Rămâi conectat

Social-Economic

Numărul de bonuri fiscale emise aproape s-a dublat de când a început Loteria fiscală

Publicat

în

Comercianţii eliberează de aproape două ori mai multe bonuri fiscale de la introducerea Loteriei fiscale ca mecanism de combatere a evaziunii, având în vedere că a crescut consumul de role de hârtie pentru casele de marcat cu 80%, a declarat directorul MasterCard pentru România, Cosmin Vladimirescu. Mai multe amănunte pe radiounirea.ro

„Consumul de role de hârtie pentru casele de marcat a crescut cu 80% de când s-a început cu loteria fiscală. Se dau de aproape două ori mai multe bonuri fiscale”, a afirmat Vladimirescu într-o conferinţă. Prima extragere ocazională a Loteriei bonurilor fiscale a avut loc în aprilie, în a doua zi de Paşte.
Vladimirescu a arătat că există o foarte strânsă corelaţie între nivelul plăţilor electronice şi nivelul de fiscalizare. Astfel, 4,4% din plăţile realizate în România sunt efectuate cu cardul, tinzând spre 8% în acest an, pe când economia subterană are o pondere de 28,4% din PIB.

Media europeană a plăţilor cu cardul ajunge la aproximativ 20%.

„Dacă se implementează pachetul de zece măsuri pe care le-am propus Guvernului anul trecut, în urma studiului realizat împreună cu PwC, în şapte ani economia subterană ar însemna să scadă cu zece puncte procentuale, de la 28% la 18%, cât este şi media europeană în prezent, iar taxele ce vor fi încasate suplimentar vor fi în vecinătatea a 14 miliarde de euro”, a punctat Vladimirescu.

Citește și Loteria bonurilor fiscale: Duminica va avea loc extragerea din aceasta luna

Directorul general al MasterCard a precizat că măsurile Guvernului aprobate în ultimul an, dintre care o parte nu au intrat încă în vigoare (limitarea plăţilor în numerar, reducerea comisioanelor la tranzacţiile interbancare, introducerea obligatorie a caselor de marcat cu jurnal electronic), vor conduce la creşterea tranzacţiilor electronice, însă efectele acestora nu pot fi măsurate separat.

„Când vom implementa toate aceste lucruri, când TVA va scădea de anul viitor, când ne vom putea plăti taxele şi impozitele cu cardul, când casele de marcat electronice vor fi online, atunci vom putea vedea cu cât o să creştem mai repede pe plăţi cu cardul decât ritmul înregistrat anterior. Cred că vom avea suficiente date pentru a face o evaluare la sfârşitul anului viitor”, a adăugat Vladimirescu. Oficialul operatorului de carduri consideră că fiscalizarea înseamnă, de fapt, că toţi comercianţii „joacă” după aceleaşi reguli, că majoritatea acestora nu vor mai fi nevoiţi să concureze la preţuri cu cei care fac evaziune fiscală, iar competiţia dintre ei se va muta pe calitatea produselor furnizate. Pe de altă parte, Vladimirescu a precizat că MasterCard se află în proces de licenţiere a Trezoreriei statului, astfel încât contribuabilii să-şi poată plăti taxele cu cardul. „Suntem în plin proces de licenţiere cu Trezoreria, angajamentul autorităţilor a fost că în 12 luni să avem serviciul la ei”, a completat directorul general al MasterCard.

Ministerul Finanţelor Publice a anunţat la 1 octombrie 2014 că persoanele fizice vor putea plăti cu cardul, online şi la terminalele Trezoreriei, impozitele şi taxele administrate de către ANAF, primării şi alte instituţii publice, din 2015, conform unei ordonanţe aprobate de Guvern, care creează cadrul legal pentru implementarea acestei modalităţi de plată. Procedurile decurg cu întârziere faţă de planul anunţat iniţial, fiind necesare între 6 şi 12 luni pentru implementarea sistemului, termen care a expirat deja.

sursa mediafax.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Social-Economic

„Împreună dăruim bucurie”, pentru vârstnici, la Sebeș

Publicat

în

„Împreună dăruim bucurie”, pentru vârstnici, la Sebeș

„Împreună dăruim bucurie”, este campania prin care Direcția Generală de Asistență Socială, Medicală și Comunitară Sebeș și-a propus și în acest an să aducă bucurie și zâmbete pe chipurile persoanelor vârstnice singure din comunitatea locală.
200 de persoane vârstnice au primit în pragul sărbătorilor pascale pachete alimentare constând în faină, zahăr, ulei, orez, conservă de carne, paste, cozonac, suc și role de hârtie.
„Voluntarii noștri au fost entuziasmați să ofere căldură, bucurie și o vorbă bună bunicilor comunității”, au precizat reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială, Medicală și Comunitară Sebeș.
Aceștia au adresat mulțumiri pentru implicare primarului municipiului Sebeș, Dorin Nistor, viceprimarului municipiului Sebeș, Dorin Albu, sponsorilor, voluntarilor de la Asociația Laudă semințelor, coordonați de Bogdan Turcu, Centrulului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, elevilor de la Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” Sebeș și Liceul Tehnologic Sebeș, coordonați de profesoarele Cornelia Cosma și Mihaela Suciu, Serviciului Public de Administrare a Patrimoniului Sebeș, Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență și nu în ultimul rând, echipei Direcției Generale de Asistență Socială, Medicală și Comunitară Sebeș.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

Tradiţii şi obiceiuri în Vinerea Mare: Ce nu ai voie să faci

Publicat

în

Ce nu ai voie să faci în Vinerea Mare

Ultima vineri din Postul Paștilor este potrivit tradiției zi de post negru – nu se bea decât apă toată ziua.

Potrivit tradiţiei, în Vinerea Mare nu este bine să mănânci urzici şi nu e bine să fie folosit oţetul, deoarece pe cruce Iisus a fost bătut cu urzici, iar buzele Mântuitorului au fost udate cu oţet.

Vinerea Mare este zi aliturgică, adică nu se săvârșește niciuna dintre cele trei Sfinte Liturghii. Ceremonia principală din această zi este scoaterea Sfântului Epitaf din altar și așezarea lui pe o masă în mijlocul bisericii. Prin scoaterea Sfântului Epitaf retrăim coborârea de pe Cruce a lui Hristos și pregătirea trupului Său pentru înmormântare.

Seara se cântă Prohodul și se înconjoară biserica cu Sfântul Epitaf. Este o procesiune de înmormântare. Epitaful pe care il poartă preoții, ajutați de credincioși simbolizează trupul Mântuitorului.

După procesiunea din jurul bisericii, Sfântul Epitaf este așezat pe Sfânta Masă din altar, unde rămâne până la Înălțare. Punerea pe Sfânta Masă reprezintă punerea Domnului în mormânt.

sursa: crestinortodox.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

Vinerea Mare: Care este programul serviciilor religioase de la catedrala ortodoxă din Alba Iulia

Publicat

în

Care este programul serviciilor religioase de la catedrala ortodoxă din Alba Iulia în Vinerea Mare

În Vinerea Mare, zi aliturgică, va fi un program special al serviciilor religioase la catedrala ortodoxă din Alba Iulia.

Iată care este acesta:

Sfânta și Marea Vineri
Răstignirea Domnului
(Zi aliturgică și ajun)

ora 7.00-9.00 – Ceasurile Împărăteşti şi Obedniţa

ora 9.00-9.45 – Vecernia cu scoaterea Sfântului Epitaf

ora 18.00-21.00 – Denia Prohodului Domnului cu Procesiunea Sfântului Epitaf

sursa: reintregirea.ro

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba