Rămâi conectat

Știri

Ce ne indică limba despre toxinele din corp?

Publicat

în

Stiai ca pana si o inspectie sumara a limbii iti poate dezvalui daca ai probleme hepatice, digestive, sau legate de stres? La o analiza mai atenta a limbii, poti descoperi chiar indicii despre functionarea intregului corp, despre punctele sensibile, vulnerabile, precum si despre organele bolnave care reclama un tratament medical.Le afli de pe radiounirea.ro.

Limba reprezinta o oglinda a corpului in intreg ansamblul sau, precum si a anumitor zone corporale, care, potrivit medicinei populare, corespund anumitor organe. Modificarile de coloratie si de tesut sau prezenta unor depuneri pe limba furnizeaza informatii despre starea organismului, mai exact despre zonele corpului care sunt cel mai afectate de acumularile de toxine. Daca pentru o analiza exacta a starii limbii este nevoie de o persoana avizata, care sa posede o experienta indelungata in domeniu, unele afectiuni pot fi descoperite urmand doar acest test simplu. Este important sa examinezi limba dimineata imediat dupa trezire, inainte de a te spala pe dinti.

Cum arata o limba sanatoasa

Pentru a avea termen de comparatie, este important sa stim cum arata o limba sanatoasa.
Trebuie sa fii atent la urmatoarele caracteristici:
1. Culoare – coloratie roz, fara zone intunecate sau decolorate. Aceasta pigmentatie indica o buna irigare cu sange.
2. Forma – Limba maleabila si flexibila. Suprafata este neteda, fara crapaturi, umflaturi sau semne de atrofie. Tremorul limbii, sau o limba prea rigida ori prea flasca sunt semne ale unor probleme in organism.
3. Depozite – O limba sanatoasa nu este acoperita de pelicule sau depozite albicioase. Depozitele albe usor vizibile sunt semne ale acumularilor de toxine si ale unui consum excesiv de produse lactate, in timp ce petele maronii si gri-inchis indica probleme digestive, renale sau hepatice.
4. Gradul de umectare – Limba sanatoasa este usor umeda, in schimb umectarea excesiva semnaleaza nereguli in organism.
5. Vascularizare – Vasele sanguine de la radacina limbii trebuie sa aiba o coloratie vie, sa nu iasa prea mult in relief si sa nu prezinte semne de umflare. Venele de culoare albastru-inchis si vinetiu indica prezenta unor afectiuni fizice.

Ce poti detecta la examinarea limbii?

• Starea organelor interne
• Zonele in care s-au acumulat toxine
• Problemele legate de glanda tiroida
• Anemia
• Absorbtia slaba a nutrientilor
• Infectiile parazitare
• Inflamatiile din organism

Afla care sunt punctele tale slabe

1. Depozite in regiunea posterioara a limbii
Sunt localizate in preajma radacinii limbii. Indica probleme de digestie si acumulari de toxine sau infectii parazitare in intestine.
2. Depozite la radacina limbii si catre extremitati
Sunt un semn al supraincarcarii rinichilor cu toxine si pot semnala chiar existenta unor boli severe. Depozitele pot fi albicioase, maronii sau de alte culori.
3. Zona mediana „curata”, dar imprejmuita de pete sau pelicule de culoare rosie
Zona de mijloc a limbii este rosie si imprejmuita de pelicule sedimentare, uneori insotite si de mici eroziuni. Aceasta zona indica o inima sensibila, atat in sens fizic, cat si spiritual. Din punct de vedere fizic, acest aspect tradeaza o supraincarcare a corpului cu toxine. Din punct de vedere spiritual, sunt un semn de „inima rea”, amaraciune, disperare si depresie somatizata.
4. Pete rosiatice pe varful si pe marginile limbii
Indica probleme pulmonare si respiratorii. Pot semnala debutul unei depresii.
5. Pete albe sau maronii pe marginile limbii in plan superior
Sunt semne ale problemelor pulmonare, ale supraincarcarii plamanilor cu mucus, sau ale unor boli precum bronsita.
6. Pelicula de culoare inchisa cu puncte negre pe marginile limbii in plan superior
Semnaleaza existenta unei pneumonii si a altor probleme grave care trebuie abordate imediat.
7. Urme de dinti pe limba
Indica o digestie slabita, care impiedica organismul sa utilizeze in intregime nutrientii din alimente. Slabirea sistemului digestiv ar putea fi consecinta unor alergii alimentare, a unor inflamatii stomacale, sau a unei alimentatii necorespunzatoare. Toxinele care se acumuleaza in organism din cauza indigestiei duc la supradimensionarea limbii, astfel incat dintii ajung sa apese pe suprafata ei, lasand urme vizibile.
8. Depozite albe in zona mediana
Indica acumulari de toxine in intestine.
9. Depozite albe sau roseata in zona mediana
Acestea indica acumularea de impuritati si toxine in intestinul subtire, pe care intregul organism lupta din greu sa le elimine.
10. Limba cu crapaturi si fisuri
Indica o digestie proasta, un intestin lenes si probleme ale sistemului nervos. Pot fi semne de intoleranta la anumite alimente, precum cele care contin gluten. Sunt, totodata, un indiciu ca organismul este impovarat de o boala de ordin spiritual, cum ar fi angoasa, insomnia sau anxietatea.
11. Spasmele limbii
Sunt un semn de instabilitate emotionala, mai exact frica, nesiguranta si anxietate.
12. Prezenta unei linii transversale pe limba
Linia este situata chiar in zona centrala a limbii si se extinde, de regula, de la radacina pana in partea superioara. Poate indica probleme cu coloana vertebrala si de ordin emotional. Este inclusiv un semn de tensiune nervoasa si stress acumulat, concretizate prin manifestari fizice. Uneori cuprinde toata limba, alteori numai o parte a ei. In ultimul caz indica probleme cu anumite organe interne, cauzele fiind stresul emotional somatizat.
13. Pelicule sedimentare dispuse de-a lungul extremitatilor limbii, localizate in partea dreapta
Indica probleme cu splina, a carei activitate este slabita de boala sau de acumularile de toxine. Acestea pot fi de culoare alba sau maroniu-inchis. Se pot confunda usor cu petele ramase in urma consumului de cafea sau ceai, diferenta constand in faptul ca cele din urma se curata usor dupa clatirea gurii. Peliculele si petele care persista pe limba timp indelungat indica afectiuni ale organelor interne.
14. Pelicule dispuse de-a lungul extremitatilor limbii, localizate in partea stanga
Sunt un semn al afectiunilor hepatice si ale vezicii urinare si tradeaza, in primul rand, supraincarcarea organismului cu toxine, grasimi si substante medicamentoase. Pot fi de culoare deschisa sau inchisa si reclama o examinare urgenta a functiei hepatice.
15. Limba supradimensionata Poate fi un semn al problemelor de tiroida, de retentie a lichidelor, precum si al acumularilor de toxine.

Cum poti curata limba de depozitele sedimentare?

Poti utiliza in acest scop o cana de apa combinata cu o lingurita de bicarbonat de sodiu. Clateste-ti gura in fiecare zi, de 3-4 ori cu aceasta combinatie si astfel vei scapa de peliculele albicioase dar si de toxinele ce se acumuleaza pe ea, usurand astfel munca organelor interne.

Sursa:secretele.com


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Începe SĂPTĂMÂNA MARE: Ce trebuie să faci în fiecare zi în această perioadă

Publicat

în

Postul Paştelui se încheie cu Săptămâna Mare, a patimilor lui Hristos.

În Săptămâna Mare se face curăţenie generală în gospodării. Curţile sunt măturate, surile sunt curăţate de gunoaie, gardurile sunt reparate, şanţurile sunt curăţate de nămol şi adâncite.

Casele trebuie să strălucească de curăţenie pentru că ele „te blestemă dacă Pastile le prind necurăţate”.

Săptămâna Mare. Lunea Mare

În lunea Săptămânii Mari se scoate totul la aerisit, se lipesc şi se văruiesc casele iar mobilierul este spălat şi reparat. De asemenea, în Lunea Mare se poate spăla.

Până miercuri, inclusiv, sunt permise muncile în câmp. După această zi bărbaţii trebăluiesc pe lângă casă, ajutându-şi nevestele la treburile gospodăreşti.

Săptămâna Mare. În Joia Mare fiecare familie duce la Biserică colaci

În Joia Mare, dată limita slujbelor speciale dedicate morţilor, fiecare familie duce la biserica colaci, prescuri, vin, miere de albine şi fructe pentru a fi sfinţite şi împărţite, apoi, de sufletul morţilor, parte preotului, parte sătenilor aflaţi la biserica, în cimitir sau pe la casele lor.

Până la Joia Mare, femeile se străduiau să termine torsul de frică Joimăriţei care, în imaginarul popular era o femeie cu o înfăţişare fioroasă ce pedepsea aspru lenea nevestelor sau a fetelor de măritat. Uneltele de tortură ale Joimăriţei erau căldură, oală cu jăratec, vătraiul sau cârligul pentru foc.

Această fiinţă mitologică folosea mijloace cumplite de tortură: ardea degetele şi mâinile fetelor şi femeilor leneşe, le pârlea părul şi unghiile şi incendia fuioarele de cânepă găsite netoarse. De multe ori nici flăcăii leneşi, cei care nu terminau de reparat gardurile sau nu îngrijeau bine animalele pe timpul iernii, nu erau iertaţi de aceste pedepse. De fapt, Joimăriţă era, la origini, o zeitate a morţii care supraveghea focurile din Joia Mare şi care, treptat, a devenit un personaj justiţiar ce pedepsea lenea şi nemuncă.

Săptămâna Patimilor. Focurile de Joi-Mari

Conform tradiţiei, în noaptea ce premerge Joia Mare sau în dimineaţă acestei zile se deschid mormintele şi sufletele morţilor se întorc la casele lor. Pentru întâmpinarea lor se aprindeau focuri prin curţi, în faţă casei sau în cimitire, crezându-se că, astfel, ei aveau posibilitatea să se încălzească. Focurile de Joi-Mari erau ruguri funerare aprinse pentru fiecare mort în parte sau pentru toţi morţii din familie şi reprezentau o replică precreştină la înhumarea creştină din Vinerea Mare, conform crestinortodox.ro.

Aceste focuri se deosebesc de focurile ritualice de peste an – focurile de Mucenici, de Lăsatul Secului, de San – George sau de Sânziene. Ele se făceau din plante considerate a avea virtuţi magice ( alun, boz, tei) ce erau adunate de către copii sau de către tinerele necăsătorite.

Focurile se înconjurau cu tămâie şi agheasmă, în jurul lor se aşezau scaune „pentru morţii ce urmau să sosească” şi se dădea de pomană copiilor, vecinilor şi rudelor. Obiceiul se mai păstrează în unele sate din zona montană a Bucovinei (Moldoviţa, Paltin, Argel, Vama, Brodina de Sus etc), purtând denumirea de „încălzitul moşului” dar, de cele mai multe ori, semnificaţiile sale nu mai sunt cunoscute, el având mai ales caracter de divertisment.

Săptămâna Patimilor. Când se face pasca si când se vopsesc ouăle

Joia Mare este ziua în care, de regulă, se prepară cele mai importante copturi pascale: pască,cozonacii cu mac şi nuca şi babele coapte în forme speciale de ceramică. Pască cea mai importantă coptură rituală a Paştelui, se face din făină de grâu de cea mai bună calitate, cernută prin sită deasă, şi are, cel mai adesea, formă rotundă. Aluatul dospit se pune în tavi speciale pentru pască, după care, de jur împrejur, se aşează aluatul împletit din două sau trei sucituri şi se lasă totul la crescut.

În mijlocul tăvii se aşează, apoi, brânză de vacă, pregătită cu zahăr, ouă, mirodenii şi stafide. Peste brânză se face o cruce, din acelaşi aluat împletit, împodobită cu ornamente în formă de floare. Se unge totul cu ou şi se coace în cuptorul încălzit. Altă dată, cojile ouălor folosite la pască nu se aruncau şi nici nu se ardeau.

Ele se strângeau cu multă grijă într-un vas special şi se aruncau în Sâmbătă Paştelui pe o apă curgătoare crezându-se că, astfel, găinile şi puii aveau să fie păziţi de uliu peste vara. Se mai credea că, în felul acesta, se dădea de ştire Blajinilor – popor mitic care trăia sub pământ – că se apropie cea mai mare sărbătoare a creştinilor.

În Vinerea Neagră se ţine post negru

Ultima vineri din Postul Mare este numită în Bucovina Vinerea Paştilor, Vinerea Patimilor, Vinerea Neagră, Vinerea Seacă sau Vinerea Mare. Conform tradiţiei creştine, este, ziua în care Iisus a fost răstignit şi a murit pe cruce pentru răscumpărarea neamului omenesc de sub jugul pactului strămoşesc. Din această cauza Vinerea Mare este zi de post negru.

În Vinerea Mare nu se fac copturi

În Vinerea Mare este interzis a se face copturi. Există credinţă că dacă cineva se încumetă a coace în această zi face mare păcat iar coptură nu este mâncată nici măcar de peşti.

În Vinerea Mare, dimineaţă, înainte de răsăritul soarelui, oamenii alergau desculţi prin rouă sau se scăldau tainic în ape curgătoare crezând că, în felul acesta, vor fi sănătoşi pe tot parcursul anului. Seară, însă, întreagă suflare a satului bucovinean mergea la biserica pentru a participa la slujba de scoatere a aerului şi pentru a trece pe sub acesta. în scopuri terapeutice.

Săptămâna Patimilor. Sâmbătă Mare

Sâmbătă Mare este ultima zi de pregătire a Paştilor, când femeile trebuie să pregătească marea majoritate a mâncărilor, să deretice prin încăperi şi să facă ultimele retuşuri la hainele noi pe care urmau să le îmbrace în zilele de Paşti. De obicei, în Sâmbătă Mare are loc şi sacrificiul mielului, din carnea căruia se pregătesc mâncări tradiţionale: drobul, numit în Bucovina cighir, friptură şi borşul de miel.

Spre deosebire de Crăciun, pentru Paşti nu se pregătesc prea multe feluri de mâncare, de unde şi zicerea: „Crăciunul este satul iar Paştele este fudul”. Principala grijă a oamenilor, înaintea Paştilor, este aceea de a-şi primeni hainele, fiecare gospodină trebuind să aibă o cămaşă nouă, cusută în mod special, iar bărbaţii măcar o pălărie nouă.

Sâmbătă seară fiecare gospodină îşi pregăteşte cu grijă coşul ce urmează a fi dus la biserica, pentru sfinţire.

În el aşterne un ştergar curat şi aşează o lumânare albă, apoi ouă roşii, pască, cozonac,ouă încondeiate, o bucată de slănină, muşchi de porc, şuncă special preparată, zahăr, făină, salată de hrean cu sfeclă roşie fiartă, sare, câţiva căţei de usturoi, o ramură de busuioc, un fir-două de breabăn (numit brebanoc sau bărbănoc), cârnaţi, un miel din aluat copt într-o formă specială etc.

Totul se acoperă cu cel mai frumos ştergar pe care îl are gospodină, semn de preţuire a sărbătorii pascale dar şi de mândrie personală.

Sursa:realitatea.net

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Cozonacul, nelipsit de pe meselor românilor de Paște: Când și unde a apărut

Publicat

în

Desertul preferat al românilor, cozonacul, are o istorie îndelungată. Tradiția românească spune că dacă ai cozonac pe masă înseamnă că sărbătorești.

Deși este o prăjitură tradițională românească, acesta este în egală măsură și un desert bulgăresc (kozunak) și un produs de patiserie italiană numită „panettone”.

La originea cozonacului se află pâinea, iar tehnicile de dospire și coacere au evoluat în timp. Drojdia a fost folosită din timpuri străvechi ca ferment pentru dospirea aluatului.

Potrivit descoperirilor arheologice, în Egiptul antic existau cuptoare pentru copt. De asemenea, există desene care datează de aproape 4.000 de ani ce atestă că egiptenii știau să facă mai multe feluri de pâine dospită, unele fiind îndulcite cu miere, scrie unica.ro.

Tot în Antichitate, grecii făceau un tip de cozonac îndulcit cu miere și presărat cu nuci, care se numea „plakous”. Chrysippus din Tyana a menţionat, conform surselor, o reţetă de cozonac cu nuci şi miere pe care, tot el menţionează, l-a gustat în Creta.

Romanii, care au preluat folosirea drojdiei de la egipteni și greci, au diversificat și îmbogățit rețeta pentru cozonaci, adăugând, spre exemplu, ouă, unt, fructe uscate. La început existau două feluri de cozonac ce erau oferite ca ofrandă zeilor: „libum”, un cozonac de dimensiuni mai mici și „placenta”, un cozonac cu brânză, stafide și alune. În Evul Mediu, brutarii europeni făceau deseori cozonaci cu fructe uscate deoarece acestea țineau mai mult timp.

În Marea Britanie, prima reţetă de cozonac apare într-o carte de bucate în 1718, cu recoman­darea de a fi copt în forme lungi şi înguste, recomandare care a rămas valabilă şi în zile­le noastre. În Anglia secolului al XIV-lea, Geoffrey Chaucer menţionează, în Povestiri din Canterbury, de cozonaci imenşi făcuţi pentru ocazii speciale. Unul dintre cozonaci, de forma unui tort, fusese făcut din 13 kilograme de făină şi conţinea unt, smântână, ouă, mirodenii, stafide şi miere, potrivit unica.ro.

Francezii, cei care în secolul al XIX- lea au adău­gat al treilea fel la masă, „desertul”, sunt cei care au pus în valoare cozonacul, mai mult decât alţii. Marie Antoinette a rămas în memoria oamenilor prin fraza pe care a rostit-o atunci când i s-a spus că oamenii nu au nici măcar pâine pe masă, din cauza sărăciei. Viitoarea regină a Franţei ar fi rostit: „Să mănânce cozonac, dacă nu au pâine”.

Mrs. Mary Eales, o cunoscută autoare de cărţi de bucate din Marea Britanie, a scris în 1718, ca recomandare, ca acest preparat să fie copt în forme lungi şi mai subţiri. De atunci datează forma clasică de cozonac. Specialiştii în gastronomie sunt aproape cu toţii de acord că reţeta de cozonac, asa cum o cunoaştem noi astăzi, a fost consacrată în secolul al XIX-lea de europeni, scrie unica.ro.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Să ne cunoaștem frumusețile județului: Spectaculoasa Cascadă Pătrăhăițești-Arieșeni, înaltă de 14 metri, loc de atracție pentru turiști

Publicat

în

Spectaculoasa Cascadă Pătrăhăițești, de lângă Arieșeni, reprezintă o atracție pentru turiști, indiferent de perioada anului

Cascada Pătrăhăițești este o splendidă cădere de apă în 2 trepte, de 14 metri înălțime. Traseul până la cascadă este ușor accesibil, o bună parte din el se poate face și auto.

Cascada Patrahaitesti – dupa numele satului langa care se afla sau Cascada Bucinis – dupa numele raului pe care s-a format.

Cei mai multi turisti viziteaza aceasta cascada in perioada de vara din iulie pana prin septembrie, se poate ajunge la cascada chiar si iarna cand zapada este mica. Cascada merita vizitata si in perioada de primavara si toamna cand datorita topirii zapezilor sau ploilor debitul ei este mult mai mare, deasemenea iarna are un farmec deosebit fiind impodobita de gheata.

Cum ajung la Cascada Patrahaitesti?

Pentru a ajunge la cascada plecand din centrul statiunii turistice Arieseni urmati drumul national spre Vartop circa 1 kilometru pana vedeti un pod de beton pe partea stanga iar langa acesta un mic indicator „Cascada Patrahaitesti 5 kilometri”. De aici urmati drumul forestier lejer si marcajul punct rosu pana in satul Patrahaitesti de unde mai aveti 1,5 kilometri pana la cascada.
Ce pot vizita in apropierea cascadei?

In apropierea cascadei puteti sa vizitati doua muzee – doua ateliere de mestesugarit in care se creaza obiecte de artizanat specifice ciubararitului: tulnice, ciubere, donite, pahare de lemn, sararite, fluiere. Aici puteti sa vedeti cum sunt create aceste obiecte si deasemenea puteti invata sa cantati la tulnic. Deasemnea la localnici gasiti produse traditionale specifice tarii motilor: palinca, afinata, dulceata de fructe de padure etc.

Cascada Patrahaitesti se gaseste la poalele Varfului Curcubata Mica, varf pe care il puteti vizita plecand de la cascada. De sus aveti cel mai bun punct de belvedere asupra Tarii motilor cu casele rasfirate prin toate poienile muntilor pana sus pe creste. Acest traseu nu are marcaj turistic.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba