un spectacol de pricesne, cântec și joc popular,


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Eveniment

SÂMBĂTA MARE, ultima zi din Săptămâna Patimilor: Obiceiuri, tradiţii şi superstiţii, înainte de Învierea Domnului

Publicat

în

Obiceiuri, tradiţii şi superstiţii, în Sâmbăta Mare, înainte de Învierea Domnului

Sâmbăta Mare este ziua dinaintea Paştelui şi ultima zi a Săptămânii Patimilor, în care creştinii ortodocşi prăznuiesc îngroparea trupească a Mântuitorului.

În această zi credincioşii se roagă, îşi amintesc de patimile suferite de Hristos pentru mântuirea omenirii şi se pregătesc pentru ca seara să ia parte la slujba de Înviere.

Potrivit tradiţiei, aceasta este ultima zi de pregătire a Paştilor, când se sacrifică mielul iar gospodinele pregătesc cea mai mare parte a mâncărurilor tradiţionale şi definitivează curăţenia.

Se spune că nu este bine să dormi în Sâmbăta Mare, întrucât atunci când se deschid cerurile Domnul poate vedea înlăuntrul fiinţelor, iar dorinţele pe care ţi le pui se vor împlini.

Seara lumea porneşte în linişte spre biserică, pe drum se vorbeşte în şoaptă, iar la slujba de Înviere toată lumea stă şi ascultă cu mare evlavie. La miezul nopții, preotul cheamă credincioșii să ia lumină, spunând: “veniți sa luați Lumină!”. Aceştia aprind lumânări şi transmit, mai departe, lumina, până când toată lumea are lumânările aprinse în mână.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba