Rămâi conectat

Știri

112 nu este singurul număr de urgență: 113 – numărul la care pot apela cei cu deficiente de auz sau vorbire

Publicat

în

112 nu este singurul număr de urgență. 113 este numărul la care pot apela cei cu deficiente de auz sau vorbire.

Puțini români știu că există numărul de urgență 113 care, în mod teoretic, te poate salva din situații critice.

Dacă te afli din varii motive în imposibilitatea de a apela telefonic 112, îți poți semnala urgența printr-un alt mijloc de comunicare. Serviciul de SMS 113 a fost lansat din 26 octombrie 2015 cu scopul de a oferi persoanelor cu dizabilităti de auz si de vorbire acces la Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgentă.

Instrucţiuni privind modul de transmitere a urgenţelor prin mesaje scurte SMS la numărul 113, de către persoanele cu dizabilităţi de auz şi/sau vorbire

„Prezenta Instrucţiune descrie modul de transmitere a urgenţelor către Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă (SNUAU) prin mesaje scurte de tip SMS transmise la numărul 113, asociat unui apel de urgenţă la 112.

Instrucţiunea se adresează tuturor persoanelor cu dizabilităţi de auz şi/sau vorbire care au dreptul legal de a transmite urgenţe la numărul 113 prin mesaje scurte de tip SMS, asociate unui apel de urgenţă la 112.

Are dreptul legal de a comunica prin SMS la numărul 113 persoana cu dizabilităţi de auz şi/sau vorbire care s-a înregistrat în prealabil în baza de date a SNUAU (denumită în continuare Persoana), aplicând “Procedura operaţională pentru înregistrarea în baza de date a SNUAU a persoanelor cu dizabilităţi de auz şi/sau vorbire şi a numerelor de telefon de la care acestea pot apela “Serviciul de urgenţă 112” prin mesaje scurte (SMS) transmise la numărul 113” disponibilă pe site-ul www.112.ro.

ETAPELE DE TRANSMITERE A URGENŢEI PRIN SMS LA 113

A. Persoana aflată într-o situaţie de urgenţă iniţiază un apel la numărul 112 de pe un telefonul mobil înregistrat în Baza de date a SNUAU.

– Operatorul 112 răspunde la apel, apoi închide apelul fără a iniţia un dialog, cunoscând faptul că apelantul are deficienţă de auz şi/sau vorbire, în urma înregistrării acestuia în Baza de date a SNUAU.
– Prin acest apel, Sistemul 112 recepţionează informaţiile de localizare a telefonului mobil (zona de unde se efectuează apelul de urgenţă) la nivel sector/celulă (cell ID), precum şi datele de identificare ale apelantului, în situaţia în care acesta deţine servicii de telefonie mobilă în baza unui abonament.

B. După ce apelul la 112 a fost preluat de către operatorul 112, Serviciul de urgenţă va transmite un mesaj de tip SMS, cu următorul conţinut: „TRIMITETI SMS LA 113 CU URGENTA SI ADRESA INCIDENTULUI”.

C. Persoana aflată în situaţia de urgenţă transmite prin SMS la 113 datele solicitate despre tipul urgenţei şi adresa acesteia (adresa exactă), răspunzând la mesajul primit, direct sau
printr-un mesaj nou creat

Model conţinut mesaj: tip urgenţă str…… nr…. bl… sc… et… ap…. localitate…….. judeţ …………

Exemplu TIP URGENŢĂ:

– dureri in piept

– copil cu febra mare

– vecini agresivi

– furt din apartament

– incendiu

Ce trebuie să știi la transmiterea urgenţei prin SMS la 113:

– urgenţa trebuie descrisă cât mai scurt, dar şi cât mai exact;
– este recomandat să nu se folosească diacritice (ă, î, ş, ţ,â), pentru a nu îngreuna modul de scriere a mesajului de urgenţă.
– fiecare model de telefon mobil are un meniu specific pentru transmiterea / recepţionarea mesajelor de tip SMS şi funcţie de acesta trebuie utilizat pentru transmiterea/ recepţionarea mesajelor către 113.

D. După primirea mesajului cu descrierea urgenţei şi adresa incidentului, Serviciul de urgenţă va transmite Persoanei aflată în situaţia de urgenţă un mesaj de tip SMS cu următorul conţinut: „MESAJ RECEPTIONAT. RAMANETI DISPONIBIL PENTRU CONTACT PRIN SMS”

După acest mesaj, este posibil să primiţi în continuare SMS-uri de la Serviciul de urgenţă cu sfaturi şi/sau întrebări suplimentare la care trebuie să răspundeţi cât mai repede şi concis
prin SMS la 113.

Sfaturile/întrebările suplimentare au rolul de a lămuri aspecte importante cu privire la urgenţa pe care dumneavoastră aţi anunţat-o prin SMS la 113 şi totodată au rolul de a vă proteja pentru a nu vă expune la pericolul generat de situaţia semnalată.

Datele raportate prin SMS la numărul 113 cu referire la tipul urgenţei şi a locaţiei sunt transmise către dispeceratele specializate de intervenţie, pentru alocarea în cel mai scurt timp
a resurselor necesare soluţionării urgenţei semnalate.

În baza prevederilor art.32 alin. (1), litera a) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă, cu modificările şi completările ulterioare (Legea 160/2008 şi Legea 132/2015) „Constituie contravenţii următoarele fapte şi se sancţionează după cum urmează:

a) apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numărul 113, cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei” .
În baza OUG mai sus menţionat, pentru persoana înregistrată, transmiterea şi recepţionarea SMS-urilor la numărul 113 sunt gratuite.

Totodată, garantarea transmiterii mesajelor de tip SMS este în responsabilitatea operatorului de telefonie mobilă”, potrivit sts.ro.

Sursa:dcmedical.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Campanie de informare privind pericolul rujeolei și importanța vaccinării în derulare în Alba

Publicat

în

În Alba, în derulare, campanie de informare privind pericolul rujeolei și importanța vaccinării

Campania de informare privind pericolul rujeolei și importanța vaccinării continuă în Alba.

Cea mai recentă acțiune a avut loc vineri 10 mai, la Zlatna, unde s-a derulat o misiune publică de impact în comunitățile vulnerabile.

Parteneri în cadrul activității au fost UAT Zlatna, echipă AMC Zlatna, MF Zlatna – dr. Voichița Varmaga (președinte Asociația Medicilor de Familie Asclepios Alba) și Crucea Roșie filiala Alba.
Având în vedere creșterea susținută a numărului cazurilor de rujeolă și declararea de către Ministerul Sănătății și INSP a stării de epidemie, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba a desfășurat încă de la începutul acestui an o campanie de informare, educare, comunicare prin intermediul Compartimentului Epidemiologie și Compartimentului Evaluare și Promovare a Sănătății, fiind vizate în principal comunitățile vulnerabile ale județului.
Activitățile de informare, educare, comunicare s-au desfășurat în 50 comunități din județul Alba prin asistența medicală comunitară și școlară.
Parteneri au fost UAT-urile cu asistență medicală comunitară și școlară, rețeaua de asistență medicală primară prin Asociația medicilor de familie Asclepios din județul Alba, Crucea Roșie Română – filiala Alba și mass media locală.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Locuri de muncă în Alba: 504 job-uri vacante, la data de 14 mai 2024. Cine angajează și ce posturi sunt

Publicat

în

Peste 500 de job-uri vacante, în județul Alba, la data de 14 mai 2024

Sunt 504 locuri de muncă disponibile în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Sebeș, Cugir, Câmpeni, Ocna Mureș, Teiuș și alte localități din județ. La Alba Iulia sunt peste 100 de oferte.

ABRUD UNICARM SUPERMARKET S.R.L. LUCRATOR COMERCIAL 1
ABRUD HANU BÎDEANU SRL OSPATAR (CHELNER) 1
ABRUD IMCOP S.R.L. MANIPULANT MARFURI 3
ABRUD SC SORDIAL SRL LUCRATOR COMERCIAL 1
AIUD CONF RICAMI NADA SRL BRODER MANUAL 5
AIUD THOMAS FOOD SRL LUCRATOR COMERCIAL 1
AIUD SC BAYERN MOBILE SOLUTION SA AGENT DE VÂNZARI 1
AIUD ASOCIATIAUN PAS INAINTE ALEXANDRA ASISTENT SOCIAL NIVEL SUPERIOR 1
AIUD ASOCIATIAUN PAS INAINTE ALEXANDRA EDUCATOR SPECIALIZAT 1
AIUD ASOCIATIAUN PAS INAINTE ALEXANDRA KINETOTERAPEUT 1
AIUD ANAS SRL LUCRATOR COMERCIAL 1
AIUD S.C. Excelent Trans S.R.L. SOFER DE AUTOTURISME SI CAMIONETE 1
AIUD EXCELENT AUTO SRL SOFER DE AUTOTURISME SI CAMIONETE 4
AIUD SC RUTIER MITROSPEED SRL SOFER DE AUTOTURISME SI CAMIONETE 5
AIUD LUK DE LUX SRL LUCRATOR COMERCIAL 2
AIUD VAN-GAO S.R.L. MUNCITOR NECALIFICAT LA AMBALAREA PRODUSELOR SOLIDE SI SEMISOLIDE 3
AIUD ASOCIATIAUN PAS INAINTE ALEXANDRA INFIRMIER/INFIRMIERA 1
AIUD ASOCIATIAUN PAS INAINTE ALEXANDRA MEDIC SPECIALIST 1
AIUD UZINA DE VAGOANE AIUD SA MUNCITOR NECALIFICAT LA ASAMBLAREA, MONTAREA PIESELOR 4
AIUD BETON LUXURY FOOD S.R.L. CASIER 2
AIUD UZINA DE VAGOANE AIUD SA LACATUS MECANIC 1
AIUD PREBET AIUD SA MUNCITOR NECALIFICAT LA ÎNTRETINEREA DE DRUMURI, SOSELE, PODURI, BARAJE 4
ALBA IULIA EUROPEXPRES SRL MUNCITOR NECALIFICAT LA ÎNTRETINEREA DE DRUMURI, SOSELE, PODURI, BARAJE 6
ALBA IULIA BENY-TRAIAN CONSTRUCT SRL MUNCITOR NECALIFICAT LA DEMOLAREA CLADIRILOR, CAPTUSELI ZIDARIE, PLACI MOZAIC, FAIANTA, GRESIE, PARCHET 5
ALBA IULIA EURO TEAM GB SPEDITION SRL AGENT DE VÂNZARI 5
ALBA IULIA SC APC UNIVERSAL PARTNER SRL Conducător auto transport rutier de mărfuri 1
ALBA IULIA ALBATROS GOLD SRL MUNCITOR NECALIFICAT ÎN AGRICULTURA 3
ALBA IULIA MADPAN 70 SRL PATISER 1
ALBA IULIA ELIT SRL SOFER DE AUTOTURISME SI CAMIONETE 1
ALBA IULIA GEZER FASHION SRL AGENT COMERCIAL 1
ALBA IULIA DGA ROUTE S.R.L. AJUTOR BUCATAR 1
ALBA IULIA ANADOLU LIDER CONSTRUCT S.R.L. ELECTRICIAN AUTO 1
ALBA IULIA ANADOLU LIDER CONSTRUCT S.R.L. MECANIC AUTO 1
ALBA IULIA SC APC UNIVERSAL PARTNER SRL STIVUITORIST 1
ALBA IULIA ANADOLU LIDER CONSTRUCT S.R.L. VOPSITOR AUTO 1
ALBA IULIA LIKARBA CONSTRUCT SRL MUNCITOR NECALIFICAT LA DEMOLAREA CLADIRILOR, CAPTUSELI ZIDARIE, PLACI MOZAIC, FAIANTA, GRESIE, PARCHET 2
ALBA IULIA ALTEX ROMANIA SRL CASIER 1
ALBA IULIA ALTEX ROMANIA SRL LUCRATOR GESTIONAR 2
ALBA IULIA CAMINUL PENTRU PERSOANE VARSTNICE ALBA IULIA ELECTRICIAN DE ÎNTRETINERE SI REPARATII 1
ALBA IULIA CAMINUL PENTRU PERSOANE VARSTNICE ALBA IULIA INSTALATOR RETELE TERMICE SI SANITARE 1
ALBA IULIA CAMINUL PENTRU PERSOANE VARSTNICE ALBA IULIA KINETOTERAPEUT 1
ALBA IULIA CAMINUL PENTRU PERSOANE VARSTNICE ALBA IULIA MEDIC SPECIALIST 1
ALBA IULIA CAMINUL PENTRU PERSOANE VARSTNICE ALBA IULIA REFERENT DE SPECIALITATE ÎN ADMINISTRATIA PUBLICA 1
ALBA IULIA DENY LOOK AJUTOR BUCATAR 1
ALBA IULIA DENY LOOK BARMAN 1
ALBA IULIA DENY LOOK BUCATAR 1
ALBA IULIA DENY LOOK LUCRATOR BUCATARIE (SPALATOR VASE MARI) 1
ALBA IULIA SOLINA PRODUCTION MUNCITOR NECALIFICAT LA AMBALAREA PRODUSELOR SUB FORMA DE PRAF SI GRANULE 6
ALBA IULIA DENY LOOK OSPATAR (CHELNER) 1
ALBA IULIA DENY LOOK RESPONSABIL CAZARE 1
ALBA IULIA SOLINA PRODUCTION STIVUITORIST 1
ALBA IULIA SECURED SR SRL AGENT DE SECURITATE 1
ALBA IULIA SC JUSTICE SECURITY SERVICES SRL AGENT DE SECURITATE 2
ALBA IULIA NATALIA & DRAGOŞ SRL AGENT DE VÂNZARI 1
ALBA IULIA SERENDIPITY BUSINESS SRL AJUTOR BUCATAR 1
ALBA IULIA BIO TERAPIA PLUS SRL ASISTENT MEDICAL GENERALIST 4
ALBA IULIA U.S. Food Network S.A. CASIER 1
ALBA IULIA AIDA BEST CONSTRUCT SRL Conducător auto transport rutier de mărfuri 1
ALBA IULIA OMNI CURIER SRL Conducător auto transport rutier de mărfuri 1
ALBA IULIA PEMONT LENJERIE SRL CONFECTIONER-ASAMBLOR ARTICOLE DIN TEXTILE 5
ALBA IULIA LIVIO-DARIO SRL ECONOMIST ÎN ECONOMIE GENERALA 1
ALBA IULIA ROMWEST EURO SRL ECONOMIST ÎN ECONOMIE GENERALA 1
ALBA IULIA OCMA CONTEXPERT SRL CONTABIL 1
ALBA IULIA U.S. Food Network S.A. LUCRATOR BUCATARIE (SPALATOR VASE MARI) 1
ALBA IULIA PRODPAN SWEET S.R.L. LUCRATOR COMERCIAL 1
ALBA IULIA FLANCO RETAIL SA LUCRATOR COMERCIAL 3
ALBA IULIA OMNI CURIER SRL Manager sisteme de transport 1
ALBA IULIA NEWTER DRUM SRL MECANIC AUTO 2
ALBA IULIA AIDA BEST CONSTRUCT SRL MUNCITOR NECALIFICAT ÎN SILVICULTURA 2
ALBA IULIA SC SEWS ROMANIA SRL MUNCITOR NECALIFICAT LA ASAMBLAREA, MONTAREA PIESELOR 5
ALBA IULIA NEWTER DRUM SRL MUNCITOR NECALIFICAT LA ÎNTRETINEREA DE DRUMURI, SOSELE, PODURI, BARAJE 5
ALBA IULIA PRODPAN SWEET S.R.L. PATISER 1
ALBA IULIA S.C. PATIPAN GRUP SRL SOFER DE AUTOTURISME SI CAMIONETE 1
ALBA IULIA NEWTER DRUM SRL SUDOR 1
ALBA IULIA NEWAMPORT ASFALT SRL INGINER CAI FERATE, DRUMURI SI PODURI 1
ALBA IULIA DIROM INTERTRANS SRL MASINIST LA MASINI PENTRU TERASAMENTE (IFRONIST) 2
ALBA IULIA DIROM INTERTRANS SRL MECANIC AUTO 1
ALBA IULIA TRANSILVANIA PREST SOLUTIONS SRL MONTATOR SISTEME OPACE DE TERMOIZOLARE PENTRU CLĂDIRI 5
ALBA IULIA YUKAMOB STYLE MUNCITOR NECALIFICAT LA ASAMBLAREA, MONTAREA PIESELOR 1
ALBA IULIA NOVOCASA CONSTRUCT MUNCITOR NECALIFICAT LA DEMOLAREA CLADIRILOR, CAPTUSELI ZIDARIE, PLACI MOZAIC, FAIANTA, GRESIE, PARCHET 1
ALBA IULIA DIROM INTERTRANS SRL SUDOR 1
ALBA IULIA AREAL FLORA CONSTRUCT ZIDAR PIETRAR 1
ALBA IULIA TRANSILVANIA PREST SOLUTIONS SRL ZUGRAV 2
ALBA IULIA ASOCIATIA CRESTEM FRUMOS MANAGER GENERAL 1
ALBA IULIA RO.DE.X FASHION SRL CONFECTIONER-ASAMBLOR ARTICOLE DIN TEXTILE 4
ALBA IULIA NEMO INVESTIGO SRL AGENT DE SECURITATE 2
ALBA IULIA TEHNO SECURITY SISTEM SRL AGENT DE SECURITATE 5
ALBA IULIA IPEC SA AMBALATOR MANUAL 5
ALBA IULIA AIDA BEST CONSTRUCT SRL Conducător auto transport rutier de mărfuri 1
ALBA IULIA ASOCIATIA CRESTEM FRUMOS EDUCATOR PUERICULTOR 1
ALBA IULIA IPEC SA ELECTRICIAN DE ÎNTRETINERE SI REPARATII 5
ALBA IULIA IPEC SA ÎNCARCATOR-DESCARCATOR 10
ALBA IULIA ARIS COM SRL LUCRATOR COMERCIAL 2
ALBA IULIA IPEC SA MECANIC OPERATOR 5
ALBA IULIA URBAN LOGISTIC TRANSILVANIA SR MUNCITOR NECALIFICAT LA DEMOLAREA CLADIRILOR, CAPTUSELI ZIDARIE, PLACI MOZAIC, FAIANTA, GRESIE, PARCHET 3
ALBA IULIA AIDA BEST CONSTRUCT SRL TEHNICIAN SILVIC – EXPLOATARE 1
ALBA IULIA IMSAT-ALBA SA ELECTRICIAN ÎN CONSTRUCTII 2
ALBA IULIA IMSAT-ALBA SA LACATUS MECANIC 2
ALBA IULIA PEMONT LENJERIE SRL MANAGER RESURSE UMANE 1
ALBA IULIA CASA NOASTRĂ BĂRĂBANŢ SRL INFIRMIER/INFIRMIERA 2
ALBA IULIA CASA NOASTRĂ BĂRĂBANŢ SRL ÎNGRIJITOARE LA UNITATI DE OCROTIRE SOCIALA SI SANITARA 2
ALBA IULIA CABINET MEDICAL SUCIU MONICA ASISTENT MEDICAL FIZIOTERAPIE 1
ALBA IULIA BETON LUXURY FOOD S.R.L. CASIER 2
ALBA IULIA CABINET MEDICAL SUCIU MONICA MASEUR 1
ALBA IULIA CABINET MEDICAL SUCIU MONICA MEDIC SPECIALIST 1
ALBA IULIA AZETS INSIGHT SRL ECONOMIST ÎN ECONOMIE GENERALA 3
ALBA IULIA AZETS INSIGHT SRL FUNCTIONAR ADMINISTRATIV 5
ALBA IULIA AUTOMOB ALBA S.R.L. SPALATOR VEHICULE 1
ALBA IULIA MARISS FOOD S.R.L. PIZZAR 1
ALBA IULIA COCO DTD RECYCLING S.R.L. LUCRATOR SORTATOR DESEURI RECICLABILE 1
ALBA IULIA MIVO EXPERT CONSTRUCT SRL FEMEIE DE SERVICIU 1
ALBA IULIA ADAM’S SERVICES SRL MECANIC AUTO 1
ALBA IULIA MATIN-MAIER SRL MUNCITOR NECALIFICAT LA AMBALAREA PRODUSELOR SUB FORMA DE PRAF SI GRANULE 1
ALBA IULIA ADAM’S SERVICES SRL SPALATOR VEHICULE 1
ALBA IULIA ALPINA TEC FOOD SRL AJUTOR BUCATAR 3
ALBA IULIA MADPAN 70 SRL AMBALATOR MANUAL 1
ALBA IULIA BEST CLEAN SRL ÎNGRIJITOR CLADIRI 1
ALBA IULIA ALPINA TEC LOGISTIC SRL SUDOR 1
ALBA IULIA URBAN CONSTRUCT TRANSILVANIA SRL INSTALATOR APA, CANAL 1
ALBA IULIA URBAN LOGISTIC TRANSILVANIA SR SOFER DE AUTOTURISME SI CAMIONETE 1
ALBA IULIA SC APULUM SA ELECTRICIAN DE ÎNTRETINERE SI REPARATII 3
ALBA IULIA SC APULUM SA INSTALATOR APA, CANAL 3
ALBA IULIA SC APULUM SA ÎNCARCATOR-DESCARCATOR 5
ALBA IULIA SC APULUM SA LACATUS MECANIC 3
ALBA IULIA TUDOR HEALTHCARE SYSTEM S.R.L. MEDIC SPECIALIST 1
BISTRA S.C.RARIDA MOLID SRL MUNCITOR NECALIFICAT ÎN SILVICULTURA 1
BLAJ KRONOS LIFE CONSTRUCT SRL MUNCITOR NECALIFICAT LA DEMOLAREA CLADIRILOR, CAPTUSELI ZIDARIE, PLACI MOZAIC, FAIANTA, GRESIE, PARCHET 1
BLAJ PEK KOLI SRL BRUTAR 3
BLAJ SC BAYERN MOBILE SOLUTION SA AGENT DE VÂNZARI 1
BLAJ I.A.M.U. SA ELECTRICIAN PROTECTIE RELEE, AUTOMATIZARI SI MASURATORI ELECTRICE 4
BLAJ I.A.M.U. SA ELECTROMECANIC MASINI SI ECHIPAMENTE ELECTRICE 1
BLAJ I.A.M.U. SA LACATUS MECANIC 4
BLAJ I.A.M.U. SA OPERATOR LA MASINI-UNELTE CU COMANDA NUMERICA 10
BLAJ GICU TRANS SRL Conducator auto transport rutier de persoane 2
BLAJ TEHNO SECURITY SISTEM SRL AGENT DE SECURITATE 5
CÂLNIC LA FERMA BÂRSAN S.R.L. TEHNICIAN ECONOMIST 1
CÂMPENI MAREMA SERV SRL PORTAR 1
CÂMPENI RIVALY C.H. SRL BRUTAR 3
CÂMPENI S.C. FIGOPROF CMA S.R.L. CASIER 3
CÂMPENI RIVALY C.H. SRL ÎNGRIJITOR CLADIRI 3
CÂMPENI RIVALY C.H. SRL LUCRATOR BUCATARIE (SPALATOR VASE MARI) 3
CÂMPENI RIVALY C.H. SRL LUCRATOR GESTIONAR 3
CÂMPENI RIVALY C.H. SRL OSPATAR (CHELNER) 3
CÂMPENI TOPO MAR CONSULT SRL AGENT CURATENIE CLADIRI SI MIJLOACE DE TRANSPORT 1
CÂMPENI ALL ANDREICA SRL PRIMITOR-DISTRIBUITOR BENZINA SI MOTORINA 1
COLŢEŞTI CONACUL SECUIESC RURAL SRL BARMAN 1
CRICĂU DOMICA BRICONSTRUCT SRL INGINER CONSTRUCTII CIVILE, INDUSTRIALE SI AGRICOLE 1
CRICĂU DE NIROS TRADE INTERNATIONAL ENTREPRISE SRL LUCRATOR COMERCIAL 3
CUGIR SC BAYERN MOBILE SOLUTION SA AGENT DE VÂNZARI 1
CUGIR DELI GROUP PROFESSIONAL SERVICES SRL AJUTOR BUCATAR 2
CUGIR DELI GROUP PROFESSIONAL SERVICES SRL CASIER 2
CUGIR DELI GROUP PROFESSIONAL SERVICES SRL LUCRATOR BUCATARIE (SPALATOR VASE MARI) 1
CUGIR CINPROD SRL MANIPULANT MARFURI 5
CUGIR IVET SRL MANIPULANT MARFURI 2
CUGIR ELIT SRL AMBALATOR MANUAL 3
CUGIR ELIT SRL MANIPULANT MARFURI 3
DRÂMBAR TOBIMAR CONSTRUCT SRL MUNCITOR NECALIFICAT LA DEMOLAREA CLADIRILOR, CAPTUSELI ZIDARIE, PLACI MOZAIC, FAIANTA, GRESIE, PARCHET 5
GÂMBAŞ S.C. FERO CIOAZA S.R.L. RECUPERATOR METALE VECHI 1
GÂRBOVA DE JOS AYO SPEED AUTO SRL SOFER DE AUTOTURISME SI CAMIONETE 2
IGHIU PAVEMAR SPEDITION S.R.L. CONDUCATOR AUTOTRAILER 5
IGHIU ROMWEST EURO SRL DIRECTOR ECONOMIC 1
JIDVEI MARIA TURISM SRL BUCATAR 2
JIDVEI MARIA TURISM SRL GHID DE TURISM INTERN (LOCAL) 2
JIDVEI MARIA TURISM SRL OSPATAR (CHELNER) 2
LUPŞA GRANPORTODASS SRL MENAJERA 4
LUPŞA GRANCARMIN SRL AGENT CURATENIE CLADIRI SI MIJLOACE DE TRANSPORT 4
LUPŞA GRANPORTODASS SRL MENAJERA 4
LUPŞA GRANCARMIN SRL MENAJERA 5
MIRĂSLĂU LUCA PRODCARN SRL ÎNGRIJITOR ANIMALE 1
MIRĂSLĂU LUCA PRODCARN SRL MUNCITOR NECALIFICAT ÎN AGRICULTURA 1
MIRĂSLĂU LUCA PRODCARN SRL TRACTORIST 1
OARDA ELIT SRL AMBALATOR MANUAL 5
OARDA ELIT SRL MANIPULANT MARFURI 3
OCNA MUREŞ HANU GENERAL SERVICES SRL MUNCITOR NECALIFICAT LA DEMOLAREA CLADIRILOR, CAPTUSELI ZIDARIE, PLACI MOZAIC, FAIANTA, GRESIE, PARCHET 1
OCNA MUREŞ C B ELECTRIC SRL MONTATOR SUBANSAMBLE 1
OCNA MUREŞ MEDICAL BAILE SARATE SRL FIZIOKINETOTERAPEUT 1
OCNA MUREŞ S.C. TEOCOS AUTO S.R.L. INGINER AUTOVEHICULE RUTIERE 1
OCNA MUREŞ APA-CTTA SA ELECTRICIAN DE ÎNTRETINERE SI REPARATII 1
OCNA MUREŞ LOGISTIC MEDIA POP ART SRL OPERATOR LA FABRICAREA PRODUSELOR FAINOASE 5
OCOLIŞ BOGDAN STEFAN CONSTRUCT SRL ECONOMIST ÎN GESTIUNEA ECONOMICA 1
OIEJDEA VERDINO GREEN FOODS S.R.L. FACTURIST 1
OIEJDEA VERDINO GREEN FOODS S.R.L. FOCHIST PENTRU CAZANE DE ABUR SI DE APA FIERBINTE 1
SEBEŞ SC B&B PELLETERIR SRL CONFECTIONER ARTICOLE DIN PIELE SI ÎNLOCUITORI 1
SEBEŞ SC B&B PELLETERIR SRL CONTROLOR CALITATE 1
SEBEŞ SC B&B PELLETERIR SRL FEMEIE DE SERVICIU 1
SEBEŞ COFETARIA APOLZAN S.R.L. LUCRATOR COMERCIAL 1
SEBEŞ SC B&B PELLETERIR SRL MAROCHINER-CONFECTIONER MAROCHINARIE, DUPA COMANDA 3
SEBEŞ SC B&B PELLETERIR SRL MUNCITOR NECALIFICAT LA ASAMBLAREA, MONTAREA PIESELOR 5
SEBEŞ EURO TOP RECICLARE S.R.L. LUCRATOR PENTRU SALUBRIZARE 1
SEBEŞ DUPEX SRL MUNCITOR NECALIFICAT ÎN INDUSTRIA CONFECTIILOR 4
SEBEŞ KRONOSPAN TRADING S.R.L. ASCUTITOR LAMINATE LA RECE 1
SEBEŞ KRONOSPAN TRADING S.R.L. DECLARANT VAMAL 1
SEBEŞ KRONOSPAN TRADING S.R.L. ELECTRICIAN DE ÎNTRETINERE SI REPARATII 1
SEBEŞ KRONOSPAN TRADING S.R.L. FUNCTIONAR ÎN ACTIVITATI COMERCIALE, ADMINISTRATIVE SI PRETURI 3
SEBEŞ KRONOSPAN TRADING S.R.L. LACATUS MECANIC DE ÎNTRETINERE SI REPARATII UNIVERSALE 5
SEBEŞ KRONOSPAN TRADING S.R.L. MANAGER DE ZONA 1
SEBEŞ KRONOSPAN TRADING S.R.L. MANIPULANT MARFURI 2
SEBEŞ KRONOSPAN TRADING S.R.L. PROGRAMATOR FABRICATIE/LANSATOR FABRICATIE 1
SEBEŞ KRONOSPAN TRADING S.R.L. SPECIALIST RESURSE UMANE 1
SEBEŞ KRONOSPAN TRADING S.R.L. STRUNGAR UNIVERSAL 1
SEBEŞ DIMAR LOGISTICA EXPRES SRL Conducător auto transport rutier de mărfuri 2
SEBEŞ CONSTRUCŢII ŞI SERVICII SRL LACATUS MECANIC 1
SEBEŞ FLANCO RETAIL SA LUCRATOR COMERCIAL 1
SEBEŞ SIBARIS SRL LUCRATOR COMERCIAL 1
SEBEŞ CONSTRUCŢII ŞI SERVICII SRL OPERATOR LA MASINI-UNELTE CU COMANDA NUMERICA 1
SEBEŞ CONSTRUCŢII ŞI SERVICII SRL SUDOR 1
SEBEŞ TRIMODA SRL VÂNZATOR 1
SEBEŞ AUTO TOTAL PREST SRL MUNCITOR MANIPULARE SI PREGATIRE FURAJE 5
SEBEŞ VMV SECURITY SRL AGENT DE SECURITATE 5
SEBEŞ S.C. SERGIANA RETAIL S.R.L. LUCRATOR COMERCIAL 1
SEBEŞ TRANS IVINIS & CO SRL CAMERISTA HOTEL 1
SEBEŞ CATALEYA STORE SRL OPERATOR INTRETINERE CORPORALA 1
SEBEŞ LIBRA GUARD SRL AGENT DE SECURITATE 5
SEBEŞ GOOD FOOD & HOSTING SRL AJUTOR BUCATAR 3
SEBEŞ GOOD FOOD & HOSTING SRL CAMERISTA HOTEL 4
SEBEŞ COMA CONSTRUCT SRL DULGHER (EXCLUSIV RESTAURATOR) 2
SEBEŞ COMA CONSTRUCT SRL FIERAR BETONIST 2
SEBEŞ COMA CONSTRUCT SRL LACATUS MECANIC 2
SEBEŞ COMA CONSTRUCT SRL MASINIST LA MASINI PENTRU TERASAMENTE (IFRONIST) 2
SEBEŞ COMA CONSTRUCT SRL MUNCITOR NECALIFICAT LA DEMOLAREA CLADIRILOR, CAPTUSELI ZIDARIE, PLACI MOZAIC, FAIANTA, GRESIE, PARCHET 10
SEBEŞ GOOD FOOD & HOSTING SRL OSPATAR (CHELNER) 5
SEBEŞ COMA CONSTRUCT SRL ZIDAR PIETRAR 2
SOHODOL S.C. DOLE COM SRL ÎNGRIJITOR CLADIRI 1
SUB PIATRĂ S.C. ARMEANU S.R.L. ÎNGRIJITOR CLADIRI 4
ŞUGAG TRANS CRACIUNEASA TEHNICIAN SILVIC – EXPLOATARE 1
TEIUŞ IMCOP S.R.L. AUTOMATIST 1
TEIUŞ IMCOP S.R.L. ELECTRICIAN ÎN CONSTRUCTII 1
TEIUŞ IMCOP S.R.L. MASINIST LA MASINI PENTRU TERASAMENTE (IFRONIST) 1
TEIUŞ IMCOP S.R.L. MASINIST LA MASINI PENTRU TERASAMENTE (IFRONIST) 1
TEIUŞ IMCOP S.R.L. STIVUITORIST 1
VINŢU DE JOS DANIEL & IOANA SRL FASONATOR MECANIC (CHERESTEA) 2
VINŢU DE JOS SC ELIO TEAMTOUR SRL CAMERISTA HOTEL 1
VINŢU DE JOS SC ELIO TEAMTOUR SRL OSPATAR (CHELNER) 1
ZLATNA SC PANEBO GAZ SRL MANIPULANT MARFURI 2
ZLATNA RO COPPER CHEMICALS SRL MUNCITOR NECALIFICAT LA AMBALAREA PRODUSELOR SOLIDE SI SEMISOLIDE 5
TOTAL 504


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Opera Rock „Meșterul Manole”, la Sebeș, în 18 mai: Aduce în lumina reflectoarelor unul dintre cele mai fascinante mituri ale culturii românești

Publicat

în

Opera Rock „Meșterul Manole”, la Sebeș, în 18 mai

Sâmbătă, 18 mai 2024, începând cu ora 19.30, vă invităm la Opera Rock „Meșterul Manole”, un eveniment unic care va avea loc la Biserica Evanghelică din Sebeș. Acest spectacol-concert este o producție a Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” și face parte din programul celei de-a XLIV-a ediții a Festivalului Internațional „Lucian Blaga” de la Sebeș.

„Meșterul Manole” – Opera Rock este o experiență captivantă care aduce în lumina reflectoarelor unul dintre cele mai fascinante mituri ale culturii românești. Cu o interpretare modernă și puternică, acest spectacol-concert combină muzica rock vibrantă cu povestea tragică a lui Manole, construind un univers emoționant și captivant pentru public. Prin intermediul unei partituri muzicale puternice și a unei distribuții talentate, spectacolul își propune să treacă dincolo de limitele timpului și să aducă în prezent povestea universală a unui erou încercat de contradicțiile lumii sale.

Cu scene dramatice, momente intense și o muzică care îmbină elemente contemporane cu influențe din folclorul românesc, „Meșterul Manole” – Opera Rock surprinde esența trăirilor umane profunde și lupta interioară a personajelor. Această producție reprezintă o călătorie emoțională și sonoră într-un univers mitic, în care sacrificiul și pasiunea pentru creație se întâlnesc într-un tablou fascinant.

Conducere muzicală: Constantin Grigore

Soliști:
Florin Budnaru – Manole
Daniela Bucșan – Miruna
Florin Ganea – Povestitor

Trupa Rock: Josef Kappl – chitară bas
Ciprian Pop- chitară
Robert Magheți- tobe

Voce prezentator: Valentino Tiron

Cu participarea Orchestrei, Corului și Baletului Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”

Compoziție și aranjament muzical: Josef Kappl

Libret: Victor Cârcu
Scenografie: Vladimir Turturica
Coregrafie: Relu Dobrin
Asistent regie: Sorina Micșunescu
Concept: Radu Petrovici și Rebecca Diaconu
Dirijor Cor: Aurel Muraru

Durata: 2h cu o pauză

„Opera reprezintă o lucrare muzicală amplă, pe un libret scris în anii ’70 de Victor Cârcu. Această lucrare poate fi prezentată atât sub forma operei clasice, cât și sub formă concertantă. Nașterea «Meșterului Manole» a fost la fel de grea ca și realizarea construcțiilor acestuia. Greutatea a constat, în primul rând, în găsirea limbajului muzical care să fie în concordanță cu textul. În momentul în care am găsit acest limbaj, de inspirație folclorică, bineînțeles, am început lucrul, care a durat din 2008 până astăzi (2013), cu o întrerupere de doi ani.” – Josef Kappl

Spectacolul „Meșterul Manole” – Opera Rock este destinat nu doar iubitorilor de muzică rock, ci și celor pasionați de mitologie și de povestiri epice. Este o experiență ce transcendă genurile, aducând în prim-plan valori și dileme umane care continuă să fascineze și să inspire în orice epocă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba