Rămâi conectat

Sport

Mihnea Costachi, locul 7 la Campionatul European de juniori la sah clasic din Croatia

Publicat

în

Sahistul Mihnea Costachi a obtinut o noua clasare fruntasa la un turneu international. Juniorul albaiulian in varsta de 15 ani s-a clasat pe locul 7 din 67 de participanti la categoria juniori sub 16 ani a Campionatului European de juniori la sah clasic din Croatia.

Avand acumulate 4,5 puncte din primele 6 partide, Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) avea nevoie de un finis aproape perfect pentru a obtine o medalie. Desi a avut piesele albe in runda a 7-a, Mihnea Costachi a fost surprins in deschidere de adversarul sau Tuna Tuncer (Turcia), care a preluat treptat initiativa. Schimband cateva piese Mihnea a diminuat presiunea adversarului si a obtinut remiza la mutarea 30. Deschiderea a fost punctul slab al lui Mihnea si in runda a 8-a, in care juniorul albaiulian l-a avut ca adversar pe Guillaume Philippe (Franta). Francezul a folosit o varianta mai rara a Gambitului Regelui, o deschidere foarte periculoasa folosita in trecut si de protagonistii celebrului “meci al secolului” Bobby Fischer si Boris Spassky. Surprins total de alegerea adversarului, Mihnea a reactionat mult prea riscant, a intrat in pozitie dificila si s-a recunoscut invins la mutarea 36.

Cu victoria din ultima runda impotriva unui alt jucator roman, Alexandru Banzea (Apa Nova Bucuresti), dupa o partida nebuna cu mai multe rasturnari de situatie, Mihnea Costachi a acumulat un total de 6 puncte, clasandu-se pe un merituos loc 7. Titlul de campion european a fost castigat de Leonid Sawlin (Germania) 7,5 puncte, podiumul fiind completat de Andreas Kelires (Cipru) 7 puncte si Tuna Tuncer (Turcia) 6,5 puncte.

“Per ansamblu Mihnea a facut un turneu foarte bun, a fost permanent in lupta pentru podium, rezultatul sau fiind corespunzator unei performante rating 2418. Altfel spus a jucat putin peste nivelul sau actual, el avand un rating international 2408. Nu a fost suficient pentru o medalie, dar locul 7 din 67 de participanti la un turneu de un asemenea nivel este mai mult decat onorabil. Vom incerca sa pregatim cat mai bine si participarea la Campionatul Mondial de juniori din Grecia, al carui start este programat in 25 octombrie, CSU Alba Iulia urmand a avea doi reprezentanti la acest regal al sahului juvenil mondial: Mihnea Costachi si George Ileana.
Felicit toti juniorii romani pentru rezultatele obtinute, cele mai bune din ultimii ani la un Campionat European de juniori, si in special pe cei care au urcat pe podium: Dragos Antonica (Galati) argint la copii sub 10 ani, Mihnea Ognean (Targu Mures) argint la copii sub 12 ani si Mihaela Trifoi (Sighetu Marmatiei) bronz la categoria fetite sub 10 ani.” Marius Ceteras (antrenor)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Sport

Judoka Alexandru Sibișan (CS Unirea Alba Iulia), locul I la Campionatul Național Universitar

Publicat

în

Locul I la Campionatul Național Universitar pentru judoka Alexandru Sibișan (CS Unirea Alba Iulia)

Alexandru Sibișan a obținut locul I la Campionatul Național Universitar de Judo, la categoria de greutate 90 de kilograme, confirmându-și astfel statutul de unul dintre cei mai buni judoka din țară.

Competiția a avut loc sâmbătă 27 aprilie, la Sibiu, fiind organizată de Federația Sportului Școlar Universitar.

Alexandru Sibișan, sportiv cu dublă legitimare la CS Unirea Alba Iulia și CSM Pitești, a demonstrat încă o dată nivelul său în acest sport. Performanța sa la Campionatul Național Universitar de Judo subliniază pasiunea și dedicarea pe care le investește în antrenamente și competiții. Alexandru Sibișan este student la Universitatea din Pitești, Departamentul Educație Fizică și Sport.

În acest an, albaiulianul Alexandru Sibișan a mai obținut rezultate remarcabile precum: medalie de aur la Campionatul Național de Judo – Seniori, medalie de argint la Cupa Europeană de Juniori, medalie de aur la Campionatul Național U21. Aceste rezultate confirmă faptul că Alexandru Sibișan se află printre elitele judoului românesc și este un exemplu de determinare și profesionalism pentru tinerii sportivi.

Performanțele sale nu ar fi fost posibile fără susținerea antrenorilor. Sportivii secției de judo de la CS Unirea Alba Iulia sunt pregătiți de profesorii Alin și Cristian Dinu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

LPS Sebeș U17, eliminare în optimile de finală ale campionatului național

Publicat

în

Eliminare pentru LPS Sebeș U17 în optimile de finală ale campionatului național

LPS Sebeș s-a oprit în optimile de finală ale campionatului național U17.

Echipa pregătită de Doru Oancea a fost învinsă în optimi de SCM Zalău U17.

În meciul din județul Sălaj scorul final a fost 6-2.

Golurile formației LPS Sebeș U17 au fost marcate de Vintilă și Todea.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

CSM Unirea Alba Iulia, calificare în sferturile de finală Under 19

Publicat

în

Calificare în sferturile de finală Under 19 pentru CSM Unirea Alba Iulia

CSM Unirea Alba Iulia s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului Național Under 19 după victoria cu LPS Satu Mare, scor 1-0, obținută în inferioritate numerică.

Pe terenul secund al Stadionului „Cetate” elevii lui George Țălnar s-au impus la limită,  grație golului înscris de Darius Nistor, fotbalist revenit după o accidentare de durată. În același minut 36, însă, „alb-negrii” au rămas în inferioritate numerică, prin eliminarea lui Pașca Igna (acesta a primit al doilea galben întrucât s-a bucurat la deschiderea scorului).

Albaiulienii au rezistat aproape mai bine de o repriză în nouă jucători de câmp, iar în minutul 80 a văzut cartonașul roșu și antrenorul George Țălnar.

A fost un meci tensionat, disputat într-o atmosferă de zile mari, cu susținători ai ambelor echipe.

În sferturile de finală CSM Unirea Alba Iulia U19 va întâlni CSM Reșița U19, vineri 10 mai, de la ora 12.00, pe terenul 2 al Stadionului „Cetate” din Alba Iulia.

sursa: Ziarul Unirea


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba