Administrație
Clădirea Liceului Tehnologic Silvic Câmpeni, atelierul și internatul vor fi modernizate cu fonduri PNRR
Clădirea Liceului Tehnologic Silvic Câmpeni, atelierul și internatul vor fi modernizate
Clădirea Liceului Tehnologic Silvic Câmpeni, atelierul și internatul vor fi modernizate printr-o investiție de peste 4,7 milioane de lei finanțată prin PNRR.
Primăria Câmpeni a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) licitația pentru atribuirea lucrărilor necesare din cadrul obiectivului de investiții „Reabilitarea moderată a clădirilor Liceului Tehnologic Silvic Câmpeni- clădire școală, atelier și internat”.
Atelierul și internatul au fost edificate în urmă cu aproape un secol, în 1927. Din acel moment până în prezent nu au fost supuse unor intervenții majore de reabilitare. Șiclădirea liceului a fost edificată în 1927, făcând doar în anul 2023 obiectul unui proiect de intervenție și modernizare.
La început unitatea școlară amintită a funcționat ca „Şcoală de arte şi meserii”.
Până în anul 1953 a avut ca organ tutelar Ministerul Domeniilor şi Agriculturii şi s-a numit „Şcoala Medie Tehnică de Mecanizare a Agriculturii”.
Între 1953-1962 a aparţinut Ministerului Agriculturii şi Silviculturii, purtând pe rând denumirile de „Şcoală de Calificare pentru Contabili Agricoli” şi „Şcoală Profesională Forestieră”.
Între 1962-1974 tutela şcolii a revenit Ministerului Economiei Forestiere, iar între 1974-1977, Ministerului Industriei Lemnului şi Materialelor de Construcţie, fiind denumită „Şcoală Profesională pentru Exploatarea Lemnului”.
În anul 1977 a fuzionat cu Liceul teoretic şi a devenit „Grupul Şcolar pentru Industrializarea Lemnului”, formulă în care se găsit până în anul 1990, când a devenit din nou o structură de sine stătătoare având ca organe tutelare Ministerul Industrializării lemnului şi Materialelor de Construcţii – Centrala de Prelucrarea Lemnului şi apoi Ministerul Industriilor (1993) și și-a luat denumirea de „Grupul Şcolar Forestier Cîmpeni prin H.G. nr. 75/1991.
De la 1 ianuarie 2012 datează titulatura de „Liceul Tehnologic Silvic Câmpeni”.
Administrație
Lucrările înaintează în forță pe Drumul Județean 107K Întregalde-Bârlești (intersecție cu Transapuseana)
Lucrările înaintează în forță pe Drumul Județean 107K Întregalde-Bârlești
Lucrările înaintează în forță pe Drumul Județean 107K Întregalde-Bârlești (intersecție cu Transapuseana), a anunțat Marius Hațegan, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba.
Marius Hațegan a revenit pe acest șantier în cursul zilei de miercuri, împreună cu colegul său Ciprian Gatea de la Serviciul de Drumuri Județene.
„Sunt mulțumit de felul în care acționează echipele de muncitori care, în aceste zile, intervin pe partea de rigole. Tragem nădejde să finalizăm totul într-un timp foarte scurt, având în vedere că se lucrează complet mecanizat. Adaug promisiunea că încă un drum din județ va arăta impecabil, a declarat Marius Hațegan.
Administrație
Lucrările la noua Grădiniță 16 din Alba Iulia, recepționate: Din toamnă, spații și dotări moderne pentru 160 de preșcolari
Lucrările la noua Grădiniță cu P.P. nr. 16 din Alba Iulia au fost recepționate: Spații și dotări moderne pentru 160 de preșcolari
Lucrările la noua Grădiniță cu P.P. nr. 16 din Alba Iulia, prima construită de la zero de Primăria Alba Iulia, au fost finalizate, recepția fiind realizată luni, 24 martie 2025. Din toamnă, 160 de preșcolari vor beneficia de spații moderne și europene.
După 33 de ani în care a funcționat la parterul unei clădiri a Colegiului „Alexandru Domșa”, improprie din punct de vedere al condițiilor și a spațiului insuficient, cu ajutorul primăriei, grădinița cu program prelungit nr.16 din Alba Iulia, are o locație proprie. Grădinița are două structuri arondate, respectiv grădinița cu program prelungit nr. 14 și grădinița cu program prelungit Bărăbanț.
În noua locație se va muta grădinița nr. 14 și se va forma un tot unitar, grădinița nr. 16, cu un efectiv de 160 de preșcolari distribuiți în 8 grupe, de la grupa mică până la grupa mare. Grădinița va fi dotată conform standardelor europene și va fi o locație în care activitatea se va desfășura conform nivelului de vârstă pe care copiii din grădinița îl vor avea, respectiv de la 3 până la 6 ani. Sălile de grupă vor fi amplasate la etaj, fiecare având vestiar și baie proprie. La parter se va găsi o bucătărie cu sală de mese. De asemenea, vor exista o spălătorie, un cabinet logopedic și un birou de consiliere psihologică pentru copii, părinți și cadre didactice. Grădinița va include și un cabinet medical dotat cu izolator. În exterior, va fi amenajat un spațiu generos de joacă,
Administrație
Reîncep lucrările de modernizare pe drumul județean DJ 704 A, DN7 – Pianu de Jos
A fost dat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare pe drumul județean DJ 704 A, DN7 – Pianu de Jos
Acestea au fost iniţiate în septembrie 2024 şi sistate în perioada de iarnă.
Este vorba de un tronson cu o lungime totală de 5097 metri, între localitatea Sebeș, intersecția cu DN7 de la km 0+038 și intersecția cu drumul județean DJ 705B, la km 5+152.
Modernizarea acestui tronson de drum va determina:
creşterea mobilităţii populației din zonele deservite către zone urbane din județul Alba, cum ar fi Municipiul Sebeș, importantă zonă dezvoltată economic, puternic industrializată
diminuarea poluării prin scăderea cantităților de noxe și a prafului generat de traficul auto
reducerea duratei de deplasare prin creşterea vitezei medii de deplasare
posibilitatea circulaţiei pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp, în condiţii de siguranţă şi confort
dezvoltarea economică a zonei
crearea de condiţii îmbunătățite de tranzit pentru posibili noi investitori din zonă