Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Divertisment

Hotel Transilvania, pe podiumul celor mai bune hoteluri de 4* din România

Publicat

în

În cadrul Galei Top Hotel Awards, desfășurată pe data de 24 mai 2018 la București, Hotel Transilvania a câștigat locul III la categoria „Hotelul anului de 4*, neafiliat unui lanț internațional”. Este a doua oară când această distincție este acordată pentru o locație din Alba Iulia, Hotel Transilvania câștigând Gala Top Hotel Awards și în anul 2016.

Competiția este cel mai prestigios eveniment din această industrie, reunind reprezentanții celor mai importante agenții de turism, hoteluri și organizații din domeniu. Categoria la care Hotel Transilvania a fost laureat a fost una dintre cele mai râvnite, lista nominalizaților cuprinzând 22 de hoteluri de 4* din întreaga țară. Câștigătorii au fost aleși în urma unui punctaj alcătuit pe baza votului publicului, a evaluării juriului și, nu în ultimul rând, a unei campanii tip „client misterios” care a avut rolul de a măsura complianța serviciilor hotelului la standardele internaționale din industrie.

Festivitatea de decernare a fost transmisă live pe pagina de Facebook a hotelului. Mesajul reprezentanților hotelului a fost unul prin care au invitat pe cei prezenți la Alba Iulia, dar și prin care au subliniat că menținerea acestui loc pe podium este sinonim cu menținerea unor standarde ridicate pentru turiști: „Noi credem că fiecare român trebuie să ajungă în Anul Centenarului la Alba Iulia. Ne bucurăm că avem oportunitatea de a demonstra că orașul poate primi turiștii cu un hotel care oferă servicii la nivelul la care ei se așteaptă. Iar pentru aceasta le mulțumim organizatorilor, juriului, dar mai ales colegilor noștri, care în fiecare zi fac tot posibilul pentru a crea o experiență memorabilă oaspeților, dar mai ales pentru a construi acea atmosferă unde fiecare dintre noi vine cu drag la muncă.”

Hotel Transilvania a fost deschis în anul 1972, iar în 2015, în urma unui amplu proces de renovare, hotelul și-a redeschis porțile ca unul dintre cele mai moderne unnități turistice din zonă. Investițiile în hotel au continuat și în anii următori, când sălile de conferință au fost extinse, iar hotelul și-a completat serviciile cu servicii de coafor (Hair Studio by Iulia Niculescu), de cosmetică (Studio Poem) și masaj (Starmedica). Următorul pas în dezvoltarea hotelului va fi extinderea acestuia cu un centru SPA, o sală de evenimente generoasă și o suplimentare a capacității de cazare existente.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Publicitate

Tineret

Voluntarii ASCOR, ghizi pentru tinerii din Tabăra de Vară de la Găbud în Cetatea Alba Carolina

Publicat

în

Voluntarii ASCOR, ghizi pentru tinerii din Tabăra de Vară de la Găbud în Cetatea Alba Carolina

În perioada 18-23 august 2024, la Schitul „Sfântul Ioan Evanghelistul” de la Găbud s-a desfășurat Tabăra de vară creștin-ortodoxă intitulată „Vară de poveste. În pas de supererou”, destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 12 ani.

Evenimentul, proiect al Asociației Start Up Ed, a fost organizat prin programul „Școala de la Găbud”, având ca scop petrecerea timpului liber într-un spirit ortodox. Activitățile au cuprins ateliere cu povești, ateliere de comunicare, ateliere practice și de învățare nonformală, drumeții, jocuri, dar și participarea la programul liturgic al Schitului „Sfântul Ioan Evanghelistul” din Găbud.

Joi 22 august, tinerii au vizitat Cetatea Alba Carolina, unde i-au avut ca îndrumători, gazde și prieteni pe voluntarii ASCOR Alba Iulia, care au organizat itinerariul și au călăuzit pașii copiilor pe toată durata zilei. Tinerii au vizitat Catedrala Reîntregirii și Încoronării, dar și Muzeul Național al Unirii, unde au fost primiți de către istoricul Dragoș Ursu. Acesta i-a ajutat să descopere tezaurul istoric românesc din vechiul Bălgrad, oferindu-le amănunte prețioase despre Marea Unire de la 1918 și Încoronarea Regilor Ferdinand I și Maria.

Momentele favorite ale copiilor au fost plimbarea cu bus-ul prin Cetatea Alba Carolina, dar și degustarea înghețatei cu care cei mici au fost răsplătiți pentru atenția de care au dat dovadă la muzeu.

foto: Alexandru Samuel Popa


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Divertisment

Marți 13: De ce este considerată cea mai ghinionistă zi. Superstițiile zilei

Publicat

în

MARŢI 13, superstiţioși sau nu, nu se poate ca această dată de marți 13 să treacă neobservată!

De ce creează probleme cele două semne puse alături? Pentru că ambele, separat, au conotația lor negativă.

Multe popoare consideră numărul 13 ca fiind blestemat. Se zice că numărul 13 este considerat aducător de nenorociri si pentru că, la Cina cea de taină, au stat la masă 13 persoane, cei 12 apostoli si Iisus, înainte ca Mântuitorul să fie crucificat. Puţini oameni au curajul să cheme la masă 13 musafiri.

Ziua de marți este considerată, alături de ziua de vineri, ca fiind o zi cu trei ceasuri rele. SUPERSTIŢIA din jurul zilei de marţi, 13 este reprezentată, de fapt, de o combinaţie a două frici distincte: prima, cea de numărul 13, care este numită şi triskaidekaphobia şi teama inexplicabilă de zilele de marţi. Ca rezultat al existentei acestei fobii, la unele cladiri înalte etajul 13 nu exista, fiind denumit 14, de asemenea numarul 13 la case este adeseori “uitat”. În creştinism, frica de numărul 13 vine din superstiţii care nu pot fi verificate integral. Iuda Iscariotul a fost al treisprezecelea apostol şi al treisprezecelea sosit la Cina cea de Taină. De atunci, se crede că aduce ghinion să existe 13 persoane la masă.

De ce este marţi 13 o zi cu ghinion

Ziua de marţi are trei ceasuri rele după o regulă din astrologia orară. În astrologie, orele nu au 60 de minute şi fiecare zi începe cu altă oră, ceasul folosind planetele şi nu cifrele. Astfel, marţea trei ore sunt patronate de planeta Marte, planetă considerată malefică, iar cele trei ore sunt considerate şi ele rele. În restul săptămânii, sunt doar două ore guvernate de Marte.

Romano-catolicii văd însă altfel ziua de 13. Pe 13 iunie ei îl sărbătoresc pe Sfântul Antons de Padova, unul dintre cei mai iubiţi sfinţi ai lor. Este ziua în care se rosteşte o rugăciune specială care dă posibilitatea fiecăruia de a cere un anumit dar. Funeraliile Sfântului s-au ţinut într-o zi de marţi, zi în care au avut loc numeroase minuni şi vindecări, aşa că aceasta a rămas ziua în care credincioşii i se roagă.

Cu toate că numărul 13, de sine stătător, este considerat de greci unul aducător de noroc, combinaţia marţi şi data de 13 este considerată fatidică. Totul a plecat de la faptul că într-o zi de marţi (ce-i drept nu 13), Constantinopolul a căzut în mâna otomanilor. Şi nici un grec nu va demara vreun proiect într-o zi de marţi 13.

Spaniolii, mexicanii şi latino-americanii au „martes trece”. Şi, după cum consideră ei, marţea este ziua lui Marte, zeul roman al războiului, care aduce cu sine numai necazuri.

Anticristul apare în Biblie în Capitolul al 13-lea din Apocalipsă, iar Adam, spun unii, a mâncat din fructul oprit într-o zi de marţi.

În mitologia scandinavă, se spune că 12 zei s-au adunat la o sărbătoare atunci când un al 13-lea zeu, Loke, a venit şi el. Se zice că Loke l-a omorât, după masă, pe Balder, cel mai iubit dintre zei.

Cifra 13 este atribuită în anumite culturi tradiţionale divinităţii însăşi. Unii o încadrează pompos la „legende urbane”. În calendarul mayaş, anul avea 13 luni şi 13 zodii. În lucrările de numerologie această cifră apare investită cu următoarele semnificaţii simbolice: are proprietăţi purificatoare, reprezintă încercarea, suferinţa şi moartea – în sensul că distruge un înveliş material pentru a face trecerea la un nivel superior de existenţă.

În Caballa numărul 13 este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului, dar totodată în creştinism este atribuit Fecioarei Maria, a cărei menire este să zdrobească ţeasta Satanei. Este, de asemenea, numărul eternei reîntoarceri, al ciclicităţii, al spiralei, al perpetuei reînnoiri, care supune cosmosul unor permanente mişcări şi oscilaţii. Este simbolul unei fiinţe care îngenunchează în faţa tronului divinităţii: 1 în faţa lui 3. Deopotrivă reprezintă manifestarea binelui sau răului generatoare de putere – după Schwaller.

În mitologia egipteană, în Templul lui Osiris, 13 figurează ca simbol al eternei creaţii şi distrugeri a vieţii.

În Tarot, arta divinatorie, există cartea denumită Moartea XIII, ce prevesteşte o problemă. Deşi nu este cea mai rea carte din pachet, simbolurile desenate pe ea au făcut-o cea mai cunoscută şi cea mai de temut. Arcana desemnată în Tarot de cifra 13 este aceea fără nume, asociată cu „trecerea”, „descompunerea”, moartea, transmutaţia, echivalente simbolic etapei de „putrefacţie” din cadrul procesului alchimic. Al 13-lea capitol al „Revelaţiei” îi este dedicat Anticristului.

Marii conducători se temeau de ziua de 13. Spre exemplu, Sir Winston Churchill nu călătorea într-o asemenea zi decât dacă era absolut necesar. La fel procedau şi Napoleon, Mark Twain sau Franklin Delano Roosevelt. Misiunea Apollo 13 a fost lansată la ora 13:13 şi abandonată în ziua de 13 aprilie 1970.

Ce să nu faci în această zi: – Să nu inviţi niciodată 13 oameni la masă sau să nu te aşezi niciodată cu 13 oameni la masă. – Dacă 13 cade într-o zi de vineri sau de marţi, cu siguranţă se va întâmpla ceva rău în această zi. – Într-o zi de 13 nu trebuie să începi să construieşti nimic. – Dacă eşti născut în ziua de 13 eşti ghinionist. – Nu este bine să planifici nimic important într-o zi de 13.

Sursa: realitatea.net


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Divertisment

Club de vacanță la Aiud: Când se va desfășura

Publicat

în

Club de vacanță la Aiud

Primăria Aiud și Centrul Multicultural „Liviu Rebreanu” Aiud, prin Muzeul de Istorie și Muzeul de Științele Naturii, organizează și în această vară un club de vacanță pentru copii și tineri.
Clubul de vacanță la muzeu va avea loc în perioada 10 iulie-28 august în fiecare zi de miercuri între orele 11.00 și 13.00.
Sunt prevăzute activități interactive, întâlniri ale micilor istorici, rebusuri și ateliere interactive.
Taxa de participare este de 10 lei per activitate.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba