Rămâi conectat

Sănătate

Medicamentele pentru colesterol NU te scapa de infarct sau de atac cerebral, dar pot cauza cancer. Cu ce le poti inlocui ?

Publicat

în

Milioane de oameni iau medicamente pentru scaderea colesterolului numite statine. Este o industrie de 29 de miliarde de dolari care ne-a inselat complet pe cei mai multi dintre noi. Afla de pe radiounirea.ro despre pericolele ascunse in spatele unor medicamente pentru scaderea colesterolului.
Doctorii prescriu aceste statine in mod obisnuit pentru prevenirea infarctului, a atacului cerebral, a inflamatiei si a altor afectiuni inrudite.Totusi, in ciuda incredibilei lor popularitati, medicamentele pentru scaderea colesterolului nu reusesc sa previna infarctul si atacul cerebral ; dimpotriva, pot chiar cauza cancer si numeroase alte probleme de sanatate.
„ … intre 1994 si 2006, procentul persoanelor cu varste cuprinse intre 65 si 74 de ani cu ‚colesterol ridicat’ a scazut de la 87% la 54% … In ciuda acestui lucru, rata de afectiuni coronariene pentru acest grup de varsta a ramas aproximativ aceeasi … Alte categorii de varsta au aratat chiar o crestere a ratei de afectiuni cardiace corelata cu scaderea numarului de persoane cu colesterol ridicat.”

Medicamentele de scadere a colesterolului cauzeaza cancer!

Cercetari foarte serioase au aratat ca exista o legatura intre utilizarea de medicamente de scadere a colesterolului si cancer. Revista Asociatiei Americane de Medicina din 1996 „Journal of the American Medical Association in 1996” aduce dovada.Toate tipurile de medicamente care scad nivelul lipidelor cu cele doua categorii foarte populare (fibratii si statine) cauzeaza cancer in randul rozatoarelor, in anumite cazuri, la un dozaj apropiat de cel prescris in tratamentul uman… Studii clinice desfasurate pe perioade indelungate si o supraveghere atenta in perioada de post-marketing in deceniile care urmeaza sunt necesare pentru a determina daca medicamentele care scad colesterolul produc, intr-adevar, cancer la oameni. Pana atunci, rezultatele experimentelor efectuate deja pe animale si oameni sugereaza ca tratamentul cu medicamente care scad lipidele, in special cu fibrate si statine, ar trebui evitat, cu exceptia pacientilor care prezinta un risc ridicat, pe termen scurt, de boala coronariana.

In plus, conform unui studiu publicat in revista Prostata in 2011, barbatii care iau orice fel de medicamente care contin statine au un risc semnificativ mai ridicat de a se imbolnavi de cancer de prostata comparativ cu altii. De exemplu, prin comparatie cu barbatii care nu au luat niciodata un medicament pe baza de statine, pacientii tratati cu statine au prezentat un risc de imbolnavire de cancer de prostata mai mare cu 86%.

Mai multe motive pentru evitarea medicamentelor care scad colesterolul

•Statinele maresc riscul de afectiuni cronice. Medicamentele care contin statine maresc nivelurile de insulina, ceea ce duce la aparitia inflamatiei in organism, care reprezinta cauza principala a celor mai multe afectiuni cronice.•Statinele golesc rezervele de coenzima Q10 din corp. Daca iei medicamente care contin statine fara sa suplimentezi cu coenzima Q10, vei avea mari probleme de sanatate.

•Medicamentele care scad colesterolul au fost corelate in mod direct cu peste 300 de efecte adverse, printre care neuropatie, anemie, oboseala cronica, dezechilibru tiroidian si afectiuni precum Parkinson si Alzheimer.

•Medicamentele care scad colesterolul reduc nivelul de testosteron la barbati.

•Medicamentele care scad colesterolul pot afecta, de asemenea, si memoria.

Colesterolul nu cauzeaza boli de inima

Dr. Stephen Sinatra, un specialist cardiolog si expert renumit in domeniul cardiologiei naturiste, a explicat intr-un interviu recent:„Haideti sa recunoastem, corpul nostru are nevoie de colesterol”. In cadrul studiuluil MRFIT (Multiple Risk Factor Interbention Trial), care a examinat 180.000 de barbati pe o perioada de 13 ani (1973-80), barbatii cu un colesterol de peste 330 au prezentat mai putine atacuri cerebrale hemoragice decat cei cu colesterol mai mic de 180. „Daca te uiti la valorile de colesterol, o valoare inalta a acestuia iti va oferi protectie impotriva atacului hemoragic. (Nu vorbesc acum de atac ischemic, ci de atac hemoragic.)”

„[…]Avem nevoie de colesterol pentru ca pielea sa sintetizeze vitamina D3 din lumina solara. Avem nevoie de colesterol pentru producerea hormonilor sexuali… pentru producerea hormonilor suprarenali. Avem nevoie de colesterol pentru lubrifiere. Avem nevoie de acesta pentru buna-functionare a neurotransmitatorilor cerebrali. Atunci cand nivelurile colesterolului LDL scad prea mult, nu-i de mirare ca multi pacienti dezvolta probleme de memorie sau premergatoare Alzheimer-ului, sau chiar amnezie globala, adica isi pierd memoria complet. Este un lucru inspaimantator si am vazut mai multe cazuri de acest gen… Mai exista nenumarate astfel de aspecte care joaca un roluri multe importante, astfel incat plasez colesterolul in partea de jos a spectrului factorilor de risc in economia acestor boli.”

Cum sa scazi nivelurile colesterolului „rau” in mod natural

•Mananca un avocado pe zi. Avocado este o sursa excelenta de grasime mononesaturata care este importanta pentru sanatatea inimii.•Ia ulei esential de lemongrass (iarba de lamaie). In 1989, revista medicala Lipide „ Lipids (detalii despre studiu” a publicat rezultatele unui studiu efectuat de Departamentul de stiinte nutrionale ale Universitatii din Wisconsin, care a analizat efectele uleiului esential de lemongrass asupra valorilor serice de colesterol.

•Foloseste scortisoara. Oamenii de stiinta au descoperit ca scortisoara este un pretios ajutor in scaderea glicemiei, a colesterolului LDL si a trigliceridelor. Un studiu care a examinat 60 de pacienti cu diabet de tip II a aratat ca un sfert de lingurita sau 1 gram de scortisoara a contribuit la scaderea trigliceridelor cu 23-30%, a glicemiei cu 18-29%, a colesterolului total cu 12-26% si a colesterolului LDL cu 7-27%.

sursa: secretele.com

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Publicitate

Sănătate

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj

Publicat

în

La Spitalul Municipal Blaj, șase medici noi

În ultimele două săptămâni au fost organizate concursuri pentru ocuparea a șase posturi de medici la Spitalul Municipal Blaj.
În urma rezultatelor, la unitatea noastră spitalicească își vor începe activitatea un medic specialist ATI, un medic specialist chirurgie generală, doi medici specialiști psihiatrie, un medic specialist epidemiologie și un medic specialist pediatrie.
Cu cei șase medici noi, Spitalul Municipal Blaj a ajuns la 74 de medici sub contract, cel mai mare număr de medici pe care l-a avut vreodată: 47 de medici primari și specialiști, 10 medici rezidenți, 10 medici de gărzi, din afara unității, și șapte medici cu contracte de prestări servicii.
În perioada următoare vor fi organizate concursuri pentru ocuparea următoarelor posturi: un medic diabetolog și doi medici pediatri.
„Odată cu ocuparea acestor posturi, va exista o structură medicală pe măsura dotărilor spitalului și a necesităților privind serviciile medicale din zona Blajului.  Pe lângă investițiile în infrastructura de sănătate, investim și în atragerea de medici specialiști și personal medical, pentru un act medical de cea mai înaltă calitate. De asemenea, vrem să consolidăm Spitalul Municipal Blaj, astfel încât, după preconizata reformă în sănătate, Blajul să beneficieze de unul dintre cele mai bune spitale din țară, cu servicii medicale complexe, iar locuitorii din zonă să fie nevoiți doar în cazuri excepționale să apeleze la spitalele mari din alte orașe”, a precizat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sfatul medicului

Atenție la înțepătura de căpușă: Cum vă feriţi de Lyme, boala care revine odată cu căldura

Publicat

în

Odată cu apariția temperaturilor ridicate revine în actualitate și o alertă semnalată de medici. Atenție la înțepătura de căpușă!

Este vară, a început sezonul vacanţelor, dar şi cel al căpuşelor. În special, acestea pot fi luate de animalele de companie din vegetaţie, dar se pot ataşa de pielea unui om foarte rapid.

Medicii se aşteaptă la o creştere a numărului de cazuri pe perioada verii şi recomandă oamenilor să evite zonele cu risc crescut pentru aceste înţepături, respectând toate măsurile preventive cunoscute deja, între care îmbrăcămintea adecvată şi controlul pielii după întoarcerea din natură. Dacă înţepătura s-a produs, este indicată extragerea căpuşei cât mai urgent, în condiţii de siguranţă, de preferat în Serviciul de Primiri Urgenţe de la cel mai apropiat spital.

Şi asta, în condiţiile în care aceste insecte banale pot fi de un real pericol, prin prisma bolilor pe care o simplă înţepătură de căpuşă le poate genera. Cea mai de temut este boala Lyme, denumită și „boala cu 1000 de fețe”, din cauza marii varietăți de simptome pe care le poate dezvolta și care pot duce la confundarea sa cu alte maladii. Specialiştii spun că, pentru a dezvolta boala Lyme, trebuie să fii înţepat de o căpuşă contaminată cu bacteria Borrelia, iar aceasta să rămână ataşată de corp cel puţin 17 ore. Este timpul minim necesar migrării bacteriilor din intestinul căpuşei către glandele salivare ale acesteia, de aici fiind introduse, odata cu saliva, la locul înţepăturii. Însă, o căpuşă îndepărtată imediat după înţepătură scade semnificativ riscul de a dezvolta boala.

Cum se îndepărtează corect căpuşele din piele

Căpuşa are marele dezavantaj că, atunci când se ataşează pe tegument, pe piele, nu o simţi. Explicaţia este că, în timpul muşcăturii, ea transmite anumite substanţe şi sedează locul respectiv. O vezi după ataşasată pe piele. Este important să evităm zonele cu multă verdeaţă – acum ieşim în parc, ne ducem în păduri, ne plimbăm în zonele de agrement în aer liber – iar cei mai expuşi pot fi copiii. Căpuşa poate fi vizibil în zona muşcăturii, este acel rash, cu centrul concentric, se înroşeşte şi este vizibilă cu ochiul liber.

Este important să nu te apuci dintr-o dată să o dai la o parte. Această manevră trebuie făcută cu blândeţe de către o persoană experimentată. Nu este bine să fie îndoită sau răsucită căpuşa, pentru că există riscul de rupere parţială, iar resturile periculoase nu sunt îndepărtate din piele. Ca măsură de precauţie, se utilizează o pensetă cu vârful bont, se apucă integral căpuşa cât mai aproape de piele, se trage în ax, încet, până este scoasă în totalitate de la locul respectiv. Apoi pielea se spală cu apă şi săpun şi se folosesc soluţii dezinfectante. Regula importantă este să nu o lăsăm să stea ataşat de piele mai mult de 36 de ore şi ideal ar fi ca manevra de extragere să fie făcută de un cadru medical. Medicul poate recomanda un tratament imediat cu antibiotice timp de 14 zile şi analize ulterioare, pentru a exclude orice risc. În general, oamenii muşcaţi de căpuşe acuză oboseală, dureri de cap, fatigabilitate, iar apoi apar durerile musculare şi durerile de articulaţii. Pericolul bolii Lyme apare dacă această căpuşă stă ataşată pe piele între 36 de ore şi 72 de ore.

Cele mai expuse categorii ale populaţei la înţepăturile de căpuşe sunt lucrătorii în aer liber (silvicultori, agricultori, lucrători la căi ferate, la exploatarea gazelor naturale, electricieni lucrători la înălţime, lucrători în amenajarea spaţiilor verzi, în administraţia parcurilor, care împreună cu angajatorii, au obligaţia de a aplica toate măsurile preventive.

Medicii recomandă persoanelor care au fost mușcate de această insectă să se prezinte la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Alba, pentru îndepărtarea totală din piele a căpușei. Dacă este necesar pacienții vor fi îndrumați mai apoi la Secția de Boli Infecțioase din Alba Iulia care este singurul centru din județ unde pot fi efectuate testări pentru depistarea bacteriei Borrelia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sănătate

Humus, rețeta minune în perioada de post: Ce este și ce beneficii are

Publicat

în

Perioada de post a reprezentat dintotdeauna o provocare pentru creativitatea gospodinelor. Dorința oamenilor de a găsi rețete sănătoase și, în același timp, cu un aport ridicat de nutrienți este din ce în ce mai mare.

Din fericire, gama variată de alimente disponibile pe piață vine în ajutorul nostru și ne aduce un produs pe care îl putem include în dieta noastră: năutul. Dacă iubești năutul, nu ai cum să nu iubești și humusul, rețeta minune adusă din Orientul Mijlociu.

Humus este o specialitate orientală, care este făcută , în mod tradițional, din piure de năut, pastă de susan –tahini, ulei de măsline, suc de lămâie, sare și condimente precum usturoi și, uneori, chimion. Humusul reprezintă o sursă bogată de acizi grași esențiali omega-3, care ajuta la protecția sistemului cardiac, și de nutrienți proveniți din naut și sosul tahini. În plus, humusul conține fier, vitamina B6, acid folic și aminoacizii cu un puternic rol antiiinflamator. Persoanele care suferă de diabet necesită diete speciale și, uneori, acest lucru poate fi greu de gestionat. Humusul este o rețetă potrivită pentru diabetici și poate fi consumat de aceștia fără rezerve. Mai mult decât atât, năutul ajută la reglarea zahărului din sânge, fiind un aliat în managementul diabetului. Datorită conținutului ridicat de fier, calciu și vitamina K, năutul din humus contribuie la dezvoltarea și menținerea unei structuri osoase dense și puternice. Vitamina C, B6, potasiul și fibrele din compoziția năutului fac din acesta un super aliment care contribuie la menținerea sănătății inimii. Fibrele ajută și la scăderea nivelului de colesterol din sânge, scăzând riscul de apariție a bolilor cardiovasculare, arată studiile.

Humusul te ajută să slăbești. Prin senzația de sațietate pe care o oferă năutul, rețetele care conțin acest ingredient vin în ajutorul persoanelor care se luptă cu kilogramele în plus.
Humusul, perfect pentru diabetici

Ce conține humusul?: Există nenumărate rețete de humus, dar toate au în compoziție ingredientele „cheie” ale rețetei. Acestea se referă la boabele de năut, usturoiul și pasta de susan. Pe lângă acestea se adaugă, după gust, uleiul de măsline, zeama de lămâie și diverse condimente precum: boia sau chimion.

Năutul și beneficiile sale. Năutul conține magneziu, vitamina B1, vitamina B6, vitamina B9, seleniu cupru, fier, zinc, fosfor, mangan și potasiu. Acest aliment minune este o sursă bogată în proteine și fibre, ceea ce contribuie la o digestie sănătoasă. Conform healthline, năutul scade riscul de apariție a bolilor cronice precum cancerul, bolile sistemului cardiovascular și diabetul.
Susanul, sursă de vitalitate. Susanul reprezintă un ingredient important atunci când vrem să pregătim humus. Din fericire, semințele de susan ascund beneficii uimitoare pentru sănătate. Acestea contribuie la vitalitate, promovează sănătatea sângelui, scad tensiunea arterială și susțin sistemul imunitar. Este important de știut, însă, că există persoane alergice la susan. În cazul acestora, consumul semințelor de susan poate avea consecințe grave și este recomandată eliminarea pastei de susan din humus.

Sursa:dcmedical.ro, libertatea.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba