Rămâi conectat

Sport

Gimnastele Flavia Sentea și Sara Maria Dan vor fi premiate cu prilejul Zilelor Sebeșului și vor evolua în fața publicului

Publicat

în

Gimnastele Flavia Sentea și Sara Maria Dan vor fi premiate cu prilejul Zilelor Sebeșului și vor evolua în fața publicului

Cu prilejul Zilelor Municipiului Sebeș din acest an, primarul Dorin Nistor va oferi premii unor sportivi ai orașului care au excelat în sporturi frumoase, prin muncă, perseverență și încredere: gimnastele Flavia Sebastiana Sentea și Sara Maria Dan, tânăra jucătoare de tenis Giulia Pienariu și ciclistul Roberto Burța.

Gimnasta Flavia Sebastiana Sentea

Născută la Sebeș, în 12 februarie 1999, Flavia a copilărit la Petrești, iar la numai 4 ani a fost îndrumată de părinți spre Deva, unde a pășit cu succes la „școala campioanelor”. Multiplă campioană națională și mondială, medaliată cu argint la Campionatul Mondial de Gimnastică Aerobică din Portugalia și din Azerbaidjan, Flavia Sentea se întoarce acasă cu mândrie, după fiecare competiție. Are o colecție de medalii impresionantă, un zâmbet cald, iar visul său este să ofere tot ce are mai bun oamenilor acestor locuri. La ceas de retragere, Flavia se întoarce acasă pentru a sărbători alături de noi Zilele Sebeșului.

Gimnasta și balerina Sara Maria Dan

Are 9 ani și este elevă a Școlii Gimnaziale nr. 2 din Sebeș. Sara a descoperit tainele baletului la vârsta de 6 ani. A urmat cursuri de gimnastică artistică la Liceul Sportiv Cetate Deva, dar pandemia de Coronavirus a determinat-o să se îndrepte cu grație spre balet, actualmente pregătindu-se la Sibiu.

Tenismena Giulia Pienariu

Are 13 ani, dar joacă la grupa de vârstă de 14 ani. Giulia este ambiția întruchipată. Acum este legitimată la Tenis Club Dura din Sebeș și este cu siguranță o speranță a tenisului de câmp. În clasamentul Federației Române de Tenis se află în primii 50 de sportivi! Giulia evoluează și în campionatele de Tenis Europene din Italia, Anglia și Austria reprezentând lotul României. Recent a câștigat și Cupa Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Ciclistul Burță Roberto

Roberto Burța sau Peque cum îi spune toată lumea, este probabil unul din cei mai promițători mountain bikeri români ai momentului. În aceste zile se află în Germania, unde participă la Campionatele Europene, căci face parte din echipa națională de ciclism a României. Recent a cucerit locul al doilea la Campionatele de Cross Country Olimpic – categoria Tineret. Roberto practică ciclismului de la vârsta de 10 ani, pasiune care i-a fost încurajată de părinții săi. Actualmente face parte din echipa CSU Scott Tg. Mureș, alături de care a reușit să câștige titlul de vicecampion național la categoria Elite.

Gimnastele Flavia Sentea și Sara Maria Dan vor evolua în fața publicului pe scena din Parcul Arini, sâmbătă, 20 august 2022, începând cu ora 18.30.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Publicitate

Sport

Medalii obținute de sportivi din Alba la Campionatul European de Powerlifting

Publicat

în

Sportivi din Alba, medalii la Campionatul European de Powerlifting

La Campionatul European de Powerlifting sportivii din Alba au obținut rezultate de excepție.

Bianca Todorescu, legitimată la CS Unirea Alba Iulia, a cucerit o medalie de aur. Tot o medalie de aur a obținut și Alexandra Cazacu, legitimată de asemenea la CS Unirea Alba Iulia.

De asemenea, Alexandra Zamfirescu (CS Universitar din Alba Iulia) și Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia) au cucerit o medalii de argint.

Toți acești sportivi sunt pregătiți de antrenorul Ovidiu Pănăzan.

Campionatele Europene de Powerlifting au avut loc în Luxemburg.

România a obținut pentru prima dată în istoria competițiilor continentale de seniori locul 3 pe echipe.

„Este de necontestat contribuția copleșitoare a ramurii de sport powerlifting la statistica rezultatelor sportive oficiale înregistrate în întreaga existența a UAT Județul Alba”, afirmă antrenorul Ovidiu Pănăzan.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

CSM Unirea Alba Iulia U19, în semifinalele campionatului național

Publicat

în

Calificare în semifinalele campionatului național pentru CSM Unirea Alba Iulia U19

CSM Unirea Alba Iulia a reușit o performanță extraordinară, calificarea în semifinalele Campionatului Under 19.

În sferturile de finală, pe terenul 2 al Stadionului „Cetate”, uniriștii au învins, scor 1-0 (0-0), pe CSM Reșița, campioana de anul trecut (3-0 în finală cu Kinder Constanța).

Unicul gol a fost marcat în minutul 79 de Darius Nistor, după o acțiune individuală în flancul stâng.

La meci au asistat peste 300 de spectatori.

În semifinale CSM Unirea Alba Iulia va juca în deplasare, la Sibiu, cu CSC Șelimbăr, duminică 19 mai, de la ora 12.00.

sursa: Ziarul Unirea

foto: Dan Henegar


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

Meci în deplasare pentru Orient Blandiana: Când și unde va avea loc

Publicat

în

Orient Blandiana, meci în deplasare

În etapa a 23-a din seria întâi a ligii a cincea de fotbal a județului Alba liderul Orient Blandiana va juca în deplasare.

Echipa din Blandiana va întâlni formația Șoimii Ciumbrud.

Partida de la Ciumbrud se va disputa duminică 12 mai, de la ora 11.00.

foto: facebook Orient Blandiana


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba