Rămâi conectat

Eveniment

Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia a sărbătorit 30 de ani de existență

Publicat

în

30 de ani de existență sărbătoriți în cadru festiv de Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia

Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia a aniversat 30 de ani de activitate prin decernarea mai multor distincții aniversare.

Potrivit reprezentanților instituției, evenimentul prilejuit de împlinirea a 30 de ani de existență a Casei de Cultură a Studenților a făcut ca foaierul fostului Teatru Caragiale să devină neîncăpător. Persoane și instituții, împreună cu care s-a scris istoria Casei de Cultură a Studenților în acești treizeci de ani, au creat o atmosferă vibrantă și neprotocolară. Foști directori ai instituției, actuali și foști colaboratori – care au instruit generații și au marcat destine, artiști care s-au format și pe scena sau în cercurile CCS (fie că vorbim de folclor, folk sau muzică ușoară) și care au reprezentat cu succes instituția de-a lungul timpului, dar și reprezentanți ai instituțiilor partenere, au vorbit sau au fost amintiți cu emoție, casa de cultură oferindu-le, în semn de recunoștință, distincții aniversare.

Au fost prezenți: Bogdan Presecan, căruia i-a fost înmânată distincția acordată, post-mortem, tatălui său, Augustin Presecan, primul director al Casei de Cultură a Studenților Alba Iulia, Ioan Gânfălean și Adrian Iodi, foști directori ai instituției, Viorel Cioflică – folk și teatru, Gheorghe Cărpinișan – instructor coregraf de folclor, Liviu Trifu (trupa FAO) – muzică folk – rock, trupa rock Propaganda – prin reprezentant, Silvan Stâncel – muzică și grup folk, Alin Ignat și Antinia Simion – muzică ușoară, Adrian Țiboc, Simona Niculeasă și Florin Covaciu, Cristian Fodor – folclor, părintele Nicolae-Călin Bulac – dirijorul Corului de copii „Theotokos”, Sultana Opruța, care a primit distincția acordată, post-mortem, soțului ei, Dan Opruța, important colaborator al casei de cultură în perioada în care a condus DJST Alba.

Instituțiile partenere prezente: Universitatea ”1 Decembrie 1918”, reprezentată de prof. univ. dr. Daniel Breaz, rector, care a vorbit despre excelenta colaborare inter – instituțională din cei 30 de ani, Liga Studenților din Universitatea ”1 Decembrie 1918” – reprezentată de Mălina Bogdan, președinte, DJST Alba – prin Adriana Gruiță, Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga” Alba – reprezentată de directorul Silvan Stâncel, Fundația Comunitară Alba – prin Dorin Sava, Liceul de Arte ”Regina Maria” Alba Iulia – reprezentat de prof. Daniel Fonoage, director, Instituția Prefectului – reprezentată de subprefectul Corneliu Mureșan.

Un moment aparte l-a constituit înmânarea distincțiilor aniversare unor actuali angajați ai casei de cultură – Daniela Irimie, Camelia Jurca, Ion Romcea și Ioana Marin – toți cu o însemnată vechime în instituție, Daniela Irimie fiind aici din 1992, anul fondării CCS. Evenimentul s-a încheiat în sunetul colindelor, aduse celor prezenți chiar de directorul casei de cultură, binecunoscutul cantautor Gino.

”Casa de Cultură a Studenților are prezent și viitor pentru că generațiile de dinainte au sădit, crescut și perpetuat spiritul cultural al instituției. Le suntem recunoscători tuturor celor care au fost prezenți la eveniment, dar în egală măsură și celor care fie nu au reușit să ajungă, fie au fost dificil de găsit, mulți fiind plecați din județ sau chiar din țară. Vom continua în perioada următoare să-i contactăm și să le mulțumim celor împreună cu care s-a scris istoria casei de cultură”, a declarat Gheorghe Berghian, directorul instituției.

Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în cadrul Anului European al Tineretului în România.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Eveniment

Zilele Comunei Șugag: Când vor avea loc

Publicat

în

Când vor avea loc Zilele Comunei Șugag

În curând se va desfășura o nouă ediție a Zilelor Comunei Șugag.

Evenimentul este programat în 25 și 26 mai.

Manifestările vor avea loc în Piața Eroilor din centrul satului Șugag.

foto: facebook Județul Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Eveniment

Filmul „Avram Iancu împotriva imperiului”, proiecție la Blaj, vineri 17 mai

Publicat

în

Proiecție la Blaj a filmului „Avram Iancu împotriva imperiului”

Filmul „Avram Iancu împotriva imperiului” va fi proiectat la Palatul Cultural din Blaj, vineri 17 mai, de la ora 19.00.
Intrarea este liberă și se va face pe bază de invitații, care se găsesc la Palatul Cultural.
Vor fi prezenți, pentru o sesiune de întrebări și autografe, actorii Horea Fedorca și Sandu Pop (alias Văru Sandel), care au jucat în filmul lansat la începutul acestui an.
Evenimentul face parte din cadrul „Sărbătorii Libertății” (Zilele Blajului), ediția din acest an desfășurându-se sub semnul Bicentenarului nașterii „Crăișorului Munților”, Avram Iancu.
„Avram Iancu împotriva imperiului” este un docu-film produs de PaPa Pictures, Asociația Centrul de Arte Vizuale Transilvania Art și Stilo Evora, în regia lui Theo Thorn, după un scenariu realizat de Theo Thorn și Alexandru Molico.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Eveniment

Concurs de poezie și muzică patriotică la Blaj: Cine l-a organizat

Publicat

în

La Blaj, concurs de poezie și muzică patriotică

Marți 14 mai, la Colegiul Național „I. M. Clain” Blaj s-a desfășurat Concursul de poezie și muzică patriotică ,,Noi suntem români”, ajuns la ediția a 19-a, având ca obiective specifice: formarea unei atitudini de respect faţă de cultura şi patrimoniul naţional românesc; dezvoltarea aptitudinilor artistice ale elevilor; creșterea interesului față de valorile naționale și dezvoltarea sentimentului de patriotism și mândrie națională prin raportare la însemnătatea Revoluției de la 1848.
Concursul a fost organizat sub forma unui parteneriat educativ între Colegiul Național „I. M. Clain” Blaj, director, prof. dr. Ana-Maria Comșa, Biblioteca Municipală ,,Școala Ardeleană”, manager Diana Borcea și ASTRA Blaj, Despărțământul ,,Timotei Cipariu”, președinte, ing. Ioan Mihălțan, fiind o activitate extracurriculară care marchează sărbătorirea celor 176 de ani de la Marea Adunare Naţională de pe Câmpia Libertăţii din 3-15 Mai 1848.
Juriul, format din prof. Ana Marcu – director adj. Colegiul Național ,,I. M. Clain” Blaj, ing. Ioan Mihălțan- președinte Astra Blaj, doamna Diana Borcea – manager Biblioteca Mun. ,,Școala Ardeleană” Blaj și prof. Alexandra Băcilă, a avut misiunea de a-i selecta pe cei mai talentați dintre participanții la cele două secțiuni ale concursului.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba