Rămâi conectat

Administrație

Primăria Blaj a cumpărat servicii de supraveghere a lucrărilor la Heliport și Sala Polivalentă

Publicat

în

Primăria Blaj a cumpărat servicii de supraveghere a lucrărilor la Heliport și Sala Polivalentă

Municipalitatea blăjană a achiziționat prin cumpărare directă servicii de supraveghere a lucrărilor de construcții pentru heliport și pentru Sala Polivalentă de Sport. Contractul atribuit marți, 11 ianuarie, va fi valabil pe toată durata execuției lucrării.

Ambele contracte, în valoare de 12.150 de lei pentru heliport și de 38.000 de lei pentru Sala Polivalentă, au ajuns la firma SC Dico Pintea SRL din municipiul Alba Iulia.

Heliport

În scopul îmbunătățirii stării de sănătate a populației, în condițiile compatibilizării sistemului sanitar românesc cu a celorlalte state ale Uniunii Europene, a redresării și dezvoltării asistenței medicale, inclusiv a sistemului de urgență prespitalicesc, Primăria Municipiului Blaj dorește să amenajeze un heliport de suprafață, destinat elicopterelor care execută misiuni aeromedicale SMURD și în situații de urgență, pentru un trafic aerian pe timp de zi și pe timp de noapte, după reguli de zbor la vedere (VFR).

Prin amenajarea unui heliport destinat celui mai mare elicopter aflat în exploatare în România, elicopterul MI – 17 aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., vor putea ateriza toate elicopterele din această clasă s-au mai mici, atât de stat cât și private, permițând executarea unor misiuni în folosul comunității și al regiuni

Sala Polivalentă

Necesitatea construirii unei săli polivalente moderne la Blaj, care va deservi întreg județul Albă, a apărut că urmare a rezultatelor excepționale realizate de CSM Volei Albă Blaj (de cinci ori campioană națională, de trei ori câștigătoare a Cupei României, finalistă a Ligii Campionilor, a Cupei CEV și a Cupei Challenge), dar și a lipsei de interes pentru construirea unei săli de acest nivel în Albă Iulia.

Sala Polivalentă din Blaj va avea 2.000 de locuri, capacitatea ei va crește în funcție de evenimentele organizate și va putea găzdui competiții internaționale pentru toate sporturile de sală. De asemenea, în nouă sală polivalentă din Blaj vor fi organizate și alte evenimente culturale, precum concerte sau târguri.

După finalizarea Sălii Polivalente, aici va funcționa Centrul Judeţean de Excelenţă Sportivă Blaj și va fi construit, în vecinătatea acesteia, prin intermediul CNI, un hotel pentru sportivi.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

Lucrări edilitare importante la Blaj: Care sunt acestea

Publicat

în

La Blaj, lucrări edilitare importante

În această perioadă se lucrează în Blaj la amenajarea peisagistică pentru perioada primăvară-vară-toamnă și la reabilitarea a două străzi din municipiu.
Se plantează flori în toate zonele orașului, astfel încât Blajul să fie pregătit de sărbători. În acest an este propus un aranjament floral în care predomină culorile calde, cu un aspect estetic deosebit, care va rezista până la finalul lunii octombrie.
De asemenea, continuă lucrările de reparații capitale la ultima stradă din Petrisat care necesită reabilitare, acolo unde se apropie finalul acestora. Săptămâna trecută s-a turnat primul strat de asfalt, iar în această săptămână va fi turnat al doilea strat de asfalt și se vor trasa marcajele. A fost una dintre cele mai dificile lucrări de reabilitare, ținând cont de cele 18 izvoare de coastă care au necesitat captarea pentru a asigura stabilitatea străzii. Investiția este finanțată din bugetul local al municipiului Blaj.
Odată cu finalizarea acestei străzi, va exista și la Petrisat o infrastructură rutieră și de servicii completă, iar intervențiile viitoare vor viza doar reabilitările incluse în ciclul de reparații stabilit tehnic de Primăria Blaj, cuprins între 7 și 10 ani, în funcție de importanța și de gradul de uzură a străzilor.
Săptămâna trecută au început și lucrările de modernizare pe strada Gheorghe Magheru, o investiție finanțată din bugetul național al României, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Pe această stradă vor fi efectuate lucrări de reparații capitale la fundația străzii, carosabilul rutier – pe care se vor turna două straturi de asfalt, rigole și trotuare. Lucrările vor fi finalizate până la data de 1 iulie 2024, au anunțat autoritățile locale.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Start pentru modernizarea iluminatului public în comuna Stremț

Publicat

în

În comuna Stremț, start pentru modernizarea iluminatului public

Au început lucrările aferente proiectului „Modernizarea sistemului de iluminat public in comuna Stremț”, proiect prin care a fost obținută de la Fondul de Mediu suma de 999.936, 52 lei finanțare nerambursabilă.
Anunțul a fost făcut de primarul Traian Ștefan Popa.
Prin acest proiect se va moderniza iluminatul public pe tronsonul drumului Stremț – Geoagiu de Sus – Valea Mănăstirii.
„Totodată suntem în curs de obținere a unei noi finanțări, tot prin Fondul de Mediu, de aceeași valoare, prin care se va moderniza iluminatul public pe străzile din comuna Stremț”, a precizat edilul.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Relocare în subteran a cablurilor pe încă șase străzi din Blaj

Publicat

în

Pe încă șase străzi din Blaj, relocare subterană a cablurilor

Proiectul de relocare în subteran a cablurilor de energie electrică și comunicații (internet, tv și telefonie) va continua pe alte șase străzi din municipiul Blaj: Clujului, Simion Bărnuțiu, Tudor Vladimirescu 1 și 2, Episcop Ioan Lemeny și Mitropolit Andrei Șaguna.
Prima stradă care va beneficia de relocarea în subteran a cablurilor este strada Clujului, lucrările urmând să înceapă în următoarele trei luni. Celelalte cinci străzi vor fi finalizate până la mijlocul anului 2025. Pe lângă relocarea cablurilor în subteran, vor fi montați stâlpi noi de iluminat, iar iluminatul public se va face pe LED.
„„Îngroparea” cablurilor este o necesitate pe care Blajul și-a asumat-o ca deziderat urban, în urmă cu șase ani. Procesul a fost accelerat în ultimii 4 ani, când am reușit să relocăm în subteran 57,8 kilometri de cabluri, în total având peste 70 de kilometri de cabluri de energie electrică și comunicații relocate în subteran.
Această investiție majoră, care duce Blajul și mai aproape de standardele europene, nu ar fi fost posibilă fără excelenta colaborare dintre administrația blăjeană și compania Distribuție Energie Electrică România (DEER) – Sucursala Alba și îi mulțumesc directorului Marius Ceteraș pentru sprijin!”, a transmis primarul Gheorghe Valentin Rotar.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba