Rămâi conectat

Știri

Cum devii polițist de frontiera în 2018: Calendarul examenelor de admitere

Publicat

în

Absolventii de liceu cu diploma de bacalaureat, care vor sa devina politisti de frontiera, ca se pot inscrie la concursurile de admitere organizate la nivelul institutiilor de invatamant ale Ministerului Afacerilor Interne si Ministerului Apararii Nationale.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pentru viitorii politisti de frontiera sunt puse la dispozitie un numar de 646 locuri pentru specializarea Politie de Frontiera si Drept.

La Academia de Politie „A.I. Cuza” Bucuresti – Facultatea de Politie de Frontiera:

– curs de zi 60 locuri: din care 2 locuri pentru etnicii rromi, 2 locuri pentru maghiari si 2 locuri pentru alte minoritati;
– curs frecventa redusa-6 locuri.

La Academia de Politie „A.I. Cuza” Bucuresti – Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative, specializarea: Drept – 20 locuri.

La scoala de Pregatire a Agentilor Politiei de Frontiera „Avram Iancu” Oradea, curs de zi:

-sesiunea de admitere august – septembrie 2018 – 280 locuri;

-sesiunea de admitere ianuarie 2019 – 280 locuri
Inspectoratul General al Politiei de Frontiera recruteaza, de asemenea, candidati pentru admitere la institutiile de invatamant ale Ministerului Apararii Nationale pe locurile Ministerului Afacerilor Interne, pentru urmatoarele institutii:
– la Universitatea Nationala de Aparare „Carol I”, invatamant de zi, 2 locuri;
– la Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu”, invatamant de zi, 21 locuri;
– la Academia Tehnica Militara, invatamant de zi, 33 locuri;
– la Academia Fortelor Aeriene „Henri Coanda”, invatamant de zi, 13 locuri
– la Academia Navala „Mircea cel Batran” Constanta, invatamant de zi, 6 locuri;
– la scoala Militara de Maistri Militari a Fortelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanta, invatamant postliceal, cu durata de 2 ani, invatamant de zi, 66 locuri;
– la scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre „Basarab I”, invatamant postliceal, invatamant de zi, 8 locuri;
– la scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Aeriene „Traian Vuia”, invatamant postliceal, 5.

Recrutarea in vederea participarii la concursul de admitere se realizeaza, in raport de domiciliul inscris in cartea de identitate a candidatului, de catre structurile teritoriale de resurse umane ale Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, respectiv la sediul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, situat in Bucuresti, bd. Geniului, nr. 42C, sector 6, pentru municipiul Bucuresti.

Recrutarea candidatilor din judetele in care nu exista unitati ale Politiei de Frontiera Romane, se realizeaza de catre structurile teritoriale de resurse umane ale Inspectoratului General al Politiei Romane.

Pentru Academia de Politie „A. I. Cuza” si pentru institutiile de invatamant ale M.A.P.N. care scolarizeaza personal pentru Politia de Frontiera:

– data limita de inscriere este 25.05.2018 (la sediul structurilor Politiei de Frontiera, respectiv Politiei, in cazul in care in judetul de domiciliu al candidatului nu exista structuri ale politiei de frontiera);
– data limita de depunere a dosarului de candidat este 20.06.2018 (la sediul structurilor care au efectuat recrutarea);
– perioada de inscriere/desfasurare a concursului este 31.07-24.08.2018.
Pentru scoala de Pregatire a Agentilor Politiei de Frontiera ,,Avram Iancu” – Oradea, sesiunea de admitere august – septembrie 2018:
– data limita de inscriere este 15.06.2018 (la sediul structurilor Politiei de Frontiera, respectiv Politiei, in cazul in care in judetul de domiciliu al candidatului nu exista structuri ale politiei de frontiera);
– data limita de depunere a dosarului de candidat este 13.07.2018 (la sediul structurilor care au efectuat recrutarea);
– perioada de inscriere/ desfasurare a concursului: 24.08-04.09.2018, (la scoala de Pregatire a Agentilor Politiei de Frontiera ,,Avram Iancu” Oradea).
Pentru scoala de Pregatire a Agentilor Politiei de Frontiera ,,Avram Iancu” – Oradea, sesiunea de admitere ianuarie 2019:
– data limita de inscriere este 23.11.2018 (la sediul structurilor Politiei de Frontiera, respectiv Politiei, in cazul in care in judetul de domiciliu al candidatului nu exista structuri ale politiei de frontiera);
– data limita de depunere a dosarului de candidat este 18.12.2018 (la sediul structurilor care au efectuat recrutarea);
– perioada de inscriere/ desfasurare a concursului: 10.01-21.01.2019, (la scoala de Pregatire a Agentilor Politiei de Frontiera ,,Avram Iancu” Oradea).

Contravizita medicala si verificarea aptitudinilor fizice a candidatilor recrutati pentru toate institutiile de invatamant ale Ministerului Apararii Nationale pe locurile alocate M.A.I. – Politia de Frontiera – se realizeaza, in mod centralizat, in perioada 07-11.07. a.c., ora 07.00, potrivit planificarii care va fi adusa la cunostinta candidatilor in timp util, prin postarea acesteia pe site-ul MAI (mai.gov.ro) la sectiunea Cariera/Institutii de invatamant.

Candidatii vor sustine probele eliminatorii si cele de cunostinte stabilite prin regulamentul / metodologia de admitere a institutiei de invatamant.

Pentru informare cu privire la organizarea si desfasurarea concursului de admitere, candidatii vor consulta site-ul oficial al institutiei de invatamant.

Pentru a se putea inscrie la concursurile de admitere organizate la institutiile militare de invatamant, tinerii trebuie sa indeplineasca, cumulativ, urmatoarele conditii:

Sa aiba cetatenie romana si domiciliul in Romania;
Sa cunoasca limba romana scris si vorbit;
Sa aiba capacitate deplina de exercitiu;
Sa fie declarati apt din punct de vedere medical, fizic si psihic;
Sa aiba varsta de minimum 18 ani;
Sa fie absolventi de liceu, cu diploma de bacalaureat;
Sa aiba un comportament corespunzator cerintelor de conduita admise si practicate in societate;
Sa nu aiba antecedente penale sau sa nu fie in curs de urmarire penala ori de judecata pentru savarsirea de infractiuni, cu exceptia situatiei in care a intervenit reabilitarea;
Sa nu aiba semne particulare evidente sau tatuaje neacoperite de vestimentatie, in tinuta de vara;
Sa nu fi fost destituit dintr-o functie publica in ultimii 7 ani;
Sa nu fi desfasurat activitati de politie politica, asa cum sunt acestea definite de lege;
Sa nu aiba calitatea de membru al vreunui partid politic sau organizatii cu caracter politic;
Sa nu fi fost exmatriculati, pentru abateri disciplinare, dintr-o institutie de invatamant;
Sa fi obtinut la purtare, in perioada studiilor liceale, media generala de minimum 9.00, cu exceptia candidatilor care au absolvit institutii de invatamant de nivel liceal in state membre ale Uniunii Europene in care nu se evalueaza prin nota/punctaj/calificativ purtarea elevului.

Sursa:portalinvatamant.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

A patra ediție a Târgului de joburi organizat de Universitatea din Alba Iulia: Când va avea loc

Publicat

în

Când va avea loc a patra ediție a Târgului de joburi organizat de Universitatea din Alba Iulia

Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (CICOC UAB) în parteneriat cu Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Alba și Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba va organiza în data de 22 mai Târgul de joburi  CARIERA UAB, pentru studenți și absolvenți.

Sunt invitate să participe organizații din toate domeniile, interesate de a oferi studenților și absolvenților UAB locuri de muncă, practică, internship, voluntariat sau stagii de documentare în vederea elaborării lucrărilor de licență sau de disertație.

Succesul primelor trei ediții ale Târgului de joburi organizat la UAB, precum și rata crescută de inserție înregistrată ca urmare a desfășurării lor, determină continuarea organizării acestor tipuri de activități la nivelul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, prin Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră (CICOC-UAB).

Angajatorii care sunt în căutare de viitori angajați și doresc să îi întâlnească pe studenții sau absolvenții UAB aflați în procesul de identificare al unui loc de muncă sau reconversie profesională, pot transmite intenția de participare, împreună cu locurile vacante disponibile și numărul acestora la adresa de email [email protected], până la data de 15 mai, în vederea alocării unui stand.

Acest Târg de joburi este organizat în cadrul Proiectului CNFIS-FDI-2024-F-0466- MĂSURI INTEGRATIVE DE CONSILIERE ÎN CARIERĂ ȘI ARMONIZARE A OFERTEI DUCAȚIONALE CU RIGORILE PIEȚEI MUNCII – CARIERA UAB, finanțat de către Ministerul Educației, prin Fondul de Dezvoltare Instituţională destinat universităţilor de stat – FDI 2022 (Domeniul 7: Corelarea ofertei educaţionale cu cererea pieţei muncii, consilierea și orientarea în carieră), Manager de Proiect: Conf.univ.dr. Larisa Dragolea, Director al Centrului de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră.

Centrul vine în sprijinul studenților, absolvenților, elevilor din clasele terminale, prin oferirea de servicii de informare, consiliere și orientare pentru alegerea traseului profesional, servicii de consiliere psihologică și evaluare aptitudinală, consiliere vocațională și educațională, monitorizarea inserției pe piața muncii, sprijin în procesul de identificare a locului de muncă potrivit, în acord cu abilitățile personale și competențele dobândite pe parcursul studiilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Reabilitare moderată a şcolii generale din Tăuţi: Care este stadiul lucrărilor

Publicat

în

Care este stadiul lucrărilor de reabilitare moderată a școlii generale din Tăuți

Autoritățile locale și județene au verificat, zilele trecute, stadiul lucrărilor de reabilitare moderată a şcolii generale din Tăuţi, comuna Meteş.
Investiţia va transforma această unitate de învăţământ într-una modernă, care poate rivaliza cu oricare alta din mediul urban, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Alba.
Aceștia au precizat că finanţarea merge spre lucrările la clădire, pornind de la refacerea reţelelor electrice și a pardoselilor, schimbarea uşilor, izolaţii și copertine, până la sistemul de iluminat cu LED şi senzori de prezenţă.
O altă linie de finanţare prin PNRR presupune achiziţia de mobilier şcolar și de echipamente digitale pentru organizarea învăţării în mediul virtual.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Parcul Fotovoltaic Alba Iulia, proiect finalizat

Publicat

în

Parcul Fotovoltaic Alba Iulia, proiect finalizat

Autoritățile locale din Alba Iulia au anunțat finalizarea unui proiect ambițios și vital pentru sustenabilitatea orașului: Parcul Fotovoltaic Alba Iulia.
Amplasat strategic în zona de centură, noul parc acoperă 10.000 de metri pătrați și este echipat cu 1.414 module fotovoltaice, fiecare având o capacitate de 550Wp.
Capacitatea totală este de 777.7 kWp.
Investiția s-a realizat prin proiectul „Promovarea producției de energie din surse regenerabile pentru consum propriu la nivelul Municipiului Alba Iulia”, care include și instalarea de centrale fotovoltaice pe 5 clădiri publice. Toate acestea sunt posibile datorită finanțării generoase prin granturile norvegiene. Proiectul a fost finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021, Program pentru Energie în România, cu un grant de 611.262,00 euro.
„Este un pas mare înainte în angajamentul nostru pentru un viitor mai verde și mai curat. Așteptăm cu nerăbdare să vedem impactul pozitiv pe care această inițiativă îl va avea asupra comunității și mediului înconjurător”, au transmis reprezentanții Primăriei Alba Iulia.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba