Rămâi conectat

Societate

Restricții de circulație în zona centrală din Blaj, cu ocazia târgului apicol „Sărbătoarea Mierii”

Publicat

în

În zona centrală din Blaj, restricții de circulație

Parcarea autovehiculelor în Piața 1848 va fi interzisă începând joi după amiaza, iar circulația rutieră va fi oprită începând de vineri 22 martie până duminică 24 martie, în Piața 1848 și pe străzile adiacente, cu ocazia desfășurării ediției a 14-a a celui mai mare târg apicol din România, „Sărbătoarea Mierii”, de la Blaj.

Poliția Locală Blaj anunță că începând de joi 21 martie, ora 17.00, vor fi blocate parcările din Piața 1848, locul în care se va desfășura, în weekend, „Sărbătoarea Mierii”. Acest lucru este necesar pentru a permite celor peste 150 de expozanți să-și instaleze tarabele și corturile cu produse.

Începând de vineri 22 martie, ora 6.00, circulația rutieră va fi oprită în Piața 1848 și pe străzile adiacente, respectiv Mitropolit Ioan Vancea (de la intersecția cu strada Iuliu Maniu, zona Podului Vezii), Astra (până la Lupa Capitolina), Timotei Cipariu (de la intersecția cu Bulevardul Republicii) și Petru Pavel Aaron (până la intersecția cu strada Iuliu Maniu). Reluarea circulației rutiere pe aceste străzi se va face duminică, 24 martie, în cursul serii, estimează Poliția Locală Blaj.

Cel mai mare târg apicol din România, „Sărbătoarea Mierii”, se va desfășura la finalul acestei săptămâni, în zilele de 23 și 24 martie, în Piața 1848 din municipiul Blaj. Pe parcursul celor două zile, organizatorii au pregătit o mulțime de activități pentru toate vârstele. DJ Project & Ioana Ignat, Barbarossa Samba Group, Ansamblul Folcloric al Județului Alba, Trupa „Antheia Imperialis” și Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia sunt doar o parte dintre momentele speciale cultural-artistice ale ediției a 14-a a „Sărbătorii Mierii” de la Blaj.

Vor fi conferințe pe teme apicole, târg cu vânzare în aer liber, concerte de muzică populară și pentru tineret, activități stradale și ateliere dedicate copiilor, picturi pe față, concursuri pentru tineri, teatru de păpuși și sesiuni de zumba pentru cei mici!

Evenimentul are ca scop principal promovarea produselor apicole de calitate în rândul consumatorilor români, dar și oferirea de informații apicultorilor, ca ramură importantă a agriculturii din România, prin sesiunile de comunicări și conferințe din cadrul târgului, dar și pentru a face schimburi de experiență cu Asociații Apicole din alte țări europene.

Ediția a 14-a „Sărbătorii Mierii” este organizată de Compania Apidava, Primăria și Consiliul Local Blaj, Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Societate

Forțe proaspete în echipa Jandarmeriei Alba

Publicat

în

În echipa Jandarmeriei Alba, forțe proaspete

Jandarmeria Alba le spune bun venit în echipă noilor colegi, Adriana, Marian și Paul, absolvenți ai Școlilor Militare de Subofițeri de Jandarmi de la Drăgășani și Fălticeni.

Aceștia au fost repartizați la Inspectoratul de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba.

La debutul în carieră, aceștia vor parcurge o perioadă de 6 luni de tutelă profesională, care îi va iniția în tainele meseriei de jandarm.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

Tradiţii şi obiceiuri în Vinerea Mare: Ce nu ai voie să faci

Publicat

în

Ce nu ai voie să faci în Vinerea Mare

Ultima vineri din Postul Paștilor este potrivit tradiției zi de post negru – nu se bea decât apă toată ziua.

Potrivit tradiţiei, în Vinerea Mare nu este bine să mănânci urzici şi nu e bine să fie folosit oţetul, deoarece pe cruce Iisus a fost bătut cu urzici, iar buzele Mântuitorului au fost udate cu oţet.

Vinerea Mare este zi aliturgică, adică nu se săvârșește niciuna dintre cele trei Sfinte Liturghii. Ceremonia principală din această zi este scoaterea Sfântului Epitaf din altar și așezarea lui pe o masă în mijlocul bisericii. Prin scoaterea Sfântului Epitaf retrăim coborârea de pe Cruce a lui Hristos și pregătirea trupului Său pentru înmormântare.

Seara se cântă Prohodul și se înconjoară biserica cu Sfântul Epitaf. Este o procesiune de înmormântare. Epitaful pe care il poartă preoții, ajutați de credincioși simbolizează trupul Mântuitorului.

După procesiunea din jurul bisericii, Sfântul Epitaf este așezat pe Sfânta Masă din altar, unde rămâne până la Înălțare. Punerea pe Sfânta Masă reprezintă punerea Domnului în mormânt.

sursa: crestinortodox.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

Vinerea Mare: Care este programul serviciilor religioase de la catedrala ortodoxă din Alba Iulia

Publicat

în

Care este programul serviciilor religioase de la catedrala ortodoxă din Alba Iulia în Vinerea Mare

În Vinerea Mare, zi aliturgică, va fi un program special al serviciilor religioase la catedrala ortodoxă din Alba Iulia.

Iată care este acesta:

Sfânta și Marea Vineri
Răstignirea Domnului
(Zi aliturgică și ajun)

ora 7.00-9.00 – Ceasurile Împărăteşti şi Obedniţa

ora 9.00-9.45 – Vecernia cu scoaterea Sfântului Epitaf

ora 18.00-21.00 – Denia Prohodului Domnului cu Procesiunea Sfântului Epitaf

sursa: reintregirea.ro

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba