Rămâi conectat

Știri

Fotografii noi ! Cum „s-a scufundat” autostrada Orăștie-Sibiu. Imagini cu dezastrul de 137 de milioane de euro

Publicat

în

Lotul 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu, inaugurat cu două zile înainte de turul doi al prezidenţialelor şi care a fost închis la 10 luni de la inaugurare, arată acum ca după război. Vezi imagini noi cu dezastrul de 137 de milioane de euro, pe radiounirea.ro.

Pe forumul peundemerg.ro şi pe contul de Facebook al fostului ministru al Transporturilor, Alexandru Nazare, au fost postate duminică imagini cu „aşa-zisele reparaţii” care se fac în prezent pe acest tronson. Statul român a plătit aproape 137 de milioane de euro pentru construcţia lotului 3 al autostrăzii Orăştie -Sibiu.

În imagini se observă denivelările de pe autostradă şi efectul alunecărilor de teren ce au „impins” autostrada. Pe unele porţiuni, stratul de argilă a acoperit şanţurile de scurgere a apei de pe marginea autostrăzii.

Citește și Natura argiloasă și consistența redusă a terenului, printre cauzele unor degradări de pe autostrada Sibiu-Orăștie, conform raportului preliminar

CNADNR a anunţat, la începutul lunii septembrie, restricţionarea totală a circulaţiei în zonă precizând că lucrările de reparaţii, pe cheltuiala constructorului, ar urma să dureze o lună şi jumătate.

sursa foto: peundemerg.ro

Autostrada Sibiu-Orăştie, care face parte din A1, are 82 de kilometri,  degradarea fiind constatată la kilometrul 60+600, însă, precizează CNADNR, nu din cauza alunecării de teren, ci a unei tasări structurale cauzate de execuţia necorespunzătoare a lucrărilor.

sursa foto: peundemerg.ro

Primele fisuri pe lotul 3 din Orăştie-Sibiu au apărut la numai 10 zile după inaugurare.

sursa foto: peundemerg.ro

Într-un recent interviu, şeful CNADNR Narcis Neaga a admis că apariţia primelor fisuri, la 10 zile de la deschiderea lotului 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu, construită de italienii de la Salini Impregilo, i-a „speriat pe toţi” şi i-a luat prin surprindere, mai ales că „fisura a apărut unde nu ne aşteptam”.

sursa foto: peundemerg.ro

„La 10 zile a apărut prima fisură. Vă daţi seama că ne-am speriat toţi.  Am zis că dacă din cauza alunecărilor, dacă, dacă… Nu vă spunem că problemele mari noi am crezut că sunt la debleul (săpătură – n.n.) acela mare, când au tăiat ei… Nu s-a întâmplat nimic acolo. Noi acolo ne-am temut, sincer. Fisura a apărut unde nu ne aşteptam. Noi sincer acolo ne aşteptam. Doamne, dacă se întâmplă să alunece terenul acolo! Toată iarna am avut maşini de intervenţie puse acolo. Toată iarna am avut camere video. Să vedem dacă se întâmplă ceva. Ne-am temut, vă daţi seama”, a declarat Narcis Neaga.

sursa foto: peundemerg.ro

Şi fostul ministru al Transporturilor, Alexandru Nazare, a postat duminică pe Facebook câteva fotografii după ce „a luat la pas” tronsonul Cunţa-Sălişte din autostrada Sibiu-Orăştie. El a avertizat că „nu sunt şanse să mai folosim acest tronson în acest an”.

„Ministrul Matache trebuie să vină să vadă stadiul aşa-ziselor „reparaţii” şi să intervină de urgenţă sau să îşi dea pur şi simplu demisia, împreună cu premierul Victor Ponta! Am luat la pas tronsonul Cunta-Sălişte şi m-am convins că atât timp cât se râde şi se reconstruieşte nu mai putem vorbi de reparaţii, acest tronson trebuie refăcut din temelii în zonele afectate! În schimb, se repară un singur punct din şapte critice identificate. Ponta are acest mare talent să inspire un guvern întreg să facă treaba de mântuială. Menţinând acest ritm nu sunt şanse să mai folosim acest tronson în acest an. Vom pierde integral banii europeni aferenţi acestei autostrăzi. Avem nevoie de o soluţie durabilă”, scrie Alexandru Nazare.

Foto Facebook/Alexandru Nazare

Foto Facebook/Alexandru Nazare

sursa: gandul.info


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

A patra ediție a Târgului de joburi organizat de Universitatea din Alba Iulia: Când va avea loc

Publicat

în

Când va avea loc a patra ediție a Târgului de joburi organizat de Universitatea din Alba Iulia

Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (CICOC UAB) în parteneriat cu Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Alba și Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba va organiza în data de 22 mai Târgul de joburi  CARIERA UAB, pentru studenți și absolvenți.

Sunt invitate să participe organizații din toate domeniile, interesate de a oferi studenților și absolvenților UAB locuri de muncă, practică, internship, voluntariat sau stagii de documentare în vederea elaborării lucrărilor de licență sau de disertație.

Succesul primelor trei ediții ale Târgului de joburi organizat la UAB, precum și rata crescută de inserție înregistrată ca urmare a desfășurării lor, determină continuarea organizării acestor tipuri de activități la nivelul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, prin Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră (CICOC-UAB).

Angajatorii care sunt în căutare de viitori angajați și doresc să îi întâlnească pe studenții sau absolvenții UAB aflați în procesul de identificare al unui loc de muncă sau reconversie profesională, pot transmite intenția de participare, împreună cu locurile vacante disponibile și numărul acestora la adresa de email [email protected], până la data de 15 mai, în vederea alocării unui stand.

Acest Târg de joburi este organizat în cadrul Proiectului CNFIS-FDI-2024-F-0466- MĂSURI INTEGRATIVE DE CONSILIERE ÎN CARIERĂ ȘI ARMONIZARE A OFERTEI DUCAȚIONALE CU RIGORILE PIEȚEI MUNCII – CARIERA UAB, finanțat de către Ministerul Educației, prin Fondul de Dezvoltare Instituţională destinat universităţilor de stat – FDI 2022 (Domeniul 7: Corelarea ofertei educaţionale cu cererea pieţei muncii, consilierea și orientarea în carieră), Manager de Proiect: Conf.univ.dr. Larisa Dragolea, Director al Centrului de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră.

Centrul vine în sprijinul studenților, absolvenților, elevilor din clasele terminale, prin oferirea de servicii de informare, consiliere și orientare pentru alegerea traseului profesional, servicii de consiliere psihologică și evaluare aptitudinală, consiliere vocațională și educațională, monitorizarea inserției pe piața muncii, sprijin în procesul de identificare a locului de muncă potrivit, în acord cu abilitățile personale și competențele dobândite pe parcursul studiilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Reabilitare moderată a şcolii generale din Tăuţi: Care este stadiul lucrărilor

Publicat

în

Care este stadiul lucrărilor de reabilitare moderată a școlii generale din Tăuți

Autoritățile locale și județene au verificat, zilele trecute, stadiul lucrărilor de reabilitare moderată a şcolii generale din Tăuţi, comuna Meteş.
Investiţia va transforma această unitate de învăţământ într-una modernă, care poate rivaliza cu oricare alta din mediul urban, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Alba.
Aceștia au precizat că finanţarea merge spre lucrările la clădire, pornind de la refacerea reţelelor electrice și a pardoselilor, schimbarea uşilor, izolaţii și copertine, până la sistemul de iluminat cu LED şi senzori de prezenţă.
O altă linie de finanţare prin PNRR presupune achiziţia de mobilier şcolar și de echipamente digitale pentru organizarea învăţării în mediul virtual.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Parcul Fotovoltaic Alba Iulia, proiect finalizat

Publicat

în

Parcul Fotovoltaic Alba Iulia, proiect finalizat

Autoritățile locale din Alba Iulia au anunțat finalizarea unui proiect ambițios și vital pentru sustenabilitatea orașului: Parcul Fotovoltaic Alba Iulia.
Amplasat strategic în zona de centură, noul parc acoperă 10.000 de metri pătrați și este echipat cu 1.414 module fotovoltaice, fiecare având o capacitate de 550Wp.
Capacitatea totală este de 777.7 kWp.
Investiția s-a realizat prin proiectul „Promovarea producției de energie din surse regenerabile pentru consum propriu la nivelul Municipiului Alba Iulia”, care include și instalarea de centrale fotovoltaice pe 5 clădiri publice. Toate acestea sunt posibile datorită finanțării generoase prin granturile norvegiene. Proiectul a fost finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021, Program pentru Energie în România, cu un grant de 611.262,00 euro.
„Este un pas mare înainte în angajamentul nostru pentru un viitor mai verde și mai curat. Așteptăm cu nerăbdare să vedem impactul pozitiv pe care această inițiativă îl va avea asupra comunității și mediului înconjurător”, au transmis reprezentanții Primăriei Alba Iulia.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba