Rămâi conectat

Administrație

Care este stadiul implementării proiectelor cu finanțare europeană nerambursabilă din domeniul educației la Cugir

Publicat

în

Cugir: Stadiul implementării proiectelor cu finanțare europeană nerambursabilă din domeniul educației

Reprezentanții Primăriei Cugir au prezentat stadiul implementării proiectelor cu finanțare europeană nerambursabilă din domeniul educației. 

4 unități au beneficiat de investiții majore:
*Şcoala Gimnazială „Iosif Pervain” – valoare totală de peste 18.000.000 lei prin proiectul „Revitalizarea și îmbunătățirea calității vieții din zona urbană arondată școlii I. Pervain”
Investițiile pentru cele 2 corpuri vizează în principal: renovare fațadă clădiri; sălile de clasă au fost zugrăvite și reabilitate, cu ferestre noi și pardosele tarkett dar și dotate cu mobilier nou; eficientizarea energetică, fiind instalate noi sisteme de încălzire și iluminat, inclusiv panouri fotovoltaice.
Stadiul actual – în curs de realizare execuție de lucrări.
*Şcoala Gimnazială „Singidava” Cugir – valoare totală peste 32.000.000 lei prin proiectul „Revitalizarea și imbunatațirea calităţii vieţii din zona arondată şcolii „Singidava”
Investiții pentru cele 2 corpuri de clădire: reabilitarea termică a anvelopantei, reconformarea structurală a șarpantei; modernizarea instalațiilor utilitare, a finisajelor/tâmplăriilor interioare și exterioare; echiparea cu instalații necesare pentru securitatea la incendiu, mobilier, instalații de supraveghere video etc.; accesibilizarea clădirii pentru utilizatorii cu handicap locomotor; eficientizarea energetică
Stadiul actual – lucrări de execuție finalizate la corp clădire Gheorghe Asachi, respectiv în desfășurare la corp clădire Alexandru Sahia.
*Şcoala Gimnazială nr. 3 Cugir – peste 21.000.000 lei prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională pentru învățământul general obligatoriu la Școala Gimnazială nr. 3 Cugir”
Investiții pentru 3 corpuri de clădire – str. Doinei, Aleea Constructorului și Merilor – Vinerea: modernizare instalațiile termice, electrice și de securitate la incendii, eficientizarea energetică, accesibilizarea clădirii, echiparea cu mobilier și echipamente etc.; lucrări de renovare au mai fost mai executate la gardul împrejmuitor, terenul de sport şi curtea interioară a corpului de pe Aleea Constructorului; eficientizarea energetică
Stadiul actual – în curs de realizare execuție de lucrări.
*Colegiul Tehnic „I.D.Lăzărescu” Cugir – peste 12.000 .000 lei prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu Cugir”: Modernizarea a 3 corpuri, respectiv clădirea liceului, a cabinetelor de specialitate şi sala de sport vor beneficia de: reabilitarea termică a anvelopantei, reconformarea structurală a șarpantei; modernizarea instalațiilor utilitare, finisajelor și tâmplăriilor interioare și exterioare;  echiparea clădirilor cu instalații necesare pentru securitatea la incendiu, mobilier, instalații de supraveghere video; accesibilizarea clădirii pentru utilizatori cu handicap locomotor etc.; eficientizarea energetică
Stadiul actual – în curs de realizare execuție de lucrări.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

Prima parcare supraetajată din Blaj, construită în zona Gării

Publicat

în

Blaj: Prima parcare supraetajată, construită în zona Gării

Primăria Blaj va construi o parcare supraetajată – „PARK&RIDE” – pe fonduri europene, pe linia de finantare aferenta Priorității 4 – O Regiune cu mobilitate urbană durabilă, Acțiunea 4.1 – Dezvoltarea mobilității urbane durabile în Municipiile Regiunii Centru (inclusiv Zone Metropolitane și Zone Funcționale Urbane), din cadrul Programului Regiunea Centru, aferent perioadei 2021 – 2027.
Prima parcare supraetajată din Blaj va fi construită în cartierul Gării, zona Pieței Mici, va avea 6 nivele (parter, 4 etaje și terasă) și va oferi peste 200 de locuri de parcare, astfel:
*169 de locuri de parcare acoperită (din care 8 locuri pentru persoanele cu dizabilități);
*31 de locuri de parcare în aer liber, pe terasă;
*16 locuri de parcare pentru motociclete;
10 locuri de parcare exterioare pentru biciclete.
În plus, în viitorul „PARK&RIDE” vor fi amenajate 4 stații de încărcare electrică exterioare.
Prima parcare supraetajată din Blaj va avea, pe lângă facilitățile oferite, alei pietonale și zonă verde.
Proiectul va fi implementat în următorii 3 ani.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar în localitatea Galați (Zlatna): Care este stadiul lucrărilor

Publicat

în

Centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar în localitatea Galați (Zlatna): Care este stadiul lucrărilor

Lucrările la Centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar din localitatea Galați (Zlatna) avansează, au anunțat autoritățile locale.

Prin acest proiect vor fi amplasate 11 containere unde cetățenii vor putea sa depoziteze deșeuri din demolări, deșeuri vegetale, deșeuri casnice, sticlă, mobilă, carton, electrocasnice sau deșeuri periculoase.

Vor fi amplasate în incintă și un cântar si un bazin subteran pentru colectarea uleiurilor uzate.

Proiectul depășește 760.000 de euro și este finanțat prin PNRR.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Ultima stradă din Petrisat care necesita reabilitare, finalizată înainte de 1 mai

Publicat

în

Ultima stradă din Petrisat care necesita reabilitare, finalizată înainte de 1 mai

Ultima stradă din Petrisat care necesita reabilitare a fost finalizată înainte de 1 mai. 
Lucrările de reparații capitale (carosabil rutier, rigole, trotuare) a străzii numărul 4 din Petrisat au început la finalul lunii februarie și au fost finanțate din bugetul local al municipiului Blaj, valoarea acestora fiind de un milion de lei.
După ce anterior s-a turnat primul strat de asfalt, luni 29 aprilie a fost turnat cel de-al doilea strat. Au urmat trasarea marcajelor rutiere și recepționarea lucrării.
A fost una dintre cele mai dificile lucrări de reabilitare, ținând cont de cele 18 izvoare de coastă care au necesitat captarea pentru a asigura stabilitatea străzii.
Deoarece traficul este redus în zonă, am convingerea că această stradă nu va necesita reparații mulți ani de acum înainte. Odată cu finalizarea acestei străzi, avem și la Petrisat o infrastructură rutieră și de servicii completă, iar intervențiile viitoare vor viza doar reabilitările incluse în ciclul de reparații stabilit tehnic de Primăria Blaj, cuprins între 7 și 10 ani, în funcție de importanța și de gradul de uzură”, a precizat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba