Rămâi conectat

Știri

Hartă cu cadastrul gratuit al terenurilor: Localitățile unde încep lucrările în perioada următoare

Publicat

în

Cadastrul gratuit al terenurilor agricole a fost finalizat în unele localități din România în timp ce în alte unități procedura este abia la început sau nici măcar nu au fost depuse actele pentru începerea lucrărilor.

Conform datelor obținute de Agrointeligența – www.agrointel.ro, momentan sunt înregistrate în sistemul informatic integrat de cadastru și carte funciară 9.057.459 de imobile, reprezentând 22,63% din 40.000.000, numărul total aproximat de imobile din România. De precizat că prin imobil se înțelege terenul, cu sau fără construcții, de pe teritoriul unei unități administrativ-teritoriale, apartinând unuia sau mai multor proprietari, care se identifică printr-un număr cadastral unic.

În ceea ce privește stadiul de execuție a lucrărilor de înregistrare sistematică inițiate de unitățile administrativ-teritoriale (UAT) și finanțate din bugetul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), la momentul actual, sunt în desfășurare lucrări în 1.061 de UAT-uri.

Având în vedere etapa aflată în desfășurare la această dată, primele 5 UAT-uri, din punct de vedere al numărului de contracte de servicii încheiate între primării și prestatori, sunt următoarele:

Nr.criteriu Județ Nr. contracte de achiziție publică încheiate Număr estimat imobile
1. DOLJ 82 100.228
2. BACĂU 79 29.454
3. ALBA 72 77.932
4. OLT 57 53.230
5. VÂLCEA 57 48.758

Până la data de 4 octombrie 2016 au fost încheiate 1.105 de contracte de servicii între UAT-uri și persoane autorizate, pentru un număr total estimat de 722.084 de imobile. Decontarea lucrărilor de înregistrare sistematică executate se realizează, din fondurile ANCPI, dupa finalizarea acestora.

ANCPI precizează pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro că reglementarea posibilității utilizării veniturilor proprii pentru asigurarea sprijinului financiar necesar primăriilor pentru realizarea înregistrării sistematice a imobilelor situate în sectoare cadastrale din extravilan a fost adoptată cu scopul accelerării realizării cadastrului în România, precum și a implementării noilor scheme de plăți aplicate în agricultură, în perioada 2015 – 2020, asigurându-se 0 bază corectă de impozitare cu privire la aceste imobile.

Citeste si OCPI Alba, contracte cu 66 de unităţi administrativ-teritoriale, pentru realizarea lucrărilor de cadastru general în cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară 2015-2023

”Realizarea cu prioritate a înregistrării imobilelor situate în extravilan reprezintă 0 măsură definitorie pentru ca România să poată beneficia de alocările financiare de la Uniunea Europeană pentru anul 2016, în cadrul Pilonului I al Politicii Agricole Comune. Astfel, se asigură promovarea unor mecanisme eficiente și absorbția fondurilor europene. Sprijinul financiar necesar autorităților administrației publice locale pentru înregistrarea cu prioritate a terenurilor din sectoarele cadastrale extravilane va fi asigurat anual, din bugetul ANCPI, în scopul evitării unor disfuncționalități în procesul accesării fondurilor europene destinate sectorului agricol al României”,  se arată într-un răspuns pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro.

Iată harta unităților administrative unde lucrările sunt în lucru, în procedură de licitație sau finalizate.

Vă reamintim că lucrările de cadastrare gratuită a terenurilor şi clădirilor au început spre sfârșitul anului 2015 iar momentan se află în plină desfășurare. Până în anul 2023, în cadrul unui program naţional, imobilele din toată ţara vor fi înregistrate gratuit în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară.

Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară 2015-2023 (PNCCF) a fost instituit prin intermediul Legii cadastrului şi publicităţii imobiliare nr. 7/1996 şi ulterior a fost aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 294/2015, act normativ apărut în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 309 din 6 mai. Lucrările din cadrul acestuia sunt desfăşurate de reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) şi sunt finanţate din veniturile sale proprii, dar şi din bani europeni sau ai autorităţilor locale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

A patra ediție a Târgului de joburi organizat de Universitatea din Alba Iulia: Când va avea loc

Publicat

în

Când va avea loc a patra ediție a Târgului de joburi organizat de Universitatea din Alba Iulia

Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (CICOC UAB) în parteneriat cu Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Alba și Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba va organiza în data de 22 mai Târgul de joburi  CARIERA UAB, pentru studenți și absolvenți.

Sunt invitate să participe organizații din toate domeniile, interesate de a oferi studenților și absolvenților UAB locuri de muncă, practică, internship, voluntariat sau stagii de documentare în vederea elaborării lucrărilor de licență sau de disertație.

Succesul primelor trei ediții ale Târgului de joburi organizat la UAB, precum și rata crescută de inserție înregistrată ca urmare a desfășurării lor, determină continuarea organizării acestor tipuri de activități la nivelul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, prin Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră (CICOC-UAB).

Angajatorii care sunt în căutare de viitori angajați și doresc să îi întâlnească pe studenții sau absolvenții UAB aflați în procesul de identificare al unui loc de muncă sau reconversie profesională, pot transmite intenția de participare, împreună cu locurile vacante disponibile și numărul acestora la adresa de email [email protected], până la data de 15 mai, în vederea alocării unui stand.

Acest Târg de joburi este organizat în cadrul Proiectului CNFIS-FDI-2024-F-0466- MĂSURI INTEGRATIVE DE CONSILIERE ÎN CARIERĂ ȘI ARMONIZARE A OFERTEI DUCAȚIONALE CU RIGORILE PIEȚEI MUNCII – CARIERA UAB, finanțat de către Ministerul Educației, prin Fondul de Dezvoltare Instituţională destinat universităţilor de stat – FDI 2022 (Domeniul 7: Corelarea ofertei educaţionale cu cererea pieţei muncii, consilierea și orientarea în carieră), Manager de Proiect: Conf.univ.dr. Larisa Dragolea, Director al Centrului de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră.

Centrul vine în sprijinul studenților, absolvenților, elevilor din clasele terminale, prin oferirea de servicii de informare, consiliere și orientare pentru alegerea traseului profesional, servicii de consiliere psihologică și evaluare aptitudinală, consiliere vocațională și educațională, monitorizarea inserției pe piața muncii, sprijin în procesul de identificare a locului de muncă potrivit, în acord cu abilitățile personale și competențele dobândite pe parcursul studiilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Reabilitare moderată a şcolii generale din Tăuţi: Care este stadiul lucrărilor

Publicat

în

Care este stadiul lucrărilor de reabilitare moderată a școlii generale din Tăuți

Autoritățile locale și județene au verificat, zilele trecute, stadiul lucrărilor de reabilitare moderată a şcolii generale din Tăuţi, comuna Meteş.
Investiţia va transforma această unitate de învăţământ într-una modernă, care poate rivaliza cu oricare alta din mediul urban, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Alba.
Aceștia au precizat că finanţarea merge spre lucrările la clădire, pornind de la refacerea reţelelor electrice și a pardoselilor, schimbarea uşilor, izolaţii și copertine, până la sistemul de iluminat cu LED şi senzori de prezenţă.
O altă linie de finanţare prin PNRR presupune achiziţia de mobilier şcolar și de echipamente digitale pentru organizarea învăţării în mediul virtual.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Parcul Fotovoltaic Alba Iulia, proiect finalizat

Publicat

în

Parcul Fotovoltaic Alba Iulia, proiect finalizat

Autoritățile locale din Alba Iulia au anunțat finalizarea unui proiect ambițios și vital pentru sustenabilitatea orașului: Parcul Fotovoltaic Alba Iulia.
Amplasat strategic în zona de centură, noul parc acoperă 10.000 de metri pătrați și este echipat cu 1.414 module fotovoltaice, fiecare având o capacitate de 550Wp.
Capacitatea totală este de 777.7 kWp.
Investiția s-a realizat prin proiectul „Promovarea producției de energie din surse regenerabile pentru consum propriu la nivelul Municipiului Alba Iulia”, care include și instalarea de centrale fotovoltaice pe 5 clădiri publice. Toate acestea sunt posibile datorită finanțării generoase prin granturile norvegiene. Proiectul a fost finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021, Program pentru Energie în România, cu un grant de 611.262,00 euro.
„Este un pas mare înainte în angajamentul nostru pentru un viitor mai verde și mai curat. Așteptăm cu nerăbdare să vedem impactul pozitiv pe care această inițiativă îl va avea asupra comunității și mediului înconjurător”, au transmis reprezentanții Primăriei Alba Iulia.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba