Rămâi conectat

Social-Economic

Controale ale OPC în incinta centrelor comerciale din Alba Iulia: Care au fost neregulile găsite

Publicat

în

Controale ale OPC în incinta centrelor comerciale din Alba Iulia: Care au fost neregulile găsite

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Alba a desfășurat o serie de acțiuni de verificare a modului în care este respectată legislația specifică în vigoare la 11 operatori economici care activează în domeniile prestării de servicii de alimentație publică și comercializării de bunuri alimentare din incinta centrelor comerciale din Alba Iulia, ca parte a tematicii de control proprii.

Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Alba au aplicat următoarele sancțiuni și măsuri complementare:

– oprirea temporară de la prestarea serviciilor în cazului unui operator economic din domeniul

alimentației publice

– 19 amenzi contravenționale în valoare de peste 200.000 lei;

– 6 avertismente;

– oprirea definitivă de la comercializare a unor produse dovedite a fi neconforme în valoare de

peste 18.000 lei

– oprirea temporară de la comercializare a unor produse care prezentau abateri de la legislația

în vigoare până la remedierea deficiențelor constatate, în valoare de peste 2.000 lei

Dintre cele mai frecvente abateri constatate, menționăm:

– prestare servicii de alimentație publică cu produse alimentare fără etichetă, cu data limită de

consum depașită,

– nerespectarea temperaturilor de păstrare a preparatelor culinare: schimbarea stării termice a

preparatelor culinare, produse depozitate necorespunzator, la o temperatură mai mare decât

cea indicată, lipsă menținere masă rece la maximum 8 grade Celsius;

– produse ieșite din termenul de păstrare după fierbere așa cum este prevăzut în rețetă

– lipsă menționare dată deschidere la produse ambalate cu ambalaj deschis, utilizate în

pregătirea preparatelor alimentare, lipsă etichetă cu data deschiderii în vederea verificării

respectării prevederilor producatorului cu privire la perioada de consum după deschidere;

– produse nesigure expuse la comercializare, pe care nu se menționează dată producție/ data

limită de consum;

– preparare băuturi cu ingrediente de tip pudră fără elemente de identificare, toppinguri utilizate

fără a respecta condițiile înscrise pe etichetă;

– neconcordanțe de cântărire între preparatele finite și gramajele înscrise în lista meniu;

– lipsă informare consumatori asupra ingredientelor alergene conținute de preparatele culinare,

lipsă mențiune “produs din produs decongelat”, lipsă declarație nutrițională, lipsă mențiuni

suplimentare la existența anumitor aditivi (E-uri);

– etichetare necorespunzătoare, informare consumatori deficitară;

– recipiente și agregate neigienizate, ustensile, echipamente, aparate de gătit neigenizate,

necurățate, recipiente pentru reziduuri necurățate, deteriorate; depozitare necorespunzătoare;

– lipsa verificării metrologice la balanțele de verificare utilizate sau chiar lipsa balanțelor de

verificare omologate;

– lipsa mijloc de măsură de masă și volum adecvate;

– lipsă grafic schimb ulei;

– lipsă afișare preț per unitatea de masură;

– lipsă Registru Unic De Control (RUC).

„Nu tolerăm nici un fel de deficiență, așa cum consumatorii știu deja. Supraveghem prestarea serviciilor și comercializarea de produse alimentare către consumatori permanent, pentru a ne asigura că operatorii economici le respectă drepturile și, implicit, legea. Acțiunile de verificare în acest domeniu de activitate vor continua și în următoarea perioadă”, a precizat Emil Nistor, comisar șef adjunct al CJPC Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Societate

Forțe proaspete în echipa Jandarmeriei Alba

Publicat

în

În echipa Jandarmeriei Alba, forțe proaspete

Jandarmeria Alba le spune bun venit în echipă noilor colegi, Adriana, Marian și Paul, absolvenți ai Școlilor Militare de Subofițeri de Jandarmi de la Drăgășani și Fălticeni.

Aceștia au fost repartizați la Inspectoratul de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba.

La debutul în carieră, aceștia vor parcurge o perioadă de 6 luni de tutelă profesională, care îi va iniția în tainele meseriei de jandarm.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

„Împreună dăruim bucurie”, pentru vârstnici, la Sebeș

Publicat

în

„Împreună dăruim bucurie”, pentru vârstnici, la Sebeș

„Împreună dăruim bucurie”, este campania prin care Direcția Generală de Asistență Socială, Medicală și Comunitară Sebeș și-a propus și în acest an să aducă bucurie și zâmbete pe chipurile persoanelor vârstnice singure din comunitatea locală.
200 de persoane vârstnice au primit în pragul sărbătorilor pascale pachete alimentare constând în faină, zahăr, ulei, orez, conservă de carne, paste, cozonac, suc și role de hârtie.
„Voluntarii noștri au fost entuziasmați să ofere căldură, bucurie și o vorbă bună bunicilor comunității”, au precizat reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială, Medicală și Comunitară Sebeș.
Aceștia au adresat mulțumiri pentru implicare primarului municipiului Sebeș, Dorin Nistor, viceprimarului municipiului Sebeș, Dorin Albu, sponsorilor, voluntarilor de la Asociația Laudă semințelor, coordonați de Bogdan Turcu, Centrulului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, elevilor de la Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” Sebeș și Liceul Tehnologic Sebeș, coordonați de profesoarele Cornelia Cosma și Mihaela Suciu, Serviciului Public de Administrare a Patrimoniului Sebeș, Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență și nu în ultimul rând, echipei Direcției Generale de Asistență Socială, Medicală și Comunitară Sebeș.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

Tradiţii şi obiceiuri în Vinerea Mare: Ce nu ai voie să faci

Publicat

în

Ce nu ai voie să faci în Vinerea Mare

Ultima vineri din Postul Paștilor este potrivit tradiției zi de post negru – nu se bea decât apă toată ziua.

Potrivit tradiţiei, în Vinerea Mare nu este bine să mănânci urzici şi nu e bine să fie folosit oţetul, deoarece pe cruce Iisus a fost bătut cu urzici, iar buzele Mântuitorului au fost udate cu oţet.

Vinerea Mare este zi aliturgică, adică nu se săvârșește niciuna dintre cele trei Sfinte Liturghii. Ceremonia principală din această zi este scoaterea Sfântului Epitaf din altar și așezarea lui pe o masă în mijlocul bisericii. Prin scoaterea Sfântului Epitaf retrăim coborârea de pe Cruce a lui Hristos și pregătirea trupului Său pentru înmormântare.

Seara se cântă Prohodul și se înconjoară biserica cu Sfântul Epitaf. Este o procesiune de înmormântare. Epitaful pe care il poartă preoții, ajutați de credincioși simbolizează trupul Mântuitorului.

După procesiunea din jurul bisericii, Sfântul Epitaf este așezat pe Sfânta Masă din altar, unde rămâne până la Înălțare. Punerea pe Sfânta Masă reprezintă punerea Domnului în mormânt.

sursa: crestinortodox.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba