Rămâi conectat

Sport

Iubitorii fotbalului trebuie să știe aceste lucruri! Schimbări importante în Champions League și Europa League

Publicat

în

UEFA a adus noi modificări în regulamentul pentru meciurile din Liga Campionilor, Europa League și Supercupa Europei, care vor intra în vigoare încă din această toamnă, odată cu startul noului sezon, 2018-2019. Una dintre cele mai importante este introducerea celei de-a patra schimbări.

Noile prevederi se adaugă modificărilor care au fost anunțate încă din noiembrie 2017, care se refereau la numărul tururilor preliminare, numărul de echipe trimise în competiții în funcție de coeficientul țării și la traseul pe care îl au de urmat către faza grupelor.

Modificările anunțate de UEFA marți, 27 martie:

1. A patra schimbare va putea fi făcută doar în meciurile din fazele eliminatorii și doar în cazul în care se ajunge în prelungiri. Regula nu afectează cele 3 schimbări disponibile și în mod normal.

2. Orele de start vor fi și ele modificate. 21:45 nu mai este ora clasică a partidelor din Liga Campionilor. Din sezonul următor, meciurile vor începe la ora 22:00, cu mici excepții: în faza grupelor, câte două partide pe zi (marțea și miercurea) vor începe la ora 19:55.
În Europa League, din grupe până optimile de finală meciurile vor fi programate la orele 19:55 și 22:00, repartizarea lor urmând să fie făcută în funcție de tragerea la sorți a partidelor. În principiu, meciurile din ultima etapă a fazei grupelor se vor juca de la aceeași oră. Meciurile din sferturi, semifinale și finală se vor juca de la ora 22:00, cu mențiunea că aici UEFA ar putea face modificări.
Supercupa Europei se va juca doar de la ora 22:00, iar ora este valabilă inclusiv pentru evenimentul din această vară, programat pe 15 august, la Tallinn (Estonia).

3. Doar la finalele din Liga Campionilor și Europa League, dar și în Supercupa Europei, loturile vor număra 23 de jucători, față de 18, limita de până acum. La restul meciurilor, echipele vor avea în continuare câte 18 jucători în lot.

4. După faza grupelor, atât la Liga Campionilor, cât și la Europa League, pe lista UEFA vor putea fi trecuți 3 jucători eligibili, fără vreo restricție. Regula este aliniată cu cele existente în unele ligi naționale din Europa, unde nu se impun restricții jucătorilor înregistrați la un club nou în perioada de transferuri din iarnă.

5. În Liga Campionilor exista deja acest obicei, iar din 2018-2019 practica va fi preluată și în Europa League: o echipă care a câștigat de 3 ori la rând sau de 5 ori în tital trofeul Europa League (sau al Cupei UEFA, vechea denumire a competiției) va putea purta pe mânecă o emblemă care să ateste această performanță. Singura care poate beneficia de acest privilegiu din sezonul următor este FC Sevilla, care a îndeplinit ambele criterii – a câștigat UEL în 2006, 2007, 2014, 2015 și 2016.

sursa: digisport.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Sport

LPS Sebeș U17, eliminare în optimile de finală ale campionatului național

Publicat

în

Eliminare pentru LPS Sebeș U17 în optimile de finală ale campionatului național

LPS Sebeș s-a oprit în optimile de finală ale campionatului național U17.

Echipa pregătită de Doru Oancea a fost învinsă în optimi de SCM Zalău U17.

În meciul din județul Sălaj scorul final a fost 6-2.

Golurile formației LPS Sebeș U17 au fost marcate de Vintilă și Todea.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

CSM Unirea Alba Iulia, calificare în sferturile de finală Under 19

Publicat

în

Calificare în sferturile de finală Under 19 pentru CSM Unirea Alba Iulia

CSM Unirea Alba Iulia s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului Național Under 19 după victoria cu LPS Satu Mare, scor 1-0, obținută în inferioritate numerică.

Pe terenul secund al Stadionului „Cetate” elevii lui George Țălnar s-au impus la limită,  grație golului înscris de Darius Nistor, fotbalist revenit după o accidentare de durată. În același minut 36, însă, „alb-negrii” au rămas în inferioritate numerică, prin eliminarea lui Pașca Igna (acesta a primit al doilea galben întrucât s-a bucurat la deschiderea scorului).

Albaiulienii au rezistat aproape mai bine de o repriză în nouă jucători de câmp, iar în minutul 80 a văzut cartonașul roșu și antrenorul George Țălnar.

A fost un meci tensionat, disputat într-o atmosferă de zile mari, cu susținători ai ambelor echipe.

În sferturile de finală CSM Unirea Alba Iulia U19 va întâlni CSM Reșița U19, vineri 10 mai, de la ora 12.00, pe terenul 2 al Stadionului „Cetate” din Alba Iulia.

sursa: Ziarul Unirea


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

CIL Blaj, pas mare spre titlul de campioană a ligii a patra din Alba

Publicat

în

Pas mare spre titlul de campioană în Alba pentru CIL Blaj

CIL Blaj a câștigat derby-ul rundei a 24-a și a făcut un pas mare spre titlul de campioană a celui de-al patrulea eșalon.

În partida de pe teren propriu, de pe Stadionul „CIL-Veza”, cu CS Ocna Mureș scorul a fost 3-1 în favoarea echipei din „Mica Romă”.

Pentru învingători au marcat Ciugudean, Tomuța și Mihu. Golul echipei din Ocna Mureș a fost înscris de Vali Drăgan din lovitură de la 11 metri.

CIL Blaj va juca în următoarea etapă în deplasare cu Hidro Mecanica Șugag, adversară și în sferturile de finală ale fazei județene a Cupei României.

sursa: Ziarul Unirea


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba