Rămâi conectat

Social-Economic

Controale în domeniul transporturilor ale Protecției Consumatorilor Alba: Care au fost rezultatele

Publicat

în

Controale în domeniul transporturilor ale Protecției Consumatorilor Alba: Care au fost rezultatele

În cursul lunii octombrie 2023, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Alba (CJPC Alba) a desfășurat o serie de acțiuni de verificare a modului în care este respectată legislația specifică în vigoare la prestarea serviciilor de transport feroviar persoane și servicii de transport rutier sau servicii conexe acestora la 15 operatori economici, ca parte a unei tematici naționale.
Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Alba au aplicat următoarele sancțiuni și măsuri complementare:
– 15 amenzi contravenționale în valoare de peste 125.000 lei;
– 8 avertismente;
– oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru un punct de lucru.
În cazul prestării de servicii de transport feroviar persoane și servicii conexe, menționăm cele mai frecvente abateri constatate:
– nu se asigură prestarea serviciului conform condițiilor specifice activității;
– nu se asigură condiții igienico-sanitare specifice activității (clădire gară neigienizată, toalete necurățate, sală de așteptare neigienizată, scaune rupte, praf, pânze de păianjeni, pardoseală necurățată, pardoselă și gresie uzată, ciobită, crăpată în toalete și în sala de achiziție bilete, geamuri murdare în strat grosier, tavan cu infiltrații în sala de așteptare);
– proceduri nesigure (linii nemarcate, lipsă dispozitiv sau mijloc de utilizare la îmbarcare/coborâre în/din vagoane a persoanelor cu dizabilități de mobilitate, peronul nu este la nivelul scărilor de tren, peron din plăci de beton instabile, peroane neconforme;
– burlane înfundate cu resturi vegetale și iarbă crescută în zona scocurilor de scurgere, cuiburi de păsări la colțul geamurilor;
– lipsă informare călători despre diferența de preț a biletului achiziționat de la bordul trenului;
– deficiențe privind igienizarea trenurilor, urme de resturi microbiene în zona de ventilație, pardoseală și scări uzate, grup sanitar cu defecțiuni la blocul automat de apă și hârtie, cu balama defectă și ușă colectare deșeu defectă;
În cazul prestării de servicii de transport rutier sau servicii conexe acestora, menționăm cele mai frecvente abateri constatate:
– prestare de servicii care pot afecta viața și sănătatea consumatorilor, nu se asigură prestarea serviciului conform condițiilor specifice activității;
– prestarea servicului de transport persoane se face cu lipsă curațare sistem de climatizare mijloace de transport, lipsă igienizare și curațare zonă bagaje, sistem de climatizare defect.
– informare incompletă pentru persoanele cu dizabilități și inexistentă pentru persoanele cu handicap.
– prestarea serviciului de activități conexe transportului public (autogară) se face cu lipsa marcajelor, panourilor privind accesul persoanelor cu dizabilități la servicii de transport public de persoane.
„Nu tolerăm nici un fel de deficiență, așa cum consumatorii știu deja. Supraveghem prestarea serviciilor și comercializarea de produse alimentare către consumatori permanent, pentru a ne asigura că operatorii economici le respectă drepturile și, implicit, legea. Acțiunile de verificare în acest domeniu de activitate vor continua și în următoarea perioadă”, a declarat Emil Nistor, comisar șef adjunct CJPC Alba.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Social-Economic

„Împreună dăruim bucurie”, pentru vârstnici, la Sebeș

Publicat

în

„Împreună dăruim bucurie”, pentru vârstnici, la Sebeș

„Împreună dăruim bucurie”, este campania prin care Direcția Generală de Asistență Socială, Medicală și Comunitară Sebeș și-a propus și în acest an să aducă bucurie și zâmbete pe chipurile persoanelor vârstnice singure din comunitatea locală.
200 de persoane vârstnice au primit în pragul sărbătorilor pascale pachete alimentare constând în faină, zahăr, ulei, orez, conservă de carne, paste, cozonac, suc și role de hârtie.
„Voluntarii noștri au fost entuziasmați să ofere căldură, bucurie și o vorbă bună bunicilor comunității”, au precizat reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială, Medicală și Comunitară Sebeș.
Aceștia au adresat mulțumiri pentru implicare primarului municipiului Sebeș, Dorin Nistor, viceprimarului municipiului Sebeș, Dorin Albu, sponsorilor, voluntarilor de la Asociația Laudă semințelor, coordonați de Bogdan Turcu, Centrulului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, elevilor de la Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” Sebeș și Liceul Tehnologic Sebeș, coordonați de profesoarele Cornelia Cosma și Mihaela Suciu, Serviciului Public de Administrare a Patrimoniului Sebeș, Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență și nu în ultimul rând, echipei Direcției Generale de Asistență Socială, Medicală și Comunitară Sebeș.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

Tradiţii şi obiceiuri în Vinerea Mare: Ce nu ai voie să faci

Publicat

în

Ce nu ai voie să faci în Vinerea Mare

Ultima vineri din Postul Paștilor este potrivit tradiției zi de post negru – nu se bea decât apă toată ziua.

Potrivit tradiţiei, în Vinerea Mare nu este bine să mănânci urzici şi nu e bine să fie folosit oţetul, deoarece pe cruce Iisus a fost bătut cu urzici, iar buzele Mântuitorului au fost udate cu oţet.

Vinerea Mare este zi aliturgică, adică nu se săvârșește niciuna dintre cele trei Sfinte Liturghii. Ceremonia principală din această zi este scoaterea Sfântului Epitaf din altar și așezarea lui pe o masă în mijlocul bisericii. Prin scoaterea Sfântului Epitaf retrăim coborârea de pe Cruce a lui Hristos și pregătirea trupului Său pentru înmormântare.

Seara se cântă Prohodul și se înconjoară biserica cu Sfântul Epitaf. Este o procesiune de înmormântare. Epitaful pe care il poartă preoții, ajutați de credincioși simbolizează trupul Mântuitorului.

După procesiunea din jurul bisericii, Sfântul Epitaf este așezat pe Sfânta Masă din altar, unde rămâne până la Înălțare. Punerea pe Sfânta Masă reprezintă punerea Domnului în mormânt.

sursa: crestinortodox.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

Vinerea Mare: Care este programul serviciilor religioase de la catedrala ortodoxă din Alba Iulia

Publicat

în

Care este programul serviciilor religioase de la catedrala ortodoxă din Alba Iulia în Vinerea Mare

În Vinerea Mare, zi aliturgică, va fi un program special al serviciilor religioase la catedrala ortodoxă din Alba Iulia.

Iată care este acesta:

Sfânta și Marea Vineri
Răstignirea Domnului
(Zi aliturgică și ajun)

ora 7.00-9.00 – Ceasurile Împărăteşti şi Obedniţa

ora 9.00-9.45 – Vecernia cu scoaterea Sfântului Epitaf

ora 18.00-21.00 – Denia Prohodului Domnului cu Procesiunea Sfântului Epitaf

sursa: reintregirea.ro

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba