Rămâi conectat

Social-Economic

În timp ce bunii platnici sunt „executaţi” de ANAF pentru mărunţişuri, „centuristele” dau „găuri” în bugetele locale

Publicat

în

2.355.238 lei – ”daună totală” pentru bugetele municipiilor din județ, produsă de prostituatele din Alba

”Meseria, brățară de aur”, spune un vechi proverb românesc. Doar că ”meseriașele” care o practică pe cea mai veche dintre ele lasă goluri considerabile în bugetele localităților pe raza cărora își au domiciliul. Cum, necum, “centuristele” județului nu reușesc să își achite amenzile. Or fi tarifele mici, clienții strânși la pungă, cert este că totalul contravențiilor neachitate de cele care locuiesc, cel puțin în acte, pe raza celor patru municipii, se ridică la suma de 2.355.238 lei. Și vorbim despre o ”daună totală”, pentru că nu există posibilitatea executării silite a acestora, ele nedeținând bunuri mobile și imobile în proprietate. Apoi, fiind noi un popor profund credincios, nu reușim să legiferăm prostituția, cu toate că există cerere și implicit ofertă. Rușine domnu’, păcat mare, noi care facem coadă la moaște, mai pe furiș, prin lăstăriș, apelăm și la serviciile doamnelor mai sus amintite.

Pe noi, buni platnici la bugetul local, ne execută ANAF-ul pentru orice mărunțiș nebătut pe casa de marcat, pe care am plimbat-o sistematic și contra cost, pentru a înregistra diverse găselnițe precum bacșișul, găselniță care a picat proba practică și s-a anulat. Divagând ușor de la subiect, cine îi despăgubește pe comercianții care au plătit în jur de 50 de lei per casă de marcat pentru fiscalizarea pricinii? Dar revenind la subiectele articolului de față, nu doar că nu emit bon pentru serviciile prestate, nu plătesc niciun fel de impozit la stat, dar profită și de faptul că, deși prins, negustorul necurat nu poate fi amendat decât pe hârtie, care costă și aceea dacă stai să te gândești, fără a mai pune la socoteală munca inutilă a tuturor celor angrenați în activitatea de depistare, sancționare și inventariere a aces­tora. Sursa foto: craiovaforum

În topul municipiilor din județ, cu valoarea cea mai mare a amenzilor de recuperat de la duduile aflate veșnic pe teren, niciodată la adresa din buletin, se remarcă, detașat, municipiul reședință de județ. Gaura dată în bugetul local al Albei Iulia se ridică la suma de 1.235.988 lei. Iar din cele 19 ”meseriașe” cu domiciliul pe raza municipiului, primele trei campioane au de plată următoarele sume: 145.103 lei, 139.570 lei și 123.540 lei. Pe locul doi se află Aiud, cu suma totală de recuperat de 648.659 lei, primele trei prostituate care au prins podiumul datornicilor având de plată sumele: 291.137 lei, 154.500 lei și 103.100 lei. Locul trei este ocupat de Blaj, cu o valoare totală a amenzilor neachitate la bugetul local de 381.916 lei, dar care se poate ”lăuda” cu cea mai performantă ”meseriașă”, nu de alta, dar este campioana pe municipii la categoria ei, cu 327.892 lei de plată.

Următoarele două prostituate de la Blaj adună modestele sume de: 22.474 lei, respectiv 5.900 lei. Pe ultimul loc în ceea ce privește gaura lăsată de aceste profesioniste la bugetul local se află Sebeșul, cu doar 88.675 lei de recuperat de la, spun ei, cele 3 prostituate cu domiciliul pe raza municipiului, dintre care două sunt ”achiziții”: de la Alba Iulia, cu 59.160 lei și Târgu Mureș, cu 15.500 lei (prin schimbarea domiciliului și implicit preluarea debitului) și numai una autohtonă, cu 14.015 lei. De menționat ar mai fi că, la Sebeș, potrivit autorităților locale, s-au demarat procedurile în vederea înlocuirii amenzilor cu sancțiunea obligării contravenientului la prestarea unei activități în folosul comunității, întrucât nu există posibilitatea executării silite a acestora. De asemenea, la Blaj și la Aiud, fir de prostituată nu a fost identificată pe raza teritorială a municipiilor, de unde deducem că ”joacă în deplasare”, dar paguba o fac tot acasă.

Acum că am aflat cât avem de luat și de la cine, nu ne mai rămâne decât să găsim și modalitatea de a pune mâna pe „cașcaval”. Dacă le pui la muncă în folosul comunității, fiind în intervalul orelor de program, cel mai probabil nu se vor prezenta la dat cu sapa, mătura și așa mai departe și vorbim din nou de amenzi, care vor rămâne, cum altfel, neachitate. Prin urmare, trebuie ”să le lucrăm la sentiment”, să vină de bună voie, eșalonat, cum or putea și ele, oameni suntem, cu bănuții la casierie. Un prim argument l-am găsit deja: de suma datorată ce modernizare strașnică s-ar putea înfăptui la centura Albei Iulia, de exemplu, polul activității majorității prestatoarelor de servicii orgasmice. Imaginați-vă, doamnelor, spații verzi, băncuțe, veceuri ecologice, cișmele, ce vrea inimioara voastră. Până găsesc cei competenți soluția viabilă, ne amuzăm amar de pe margine, și nu de pe cea a variantei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Societate

Elevi militari albaiulieni alături de veteranii de război

Publicat

în

Elevi militari albaiulieni alături de veteranii de război

Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba.
Vizitele s-au înscris în cadrul campaniei `Onor veteranilor de război”, desfășurată de Ministerul Apărării Naționale în colaborare cu Asociația ONOR. Campania își propune să le ofere respectul și prețuirea care li se cuvin, celor care au apărat independenţa, suveranitatea și integritatea teritorială a României.
Elevii sergent Brian Andrea, Damaris Metercz și Bianca Pavel și elevul caporal Ștefan Botezan i-au vizitat pe veteranii de război Ioan Cergedean din localitatea Galda de Jos, născut la data de 16 iunie 1922 și Neculai Vrabie din municipiul Alba Iulia, născut la data de 24 noiembrie 1925, pentru a le înmâna distincțiile semnate de ministrul Apărării Naţionale și pachete cadou, oferite cu ocazia Zilei Veteranilor de Război. Elevii au fost însoțiți de maiorul Cosmin Stan, căpitanul Magda Popa și plutonierul adjutant principal Ioan Benchea-Mincu.
Ei le-au mulțumit venerabililor veterani pentru sacrificiul depus și pentru devotamentul cu care și-au apărat și servit țara și l-au transmis urări de sănătate.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

Concurs pentru încadrare directă la ISU Alba: Câte posturi sunt disponibile

Publicat

în

Încadrare directă prin concurs la ISU Alba

La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba s-a demarat procedura de ocupare  prin încadrare directă pentru 5 posturi de execuție.

Acestea sunt:

1 post de ofițer specialist I în cadrul Inspecției de Prevenire – Control și activități preventive;

1 post de ofițer specialist II în cadrul Inspecției de Prevenire – Avizare-autorizare;

1 post de ofițer I în cadrul Inspecției de Prevenire – Control și activități preventive;

1 post de ofițer I în cadrul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților;

1 post de subofițer, asistent medical principal,  în cadrul Centrului Operțional – Asistență medicală de urgență și prim ajutor calificat

Pentru detalii suplimentare, cei interesați pot apela numărul de telefon 0258.810.411, de luni până vineri, în intervalul orar 8.00-16.00.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

Sesiune de admitere la Școala de Subofițeri de Pompieri „Pavel Zăgănescu” Boldești: Ce trebuie să știe candidații din Alba

Publicat

în

Admitere la Școala de Subofițeri de Pompieri „Pavel Zăgănescu” Boldești: Ce trebuie să știe candidații din Alba

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Alba recrutează candidați pentru admiterea organizată în sesiunea aprilie-iulie la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești.

Pot participa tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 27 de ani, fete și băieți, cu diplomă de bacalaureat, apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic, cu capacitate deplină de exerciţiu.

Candidații trebuie să fie cetățeni români cu domiciliul în țară și să cunoască limba română scris şi vorbit. Ei trebuie să fi obţinut cel puțin media 9.00 la purtare pe parcursul anilor de liceu, să nu fi fost examatriculați din școală pentru abateri disciplinare și să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate. Nu vor fi admiși candidați cu antecedente penale nereabilitați, aflați în curs de urmărire penală ori de judecată, cei destituiţi dintr-o funcţie publică sau concediați disciplinar în ultimii 7 ani, precum și cei care au desfăşurat activităţi de poliţie politică.  Cererea-tip de înscriere completate și semnate, declaraţia privind luarea la cunoştinţă despre condiţiile legale, criteriile specifice, celelalte condiţii de organizare a concursului şi măsurile care vor fi luate în cazul neîndeplinirii acestora, copia cărții de identitate și, după caz, consimțământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către ISU Alba, se transmit exclusiv în format electronic, inclusiv sâmbăta și duminica, la adresa de e-mail [email protected], până pe 14 mai, la ora 16.00.

În total, vor fi scoase la concurs 300 de locuri pentru IGSU, dintre care 275 de locuri pentru subofițeri de pompieri și protecție civilă (din care două locuri pentru romi) și 25 de locuri pentru maiștri militari auto. În 21 mai este termenul de depunere a tutoror documentelor în vederea constituirii dosarului de recrutare și termenul până la care se va desfășura activitatea de evaluare psihologică.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba