Rămâi conectat

Social-Economic

Lucrări de reabilitare finalizate la sediul Jandarmeriei Alba

Publicat

în

Lucrări de reabilitare finalizate la sediul Jandarmeriei Alba

Au fost finalizate lucrările de reabilitare a sediului Jandarmeriei Alba.

În a doua jumătate a anului 2022 au debutat lucrările de reabilitare termică a sediului Jandarmeriei Alba, în cadrul proiectului ”Creşterea eficienţei energetice a clădirii administrative la U.M. 0338 Alba Iulia (Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba)”.

Proiectul a fost finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), prin Programul Operațional Regional 2014-2020 (POR), axa prioritară 3 – sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

Lucrările de reabilitare termică au fost necesare atât pentru îmbunătăţirea spaţiului de muncă al angajaţilor, cât şi pentru reducerea cheltuielilor, având în vedere faptul că această clădire a fost construită în anul 1980.

Valoarea totală a proiectului a fost de 5.361.225,68 lei, din care 3.027.889,84 lei, valoare eligibilă nerambursabilă din FEDR – 85%; 534.333,50 lei, contribuția solicitantului la cheltuielile eligibile – 15 % și 1.799.002,34 lei, cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Obiectivul principal al proiectului a fost reprezentat de reducerea consumului anual de energie și scăderea nivelului anual specific al gazelor cu efect de seră, prin măsuri de reabilitare termică, modernizarea instalațiilor aferente clădirii și utilizarea surselor de energie regenerabilă.

De asemenea, s-a realizat trecerea clădirii într-o clasă energetică superioară, în urma implementării măsurilor de reabilitare termică.

Măsurile de intervenție propuse în cadrul expertizei tehnice au condus la refacerea capacității funcționale, a condițiilor de rezistență, confort și aspect estetic, astfel încât exploatarea clădirii să se efectueze în condiții optime. In acest sens, au fost intreprinse următoarele lucrări:

– reproiectarea instalației de furnizare a apei calde, de consum menajer pentru utilizarea energiei solare și reproiectarea centralei termice în vederea asigurării eficienței energetice prin utilizarea surselor de energie alternative în vederea valorificării resurselor de energie regenerabile.

– reducerea pierderilor de căldură prin izolarea termică a pereților exteriori și și a podului, a planșeului peste ultimul nivel, a planșeului peste canalul tehnic, precum și înlocuirea tâmplăriei cu o tâmplărie performantă.

– scăderea consumului de energie pentru prepararea apei calde de consum menajer prin înlocuirea cu un boiler bivalent, cu acumulare și panouri solare.

– reducerea costurilor pentru iluminatul artificial al încăperilor din clădire prin folosirea corpurilor de iluminat de tip LED.

Remarcăm faptul că fost redus consumul de energie și emisiile de CO2, asigurându-se totodată îmbunătățirea confortului, sănătății și siguranței angajaților – beneficiarii direcți ai investiției.

Totodată, a crescut numărul clădirilor publice cu o clasificare mai bună a consumului de energie la nivelul municipiului Alba Iulia și a județului Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Social-Economic

„Împreună dăruim bucurie”, pentru vârstnici, la Sebeș

Publicat

în

„Împreună dăruim bucurie”, pentru vârstnici, la Sebeș

„Împreună dăruim bucurie”, este campania prin care Direcția Generală de Asistență Socială, Medicală și Comunitară Sebeș și-a propus și în acest an să aducă bucurie și zâmbete pe chipurile persoanelor vârstnice singure din comunitatea locală.
200 de persoane vârstnice au primit în pragul sărbătorilor pascale pachete alimentare constând în faină, zahăr, ulei, orez, conservă de carne, paste, cozonac, suc și role de hârtie.
„Voluntarii noștri au fost entuziasmați să ofere căldură, bucurie și o vorbă bună bunicilor comunității”, au precizat reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială, Medicală și Comunitară Sebeș.
Aceștia au adresat mulțumiri pentru implicare primarului municipiului Sebeș, Dorin Nistor, viceprimarului municipiului Sebeș, Dorin Albu, sponsorilor, voluntarilor de la Asociația Laudă semințelor, coordonați de Bogdan Turcu, Centrulului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, elevilor de la Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” Sebeș și Liceul Tehnologic Sebeș, coordonați de profesoarele Cornelia Cosma și Mihaela Suciu, Serviciului Public de Administrare a Patrimoniului Sebeș, Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență și nu în ultimul rând, echipei Direcției Generale de Asistență Socială, Medicală și Comunitară Sebeș.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

Tradiţii şi obiceiuri în Vinerea Mare: Ce nu ai voie să faci

Publicat

în

Ce nu ai voie să faci în Vinerea Mare

Ultima vineri din Postul Paștilor este potrivit tradiției zi de post negru – nu se bea decât apă toată ziua.

Potrivit tradiţiei, în Vinerea Mare nu este bine să mănânci urzici şi nu e bine să fie folosit oţetul, deoarece pe cruce Iisus a fost bătut cu urzici, iar buzele Mântuitorului au fost udate cu oţet.

Vinerea Mare este zi aliturgică, adică nu se săvârșește niciuna dintre cele trei Sfinte Liturghii. Ceremonia principală din această zi este scoaterea Sfântului Epitaf din altar și așezarea lui pe o masă în mijlocul bisericii. Prin scoaterea Sfântului Epitaf retrăim coborârea de pe Cruce a lui Hristos și pregătirea trupului Său pentru înmormântare.

Seara se cântă Prohodul și se înconjoară biserica cu Sfântul Epitaf. Este o procesiune de înmormântare. Epitaful pe care il poartă preoții, ajutați de credincioși simbolizează trupul Mântuitorului.

După procesiunea din jurul bisericii, Sfântul Epitaf este așezat pe Sfânta Masă din altar, unde rămâne până la Înălțare. Punerea pe Sfânta Masă reprezintă punerea Domnului în mormânt.

sursa: crestinortodox.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

Vinerea Mare: Care este programul serviciilor religioase de la catedrala ortodoxă din Alba Iulia

Publicat

în

Care este programul serviciilor religioase de la catedrala ortodoxă din Alba Iulia în Vinerea Mare

În Vinerea Mare, zi aliturgică, va fi un program special al serviciilor religioase la catedrala ortodoxă din Alba Iulia.

Iată care este acesta:

Sfânta și Marea Vineri
Răstignirea Domnului
(Zi aliturgică și ajun)

ora 7.00-9.00 – Ceasurile Împărăteşti şi Obedniţa

ora 9.00-9.45 – Vecernia cu scoaterea Sfântului Epitaf

ora 18.00-21.00 – Denia Prohodului Domnului cu Procesiunea Sfântului Epitaf

sursa: reintregirea.ro

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba