Rămâi conectat

Știri

Vremea caldă de decembrie se apropie de sfârșit. De mâine, temperatura coboară simțitor

Publicat

în

Luni, în vestul, nord-vestul şi centrul ţării vremea va fi în general închisă, cu precădere în zonele joase de relief, unde ceaţa va fi persistentă şi asociată cu burniţă, condiţii în care valorile termice se vor apropia de cele climatologic specifice datei.

În restul ţării, cerul va fi variabil, regimul termic se va situa cu mult peste cel normal în această perioadă din an, iar ceaţa va fi prezentă pe arii restrânse, mai ales dimineaţa. Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 1…3 grade, în zonele cu ceaţă persistentă din vest şi centru şi 18…19 grade în nordul Munteniei şi Olteniei.

MUNTE

La munte în cursul zilei cerul va fi variabil, iar regimul termic se va situa cu mult peste cel normal în aceastã perioadă din an. La amiaza vor fi 10 grade la Paltinis, 8 la Preadeal, 8 grade la Semenic, 9 la Sinaia, 6 grade la Stina de Vale si 3 grade la Vf. Toaca din masivul Ceahlau. Seara şi în cursul nopţii, norii se vor accentua mai întâi în Carpaţii Orientali apoi şi în cei Meridionali unde local va ninge slab. Vântul va avea unele intensificări pe creste. Pe văi şi în depresiuni local va fi ceaţă.

VREMEA PE 2 ZILE

Marți vremea va intra într-un proces de răcire, semnificativă în regiunile extracarpatice. Maximele vor fi între 1-2 grade în depresiunile transilvane şi 9 grade la Drobeta Turnu Severin. Va ninge în zona Carpatilor Orientali şi Meridionali, local în Moldova, iar în regiunile sudice şi centrale, pe arii restrânse vor fi precipitaţii mixte. Izolat se va forma polei. Vântul va avea intensificări temporare în estul şi în sudul teritoriului. În primele ore ale zilei, în zonele joase, pe arii restrânse va mai fi ceaţă.

Miercuri vremea va continua să se răcească, valorile termice urmând a coborî sub mediile climatologice specifice perioadei. Temperaturile maxime, negative în cea mai mare parte a ţării, se vor încadra între -6, -5 grade in depresiunile din estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei şi 2-3 grade în Banat. În sud-vestul, sudul şi estul ţării, cerul va avea înnorări temporare şi va ninge slab, local în sudul Banatului şi Oltenia şi doar cu totul izolat în Muntenia, Moldova şi Dobrogea. În Bucureşti, -4…-2 grade dimineata si in jur de -1 grad la amiază. Cerul va avea înnorări temporare peste zi, dar condiţiile de fulguială vor fi reduse.

REGIUNI

În regiunile intracarpatice, vreme în general închisă, cu nori josi şi ceaţă şi burniţă şi cu valori termice apropiate de cele climatologic specifice datei: 4 grade la Timişoara, 3 la Oradea, 2 la Cluj Napoca si 6-7 grade in sudul si estul Transilvaniei.

În sud, ultima zi de vreme primăvăratică în plina iarnă: 15 grade la amiază la Drobeta Turnu Severin si Craiova, 13 la Giurgiu, 14 la Calarasi si peste 15 grade in zona de deal, pina la 19 grade la Pitesti si Tirgoviste.

În Dobrogea, aceeaşi vreme, predominant însorită şi caldă cu 13 grade la amiază la Tulcea si Constanţa.

În Moldova, mult soare, puţină ceaţă dimineaţa şi ceva înnorări in nordul regiunii dar maximele sunt şi aici ridicate: de la 10 grade la Suceava până la 15 grade in Bacău şi 11-12 grade în sudul regiunii unde contăm pe citeva ore de ceata dimineata.

TENDINTA

Luni încă mai sunt deaupra teritoriului ţării nuanţe de roşu adică mase de aer cald. Dar chiar din această noapte vin dinspre nordest, de deasupra Rusiei europene, foarte hotarite, mase de aer rece de origine polară. Spunem foarte hotarite fiindcă îşi vor păstra viteza si direcţia de deplasare mai multe zile aşa că vor ajunge până in Mediterana si centrul Europei. Ca urmare vremea la noi se va răci continuu, anul 2016 va incepe cu maxime negative in toată ţara şi minime sub limita gerului în special în nord şi centru. Ninsorile nu vor fi insemnate dar vintul va fi intens in special in regiunile extracarpatice.

Sursa:realitatea.net


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

A patra ediție a Târgului de joburi organizat de Universitatea din Alba Iulia: Când va avea loc

Publicat

în

Când va avea loc a patra ediție a Târgului de joburi organizat de Universitatea din Alba Iulia

Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (CICOC UAB) în parteneriat cu Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Alba și Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba va organiza în data de 22 mai Târgul de joburi  CARIERA UAB, pentru studenți și absolvenți.

Sunt invitate să participe organizații din toate domeniile, interesate de a oferi studenților și absolvenților UAB locuri de muncă, practică, internship, voluntariat sau stagii de documentare în vederea elaborării lucrărilor de licență sau de disertație.

Succesul primelor trei ediții ale Târgului de joburi organizat la UAB, precum și rata crescută de inserție înregistrată ca urmare a desfășurării lor, determină continuarea organizării acestor tipuri de activități la nivelul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, prin Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră (CICOC-UAB).

Angajatorii care sunt în căutare de viitori angajați și doresc să îi întâlnească pe studenții sau absolvenții UAB aflați în procesul de identificare al unui loc de muncă sau reconversie profesională, pot transmite intenția de participare, împreună cu locurile vacante disponibile și numărul acestora la adresa de email [email protected], până la data de 15 mai, în vederea alocării unui stand.

Acest Târg de joburi este organizat în cadrul Proiectului CNFIS-FDI-2024-F-0466- MĂSURI INTEGRATIVE DE CONSILIERE ÎN CARIERĂ ȘI ARMONIZARE A OFERTEI DUCAȚIONALE CU RIGORILE PIEȚEI MUNCII – CARIERA UAB, finanțat de către Ministerul Educației, prin Fondul de Dezvoltare Instituţională destinat universităţilor de stat – FDI 2022 (Domeniul 7: Corelarea ofertei educaţionale cu cererea pieţei muncii, consilierea și orientarea în carieră), Manager de Proiect: Conf.univ.dr. Larisa Dragolea, Director al Centrului de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră.

Centrul vine în sprijinul studenților, absolvenților, elevilor din clasele terminale, prin oferirea de servicii de informare, consiliere și orientare pentru alegerea traseului profesional, servicii de consiliere psihologică și evaluare aptitudinală, consiliere vocațională și educațională, monitorizarea inserției pe piața muncii, sprijin în procesul de identificare a locului de muncă potrivit, în acord cu abilitățile personale și competențele dobândite pe parcursul studiilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Reabilitare moderată a şcolii generale din Tăuţi: Care este stadiul lucrărilor

Publicat

în

Care este stadiul lucrărilor de reabilitare moderată a școlii generale din Tăuți

Autoritățile locale și județene au verificat, zilele trecute, stadiul lucrărilor de reabilitare moderată a şcolii generale din Tăuţi, comuna Meteş.
Investiţia va transforma această unitate de învăţământ într-una modernă, care poate rivaliza cu oricare alta din mediul urban, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Alba.
Aceștia au precizat că finanţarea merge spre lucrările la clădire, pornind de la refacerea reţelelor electrice și a pardoselilor, schimbarea uşilor, izolaţii și copertine, până la sistemul de iluminat cu LED şi senzori de prezenţă.
O altă linie de finanţare prin PNRR presupune achiziţia de mobilier şcolar și de echipamente digitale pentru organizarea învăţării în mediul virtual.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Parcul Fotovoltaic Alba Iulia, proiect finalizat

Publicat

în

Parcul Fotovoltaic Alba Iulia, proiect finalizat

Autoritățile locale din Alba Iulia au anunțat finalizarea unui proiect ambițios și vital pentru sustenabilitatea orașului: Parcul Fotovoltaic Alba Iulia.
Amplasat strategic în zona de centură, noul parc acoperă 10.000 de metri pătrați și este echipat cu 1.414 module fotovoltaice, fiecare având o capacitate de 550Wp.
Capacitatea totală este de 777.7 kWp.
Investiția s-a realizat prin proiectul „Promovarea producției de energie din surse regenerabile pentru consum propriu la nivelul Municipiului Alba Iulia”, care include și instalarea de centrale fotovoltaice pe 5 clădiri publice. Toate acestea sunt posibile datorită finanțării generoase prin granturile norvegiene. Proiectul a fost finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021, Program pentru Energie în România, cu un grant de 611.262,00 euro.
„Este un pas mare înainte în angajamentul nostru pentru un viitor mai verde și mai curat. Așteptăm cu nerăbdare să vedem impactul pozitiv pe care această inițiativă îl va avea asupra comunității și mediului înconjurător”, au transmis reprezentanții Primăriei Alba Iulia.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba