Rămâi conectat

Educație și Cultură

Jocuri de petrecere pentru copii. Află cum poţi să organizezi distracția fără ajutor profesionist

Publicat

în

Dacă aşteptaţi musafiri cu copii, sau organiaţi o petrecere, acasă, pentru cel mic, nu este obligatoriu să recurgeţi la ajutor profesionist. Puteţi să puneţi în practică câteva jocuri ditractive care să-i încânte pe toţi cei prezenţi.

Mici detectivi: Roagă-i pe musafiri să ocupe loc pe covor sau pe scaune. Doi musafiri vor intra într-o altă cameră. În acest timp musafirii îşi schimbă îmbrăcămintea între ei. Muafirii se întorc şi trebuie să ghicească ce s-a schimbat.

Ghiceşte-ţi animalul: Lipiţi o hârtie cu poza sau numele unui animal pe spatele  fiecaruia dintre copii. Copiii trebuie să pună întrebări până când îşi dau seama care este animalul lor.

Statui Muzicale: Toti jucatorii trebuie sa danseze cat timp muzica este pornita. Cand  se opreste, copiii trebuie sa incremeneasca ca niste statui pe tot timpul cat nu se aude muzica. Urmatoarea data cand muzica este oprita puteti sa le cereti copiilor sa stea intr-un picior, sa-si ridice mainile sau sa fie statuia unui animal.

Surprize pentru musafiri: Decupează animăluţe, flori sau steluţe din hârtie colorată şi ascunde-le în cameră înainte ca musafirii tăi să ajungă la tine. Roagă-i pe musafiri să caute decupajele asunse. Celui care a găsit cele mai multe oferă-i un premiu! Nu uita nici de cei care erau mai puţin atenţi. Serveşte-i şi pe ei cu câte o mică atenţie, astfel vei da dovadă de ospitalitate!

Clopoţelul magic: Aşezaţi-vă pe covor, în cerc. În mijlocul cercului va sta gazda petrecerii, ţinând în mână un beţişor. Bețișorul are pe cap o scufiţă, de moţul căreia atârnă un clopoţel mic.

Trageți scufița peste ochii gazdei, să nu vă vadă. Voi, musafirii ridicați-vă de pe covor şi spuneți: „Un, doi, trei! Va bate beţişorul şi va suna clopoţelul!”

Gazda dă din cap în stânga şi în dreapta ca să sune clopoţelul. Bate de 3 ori cu beţişorul în podea.  Musafirii se opresc şi aşteaptă să li se întindă beţişorul. Unul dintre musafiri prinde beţişorul şi o strigă pe gazdă pe nume. Dacă gazda ghiceşte cine e musafirul care a strigat-o schimbă rolulile între ei şi jocul continuă.

Mumia „Igienica”: Acesta este unul din jocurile clasice pentru copii in care  trebuie sa se infasoare din cap pana in picioare in hartie igienica. Fiecare copil are un partener. Unul va fi „mumia” iar celalalt il infasoara. Incepeti numaratoarea inversa. Cand s-a dat startul, partenerul va incepe sa isi infasoare „mumia” in hartie igienica din cap pana in picioare. E mai greu decat credeti, dar e si foarte distractiv. Castiga primul care si-a infasurat „mumia”  complet, fara sa mai lase la vedere vreo parte a corpului!! (Cate un sul de hartie igienica de echipa.)

Sursa: petreceri-pentru-copii.blogspot.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Educație și Cultură

Care este exponatul lunii mai la Muzeul de Științele Naturii din Aiud

Publicat

în

Baritina, exponatul lunii mai la Muzeul de Științele Naturii Aiud

Baritina este exponatul lunii mai la Muzeul de Științele Naturii din Aiud.
Este un mineral din clasa sulfaților, fiind un sulfat de bariu anhidru. Denumirea sa face referire la greutatea specifică mare, (grec barys = greu), fiind un mineral moale și greu, ușor de identificat.
Apare de obicei sub formă de cristale în roci sedimentare, cum ar fi calcarul și dolomitul. Se găsește și în concreţiuni de nisip și gresie.
Cristalele de baritină prezintă cel mai frecvent habitus tabular dar și prismatic, pot ajunge la dimensiuni mari și pot fi incolore, transparente, dar de obicei baritina este colorată, datorită impurităților în alb, cenușiu, roșu, galben sau brun, cenușiu închis și negru, uneori în albăstrui, verzui și de alte nuanțe, cu luciu sticlos, rășinos sau perlat.
Apare adesea alături de alte minerale precum cuarț, calcit, fluorit, galena, pirita, calcopirita, sfalerit, cinabrul, etc. Apare si ca mineral accesoriu in unele roci vulcanice. Prezența baritinei a fost identificată chiar și la unii meteoriți.
In România, baritina este un mineral des întâlnit. In regiunea Baia Mare apare sub formă de cristale deosebit de frumoase cu diverse culori si incluziuni.
Este foarte mult întrebuințată în diferite ramuri ale industriei: ca înlocuitor al lichidului de sondă, de exemplu la forajele de obținere a țițeiului (baritina stabilizează gaura de foraj), la fabricarea vopselelor, ca material de umplutură în industria hârtiei și a cauciucului, la obținerea sărurilor de bariu, substanță de contrast în radiografia gastrică. Ca piatră semiprețioasă este rar folosită, datorită durității mici și clivajului accentuat.
Exemplarul din imagine provine din zona Baia Sprie și prezintă mineralul sub formă de cristale foioase, fiind expus în sala 1 a muzeului aiudean, alături de alte eșantioane provenind din Baia Sprie și Cavnic, Maramureș.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Educație și Cultură

„History Challenge” în Cetatea Alba Carolina

Publicat

în

„History Challenge” în Cetatea Alba Carolina

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia a găzduit recent a doua activitate din cadrul Proiectului eTwinning transdisciplinar „History Challenge”, proiect care îmbină discipline precum istoria, limba engleză și retorica.
Această întâlnire a oferit prilejul elevilor și cadrelor didactice de la instituțiile partenere, Liceul Teoretic „Avram Iancu” Cluj-Napoca (liceu coordonator), Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia și Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, să se întâlnească și să parcurgă un traseu turistic în Cetatea Alba Carolina, împărtășind informații în limba engleză și limba română despre cei trei patroni spirituali ai școlilor partenere – Avram Iancu, Mihai Viteazul și Ștefan cel Mare, cele mai importante obiective istorice din cetate și despre Regele Ferdinand I, Regina Maria sau Iancu de Hunedoara.
La această activitate au participat elevii sergent Dragoș Nueleanu și Maria Iacobhazi, elevii caporal Georgiana Bozga și Alexandru Marțian și elevii fruntaș Alexandru Florescu, Andrea Buontempo și Daniel Cârnaț, coordonați de profesoara de limba engleză Cornelia Bratu.
Următoarea activitate din cadrul proiectului va fi dedicată monarhiei din România și Reginei Maria.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Educație și Cultură

Concurs de planuri de afaceri la UAB

Publicat

în

La UAB, concurs de planuri de afaceri

În contextul demersurilor de susținere a activităților societăților antreprenoriale studențești din cadrul universităților, Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia organizează un concurs de planuri de afaceri pentru studenții și masteranzii săi.

Planurile de afaceri participante pot fi trimise până vineri 17 mai la adresa de email [email protected].

Rezultatele vor fi comunicate luni 20 mai.

Vor fi acordate trei premii principale, iar primii 20 de participanți clasați în ordinea punctajelor acordate de către comisia de evaluare vor participa la cursul E-SMART SKILLS 6.0.

Activitatea este parte a proiectului „Școala inovativă de antreprenoriat a studenților UAB (SIAS UAB)”, finanțat din Fondul de Dezvoltare Instituțională, manager de proiect fiind conf. univ. dr. Claudia Moisă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba