Rămâi conectat

Administrație

Instituțiile publice din România, beneficiare ale unei infrastructuri cloud în valoare de 77,7 milioane lei

Publicat

în

Instituții publice din România, precum Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) sau Academia Română, vor avea acces la servicii de cloud computing, precum Biblioteca virtuală sau Date deschise, cu scopul de creștere a gradului de informare și transparență, prin intermediul proiectului ‘Infrastructura de tip cloud pentru instituțiile publice din România’ ICIPRO, implementat de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București, în valoare de circa 77,7 milioane de lei. Citește mai mult pe radiounirea.ro.

‘Cred că acest proiect demonstrează că ceea ce noi am gândit în urmă cu 4 ani, adică dezvoltarea unui sistem cloud în primul rând pentru Cercetare, a fost o gândire corectă. Conform obiectivelor proiectului, trebuia, în primul rând, să asigurăm clădirea în care urma să fie așezate echipamentele, serverele cu capacitate de stocare de 40 TB, să implementăm infrastructura de Overdata, Biblioteca digitală și serviciile de infrastructură. Proiectul nu s-a terminat. La finele lunii noiembrie — începutul lui decembrie, acesta se va termina pe hârtie, dar mai există o lună de sistem birocratic ce trebuie trecut până la încheierea proiectului. Zona în care putem oferi platforma pentru învățare se situează în cadrul instituțiilor de cercetare’, a declarat, vineri, în cadrul conferinței de final a proiectului de infrastructură cloud, directorul general al ICI București, Doina Banciu.

Citește și Firmele și instituțiile publice sunt obligate prin lege să aibă cel puțin un angajat specializat în managementul deșeurilor

Potrivit acesteia, până la ora actuală, în cadrul infrastructurii de cloud computing au fost invitate 42 de instituții, dintre care 22 sunt institute naționale de cercetare. De asemenea, 16 entități publice au semnat deja protocolul de intrare în sistem, 5 sunt în așteptare, iar 11 au deja datele postate în cloud, respectiv ANPC, Academia Română, inclusiv ICI București. Serviciile furnizate prin intermediul acestui proiect sunt: Infrastructură, Catalogul de aplicații/Servicii în cloud, Biblioteca virtuală și Date deschise. În cazul Bibliotecii virtuale, instituțiile publice din România primesc acces la servicii de arhivare electronică și la posibilitatea de a expune într-un portal cu acces public documentele electronice. Totodată, prin serviciul de Date deschise, entitățile publice contribuie la creșterea gradului de transparență în administrația publică, având posibilitatea de a publica într-un mod standardizat informații de interes public, din proprie inițiativă, sau ca răspuns la solicitările formulate de către public. Toate aceste servicii sunt puse la dispoziția instituțiilor publice interesate, în mod gratuit, iar cei interesați pot obține informații detaliate la adresa de e-mail [email protected].

sursa agerpres.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

Start pentru modernizarea iluminatului public în comuna Stremț

Publicat

în

În comuna Stremț, start pentru modernizarea iluminatului public

Au început lucrările aferente proiectului „Modernizarea sistemului de iluminat public in comuna Stremț”, proiect prin care a fost obținută de la Fondul de Mediu suma de 999.936, 52 lei finanțare nerambursabilă.
Anunțul a fost făcut de primarul Traian Ștefan Popa.
Prin acest proiect se va moderniza iluminatul public pe tronsonul drumului Stremț – Geoagiu de Sus – Valea Mănăstirii.
„Totodată suntem în curs de obținere a unei noi finanțări, tot prin Fondul de Mediu, de aceeași valoare, prin care se va moderniza iluminatul public pe străzile din comuna Stremț”, a precizat edilul.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Relocare în subteran a cablurilor pe încă șase străzi din Blaj

Publicat

în

Pe încă șase străzi din Blaj, relocare subterană a cablurilor

Proiectul de relocare în subteran a cablurilor de energie electrică și comunicații (internet, tv și telefonie) va continua pe alte șase străzi din municipiul Blaj: Clujului, Simion Bărnuțiu, Tudor Vladimirescu 1 și 2, Episcop Ioan Lemeny și Mitropolit Andrei Șaguna.
Prima stradă care va beneficia de relocarea în subteran a cablurilor este strada Clujului, lucrările urmând să înceapă în următoarele trei luni. Celelalte cinci străzi vor fi finalizate până la mijlocul anului 2025. Pe lângă relocarea cablurilor în subteran, vor fi montați stâlpi noi de iluminat, iar iluminatul public se va face pe LED.
„„Îngroparea” cablurilor este o necesitate pe care Blajul și-a asumat-o ca deziderat urban, în urmă cu șase ani. Procesul a fost accelerat în ultimii 4 ani, când am reușit să relocăm în subteran 57,8 kilometri de cabluri, în total având peste 70 de kilometri de cabluri de energie electrică și comunicații relocate în subteran.
Această investiție majoră, care duce Blajul și mai aproape de standardele europene, nu ar fi fost posibilă fără excelenta colaborare dintre administrația blăjeană și compania Distribuție Energie Electrică România (DEER) – Sucursala Alba și îi mulțumesc directorului Marius Ceteraș pentru sprijin!”, a transmis primarul Gheorghe Valentin Rotar.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

1.500 de chiparoși pe străzile municipiului Blaj

Publicat

în

Blaj: 1.500 de chiparoși pe străzile municipiului

S-a început, prin intermediul Serviciului Public de Gospodărie Comunală, plantarea de chiparoși pe străzile municipiului Blaj.
În prezent, se completează locurile existente și se fac noi plantări în zona blocurilor de pe strada Gheorghe Barițiu, pe strada Tudor Vladimirescu 1 și la intrarea dinspre Sâncel. În total, vor fi 1.500 de chiparoși.
Potrivit reprezentanților administrației locale, pe lângă aspectul estetic deosebit, prin proprietățile sale, acest arbore ornamental asigură o mai bună calitate a aerului din Blaj.
În context primarul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar, a evidențiat rolul deosebit pe care Serviciul Public de Gospodărie Comunală, condus de Claudiu Păcurar, îl are în administrarea Blajului, fiind un vector important în dezvoltarea comunității, prin lucrările pe care le execută: întreținerea și extinderea spațiilor verzi, administrarea iluminatului public, reparații trotuare și clădiri, măturatul străzilor, servicii de deszăpezire și desinsecție, etc.
„Sunt servicii pe care nu le-am externalizat și care, datorită activității Serviciului Public de Gospodărie Comunală, degrevează bugetul local al Blajului de cheltuieli suplimentare în valoare de aproximativ un milion de euro pe an!”, a subliniat edilul din Blaj.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba