Rămâi conectat

Societate

Peste 1.300 de participanți la Marșul pentru Viață de la Alba Iulia

Publicat

în

La Marșul pentru Viață de la Alba Iulia, peste 1.300 de participanți

Duminică 31 martie, municipiul Alba Iulia a găzduit cea de-a 14-a ediție a Marșului pentru Viață.

În acest an, evenimentul s-a desfășurat sub genericul „Construim pentru viață”, reunind participarea a peste 1.300 de persoane, respectiv tineri elevi și studenți, credincioși de toate vârstele, preoți din protopopiatul Alba Iulia și reprezentanți ai confesiunilor creștine din municipiul reședință de județ.

Într-o ambianță deosebită, numeroșii participanți au oferit o mărturie sinceră privind importanța susținerii dreptului la viață și a promovării valorilor vieții.

La fel ca în anii precedenți, manifestarea a avut loc începând cu ora 15.00. Tinerii s-au întâlnit în proximitatea Casei de Cultură a Sindicatelor, vizavi de Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, urmând apoi traseul: Strada Vasile Goldiş – Bulevardul Revoluţiei 1989 – Bulevardul Transilvaniei – Bulevardul 1 Decembrie 1918 – Strada Unirii – Piața Tricolorului – esplanada dintre Catedrala Încoronării și Catedrala romano-catolică „Sfântul Mihail”, locul de desfășurare a activităților ulterioare.

Pe parcursul marșului, tinerii au intonat imne și cântece religioase închinate Maicii Domnului, precum și troparul pascal „Hristos a înviat”. Coordonați de către voluntarii Asociației „Emanoil” și ai Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – Filiala Alba Iulia, participanții au purtat în mâini diverse pancarte cu mesaje sugestive, mărturisind atât adevărul existenței vieții încă din momentul concepției, cât și importanța sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină.

Ajunși pe esplanada dintre Catedrala Încoronării și Catedrala romano-catolică, numeroșii participanți au luat parte la un moment artistic pregătit special pentru acest eveniment, moderat de către părintele Teofil Mihail Slevaș, coordonator al Marșului pentru Viață. În deschiderea manifestării, membrii corului de copii „Glas de înger” al parohiei „Platoul Romanilor” din Alba Iulia, coordonat de prof. Sorina Matei, au interpretat un minunat buchet de cântece religioase prin care au subliniat importanța apărării și promovării vieții.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Societate

„Săptămâna Școală în Siguranță” în Alba

Publicat

în

În Alba, ”Săptămâna Școală în Siguranță”

Până în 17 mai, Inspectoratul de Poliție Județean Alba desfășoară activitatea „Săptămâna Școală în Siguranță”.

Această inițiativă are ca scop conștientizarea populației școlare cu privire la necesitatea adoptării unui comportament pozitiv pe tema prevenirii violenței în mediul școlar, pentru asigurarea unui climat educațional optim.

În cele 4 zile polițiștii din structurile de siguranță școlară, prevenire precum și cei din structurile de ordine publică, împreună cu partenerii instituționali, intensifică interacțiunea cu elevii și cadrele didactice, în cadrul unor activități care să conducă la creșterea siguranței în unitățile de învățământ.

De exemplu, marți 14 mai, polițiștii s-au adresat unui număr de peste 150 de elevi și cadre didactice din Sebeș, Poșaga de Jos și Ocoliș.

Tot marți, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au luat parte la o activitate organizată de Rotary Club Blaj împreună cu Primăria Municipiului Blaj, la Palatul Cultural din Blaj, unde a fost invitat profesorul universitar doctor Cătălin Țone, polițist și un luptător declarat împotriva consumului de droguri.

Acesta le-a explicat tinerilor și profesorilor, prezenți în sală, consecințele nefaste ale consumului de droguri și a abordat și alte subiecte de interes pentru siguranța lor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

Poliția Municipiului Alba Iulia, temporar, pe strada Mușețelului

Publicat

în

Poliția Municipiului Alba Iulia, temporar, pe strada Mușețelului

Începând cu data de 14 mai, Poliția Municipiului Alba Iulia funcționează într-un imobil situat pe strada Mușețelului, la numărul 2 (Fosta Policlinică a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia).

Etajul 2 și mai multe birouri situate la etajul 1 al imobilului au fost puse la dispoziția Inspectoratul de Poliția Județean Alba de către Consiliul Județean Alba, până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a sediului Poliției Municipiului Alba Iulia.

Cetățenii care doresc să depună sesizări, plângeri sau alte documente la Poliția Municipiului Alba Iulia o pot face la noua locație.

Coordonatele de contact au rămas aceleași, respectiv telefon și fax 0258.811.286,  email: [email protected].

Reamintim că sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba și sediul Poliției Municipiului Alba Iulia, situat în municipiul Alba Iulia, str. Ion I. C. Brătianu nr. 1 B, vor fi reabilitate prin fonduri europene.

La data de 22 septembrie 2023, a fost semnat contractul privind proiectarea și execuția lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiții.

 

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

Alba, unicul județ din România cu cel puțin o expoziție etnografică în fiecare comună

Publicat

în

Alba, unicul județ din România cu cel puțin o expoziție etnografică în fiecare comună

Cu ocazia organizării manifestărilor dedicate ,,Sărbătorii Libertății de la Blaj”, eveniment aflat sub semnul Bicentenarului nașterii eroului Avram Iancu, județul Alba scrie istorie prin lansarea și promovarea proiectului ALBA ETNOGRAFICĂ – unicul județ din România cu cel puțin o expoziție etnografică în fiecare comună (83 de expoziții etnografice în cele 67 de comune ale județului Alba).

Pe Câmpia Libertății din Blaj, în zilele de 18 și 19 mai, se va desfășura proiecția a nu mai puțin de 83 de producții audiovizuale, realizate cu meticulozitate de Centrul de Cultură „Augustin Bena” în ultimele 18 luni, pentru cele 83 de expoziții etnografice desfășurate în județul Alba. Aceste expoziții etnografice sunt un adevărat tribut adus tradițiilor și identității culturale din fiecare comună a județului.

Momentul culminant al evenimentului va fi lansarea albumului și arhivei „ALBA ETNOGRAFICĂ”, o colecție bogată de imagini autentice, materiale audiovizuale și informații utile, incluzând localizarea și datele de contact ale fiecărei expoziții etnografice. Această inițiativă are ca scop promovarea și conservarea patrimoniului cultural imaterial al județului Alba și oferă o perspectivă unică asupra tradițiilor și obiceiurilor locale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba