Rămâi conectat

Social-Economic

Se schimbă taxele pentru firmele de apartament

Publicat

în

Codul Fiscal, intrat în vigoare în urmă cu mai puţin de două luni, urmează să fie modificat. Printre altele, Ministerul Finanţelor vrea să facă mai clare prevederile referitoare la impozitul plătit de firmele sau persoanele fizice autorizate care şi-au înregistrat afacerea în apartamentul în care locuiesc. Citește mai mult pe radiounirea.ro

Varianta este convenabilă doar pentru cei care plătesc sume mari la gaze, electricitate, apă. Pentru toate celelalte situaţii, alternativa propusă de autorităţi este păguboasă.

Modificarea propusă de Finanţe vine după ce impozitul pentru firmele de apartament a crescut în unele cazuri şi de 20 de ori. Forma legii intrată în vigoare la 1 ianuarie stabileşte cote mai mari pentru aceste cazuri, însă prevederile sunt neclare şi ar fi fost greşit interpretate de funcţionarii primăriilor. Prin noua variantă, firmele ar urma să plătească doar impozitul pentru locuinţă – fără cota de majorare-, dacă nu îşi deduc cheltuielile cu utilităţile.

Într-un apartament din Bucureşti, în care funcţionează şi o firmă, iar cheltuielile cu utilităţile sunt suportate de proprietarul locuinţei, impozitul plătit este de 211 lei. Dacă se alege varianta deducerii utilităţilor, iar cheltuielile sunt plătite pe firmă, atunci se calculează un impozit majorat până la 540 de lei. Proprietarul mai recuperează 288 de lei prin deducere, dar chiar şi aşa cheltuiala totală va fi mai mare: 252 de lei.

Dacă facturile la utilităţi sunt mici, iar valoarea impozabilă a apartamentului folosit şi pentru locuit şi pentru afacere este mare, atunci nu e rentabil să deduci cheltuielile, spun specialiştii fiscali.

Gabriel Biriş, secretar de stat în Ministerul Finanţelor: „În cazul locuinţelor în care avem un sediu de firmă unde nu e activitate sau chiar dacă e activitate, nu se înregistrează cheltuieli, aşa cum scrie Codul Fiscal impozitul datorat e cel pentru locuinţă. Această reaşezare să nu afecteze firmele de apartament, PFA-urile care au sediul acasă sau profesiile libere”.

Ministerul Finanţelor anunţa încă de acum două săptămâni că vor fi făcute mai multe modificări la Codul Fiscal. Printre acestea, ar urma să fie eliminată plata contribuţiei de sănătate pentru persoanele fără venituri.

Sursa: digi24.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Social-Economic

Delegație a Băncii Mondiale în vizită la Sebeș

Publicat

în

Vizită la Sebeș a unei delegații a Băncii Mondiale

Zilele trecute, reprezentanții Primăriei Sebeș au primit vizita de lucru a unei delegații a Băncii Mondiale în contextul în care solicitarea Sebeșului pentru realizarea unei investiții teritoriale integrate în zona Sebeș-Vințu de Jos a primit avizul favorabil al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene prin Comitetul pentru Coordonarea Instrumentelor Teritoriale Integrate (ITI).
În vederea inițierii demersurilor procedurale pentru dezvoltarea și organizarea ITI și pentru elaborarea strategiei de dezvoltare (cu finanțare din programul de asistență tehnică POAT 2021 – 2027), Primăria Sebeș a solicitat implicarea și suportul experților Băncii Mondiale.
Amintim că Strategia ITI Sebeș – Vințu de Jos își propune să fructifice oportunitățile deschise de poziționarea geografică a zonei care este traversată de Coridorul de Transport Pan-European nr. IV (Nădlac – Lugoj – Sebeș – Sibiu – București – Cernavodă – Constanța), care realizează legătura dintre vestul și estul Europei, la intersecția autostrăzilor A1 și A10, a nodului de cale ferată Vințu de Jos și a unor importante căi de comunicaţii rutiere naționale: DN1, E81, DN7, E68 şi DN67C – Transalpina (drumul la cea mai mare altitudine din România). Aceste atu-uri împreună cu nivelul economic și social al zonei creează cadrul propice pentru construirea unor programe de finanțare specifice care să contribuie la dezvoltarea sectoarelor economice cu potențial și importanță deosebită.
Inițiativa este în concordanță cu obiectivele Pactului Ecologic European și cu preocupările Uniunii Europene în privința combaterii crizei alimentare mondiale prin dezvoltarea capacității rețelelor de transport și terminalelor de transbordare în vederea transferului facil al mărfurilor pe teritoriul Uniunii Europene.
Delegația Băncii Mondiale care a vizitat Sebeșul și unitățile de producție alimentară din zonă a fost formată din Luz Diaz Rios (specialist senior în Afaceri Agricole), Aira Maria Htenas (economist agricol) și Adina Păsărel (expert în Politici ale UE).

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

Ziua Pământului, marcată de pompierii militari din Alba printr-o acțiune de ecologizare

Publicat

în

Acțiune de ecologizare, de Ziua Pământului, a pompierilor militari din Alba

Pompierii din cadrul Secției de Pompieri Câmpeni au participat, cu ocazia Zilei Pământului, la o acțiune de ecologizare alături de alte instituții din județ.
Acțiunea de ecologizare a avut loc pe malul râului Arieș și afluenților acestuia, pe raza localităților Câmpeni, Abrud, Roșia Montană, Bistra, Lupșa, Sălciua și Baia de Arieș.
Ziua Pământului este marcată anual pe 22 aprilie de peste un miliard de oameni din 193 de țări. Sărbătoarea mondială a fost instituită de Adunarea Generală a ONU în urmă cu zece ani, pentru a atrage atenția asupra schimbărilor climatice dar și pentru a sublinia dorința comună a statelor membre de dezvoltare echilibrată, stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

Marțea Mare din Săptămâna Patimilor, numită şi Marţea Seacă: Ce poți face în această zi

Publicat

în

Ce să nu faci în Marțea Mare din Săptămâna Patimilor

În Marţea Mare din Săptămâna Patimilor Domnului, Sfinţii Părinţi au rânduit sa se citească Pilda celor zece fecioare.

Această pildă ne prezintă zece fecioare, cinci „înţelepte” şi cinci „neînţelepte”, care se pregătesc pentru nuntă. În Noul Testament, întâlnirea cu Hristos este asemănată unei nunti. Hristos se numeşte pe sine „mire”, iar Apostolii poartă numele de „prietenii mirelui”. Mireasa lui Hristos este Biserica.

În Marţea Mare din Săptămâna Patimilor se aspiră, se dă cu matura, se spală geamuri și se fac treburile grele pe lângă casă. Marţea Mare este ultima zi în care gospodarii mai pot face treburi pe câmp sau în care se mai spală și se calcă. Se spune că din această zi bărbaţii trebuie să stea pe lângă casă și să isi ajute nevestele.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba