Rămâi conectat

Social-Economic

„Semaforul alimentar”, noul sistem de etichetare al alimentelor și în România

Publicat

în

Noul sistem de etichetare al alimentelor va aduce o schimbare majoră în ceea ce privește maniera în care românii vor selecta produsele de la raft.

Noul sistem de etichetare al alimentelor, NUTRI-SCORE, va ajuta românii să identifice cu mai multă ușurință produsele sănătoase și îi va face să fie conștienți de cele care conțin multe grăsimi, zahăr sau conservanți.

Produsele dietetice sunt marcate cu litera A, pe fond verde închis, iar alimentele care conțin mai multe grăsimi saturate, zaharuri și sare, sunt marcate cu E pe fond roșu.

Spre exemplu, o cutie cu boabe de porumb fiert, ce are un conținut foarte scăzut de zahăr și nu are deloc grăsimi, este încadrată în categoria A de alimente. Pe de altă parte, un borcan de maioneză, care conține foarte multe grăsimi și alți aditivi alimentari, este încadrat în categoria D. Nutriționiștii ne avertizează că ar trebui să consumăm mai puține produse din categoria D de alimente.

Alte țări care au adoptat „semaforul alimentar” sunt Spania, Germania, Olanda și Belgia. În România, cetățenii pot găsi acest sistem în doar două hipermarket-uri, la produsele marcă proprie.

„O masă sănătoasă ar trebui să conțina ingrediente pe care noi să le compunem în rețete sănătoase: produsele de bază, neprocesate, nu se încadrează la NUTRI-SCORE, se consideră că sunt sănătoase oricum. În schimb, când avem un iaurt cu fructe, el intră în clasa B, nu-l putem consuma în fiecare zi. Ajută foarte mult oamenii în a face alegeri mai sănătoase. E libertatea fiecărui producător și supermarket să adere la acest sistem. Există și oameni care spun că sistemul poate afecta producția producătorilor mici de produse tradiționale: cârnați, dulciuri locale care vor avea un NUTRISCORE cu roșu.”, e declarat nutriționistul Cristian Mărgărit, conform Digi24.
Alimentele ideale care te ajuta să slăbești cât ai clipi. Adaugă-le imediat în dieta ta!

Acestea sunt alimentele ideale pentru a te ajuta să slăbești cât ai clipi. Ni s-a spus tuturor să evităm alimentele ultraprelucrate – ambalate cu zaharuri, sare și conservanți, care pot duce la creșterea în greutate și la alte condiții de sănătate, deci ce ar trebui să mâncăm?

Ouă
O bază de mic dejun, ouăle sunt bogate în proteine și mai puține calorii decât ați crede. Acestea sunt sărace în grăsimi și vă mențin mai plin mai mult timp, făcându-le un plus excelent pentru micul dejun și o gustare sănătoasă. Fiecare gălbenuș de ou este plin de vitamine și minerale (vitamina D, potasiu și vitamina B-6 pentru a numi câteva), așa că asigurați-vă că mâncați întregul ou și nu doar albușurile.

Leguminoase și fasole
Nu numai că leguminoasele și fasolea sunt bune pentru sănătatea inimii și intestinelor datorită conținutului ridicat de fibre, dar sunt, de asemenea, pline de proteine. Având atât de multe soiuri dintre care să alegeți, inclusiv fasole neagră, linte, fasole roșie și naut, există nenumărate variante de rețete simple de încercat.

Fructe
Dacă doriți ceva dulce, fructele sunt o modalitate fantastică de a le satisface fără să vă scufundați în delicii încărcate cu zahăr. Includerea fructelor în dieta dvs. înseamnă că aveți mai multe șanse să aveți un nivel sănătos de zahăr din sânge, să consumați mai multe vitamine și minerale și să consumați o cantitate adecvată de calorii.

Pui și curcan
Puiul este slab și bogat în proteine – combinația perfectă pentru pierderea în greutate! Comparativ cu carnea de vită, corpul tău poate absorbi mai mulți aminoacizi, făcându-l o alegere solidă pentru construirea sau menținerea mușchilor. Alternativ, curcanul este o opțiune extra slabă care poate fi ușor înlocuită cu carnea de vită.

Sursa.romaniatv.net


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Social-Economic

Sesiune de admitere la Școala de Subofițeri de Pompieri „Pavel Zăgănescu” Boldești: Ce trebuie să știe candidații din Alba

Publicat

în

Admitere la Școala de Subofițeri de Pompieri „Pavel Zăgănescu” Boldești: Ce trebuie să știe candidații din Alba

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Alba recrutează candidați pentru admiterea organizată în sesiunea aprilie-iulie la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești.

Pot participa tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 27 de ani, fete și băieți, cu diplomă de bacalaureat, apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic, cu capacitate deplină de exerciţiu.

Candidații trebuie să fie cetățeni români cu domiciliul în țară și să cunoască limba română scris şi vorbit. Ei trebuie să fi obţinut cel puțin media 9.00 la purtare pe parcursul anilor de liceu, să nu fi fost examatriculați din școală pentru abateri disciplinare și să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate. Nu vor fi admiși candidați cu antecedente penale nereabilitați, aflați în curs de urmărire penală ori de judecată, cei destituiţi dintr-o funcţie publică sau concediați disciplinar în ultimii 7 ani, precum și cei care au desfăşurat activităţi de poliţie politică.  Cererea-tip de înscriere completate și semnate, declaraţia privind luarea la cunoştinţă despre condiţiile legale, criteriile specifice, celelalte condiţii de organizare a concursului şi măsurile care vor fi luate în cazul neîndeplinirii acestora, copia cărții de identitate și, după caz, consimțământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către ISU Alba, se transmit exclusiv în format electronic, inclusiv sâmbăta și duminica, la adresa de e-mail [email protected], până pe 14 mai, la ora 16.00.

În total, vor fi scoase la concurs 300 de locuri pentru IGSU, dintre care 275 de locuri pentru subofițeri de pompieri și protecție civilă (din care două locuri pentru romi) și 25 de locuri pentru maiștri militari auto. În 21 mai este termenul de depunere a tutoror documentelor în vederea constituirii dosarului de recrutare și termenul până la care se va desfășura activitatea de evaluare psihologică.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

Cadouri de Paști pentru veteranii de război din Alba

Publicat

în

Pentru veteranii de război din Alba, cadouri de Paști

Ca în fiecare an de la înființare, Sucursala Alba a Asociației Militarilor Veterani și Veterani cu Dizabilități „Sf. Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir”, condusă de locotenent-colonelul în rezervă Daniel Albu, a făcut un gest creștinesc, vizitându-i pe doi dintre foștii luptători pe front din cel de-al Doilea Război Mondial, pentru a le oferi cadouri cu prilejul apropiatelor sărbători pascale.

Astfel, prin grija secretarului sucursalei, plutonierul adjutant în rezervă Cristian Zbutea, au fost achiziționate alimente de bază (ulei, zahăr, făină), dulciuri, vin, brânzeturi, fructe și alte produse alimentare. Zilele trecute locotenenet-colonelul în rezervă Cătălin Fara și subofițerii Ioan Hațegan, Lucian Pavelescu, Ioan Mihu și Sorin Andreș s-au deplasat la locuințele veteranilor de război Gheorghe Tamaș, de 101 ani, din Daia Română, și Neculai Vrabie, de 99 de ani, din Alba Iulia, pentru a le înmâna pungile cu cadouri de Paști.

Alături de cadourile consistente dăruite, veteranii din teatrele de operații le-au transmis celor doi eroi de război multă sănătate și viață lungă, precum și tradiționala urare „Paște fericit!”, alături de cei dragi!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

Elevi aiudeni în vizită la vârstnicii din cadrul Centrului rezidențial din Unirea

Publicat

în

Vizită la vârstnicii din cadrul Centrului rezidențial din Unirea a unor elevi aiudeni

Marți 23 aprilie, de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, după Sfânta Liturghie, elevii învățătoarei Luminița Manole din clasa a III-a A de la Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea” din Aiud și membri ai Centrului cultural-catehetic „Adormirea Maicii Domnului” al Parohiei Ortodoxe Aiud III au fost prezenți în mijlocul beneficiarilor Centrului rezidențial „Acoperământul Maicii Domnului” de la Unirea, în cadrul unei acțiuni social-filantropice.
„Astfel, pe lângă darurile simbolice și frumoasele felicitări pascale realizate de mânuțele lor, cei mici au sădit în sufletele vârstnicilor împovărați de ani și de suferință bucuria și optimismul atât de necesare în vremurile pe care le trăim.
Această activitate, desfășurată spre finalul Postului Mare, în Săptămâna Floriilor, dincolo de scopul filantropic, i-a conștientizat pe elevi că faptele milei creștine sunt mângâiere nu doar pentru sufletul semenului de lângă noi, cât și pentru sufletul nostru. Întrucât Mântuitorul Hristos vorbește adesea de milostenie și de ajutorarea celor aflați în nevoi sau în singurătate, prin astfel de acțiuni practice, cunoscutele sintagme „Dăruind vei dobândi” sau „Fericiți cei milostivi, că aceia se vor milui” își găsesc înțeles mult mai ușor în conștiința copiilor.
De-a lungul vremii, în cadrul proiectelor inițiate de parohia noastră în parteneriat cu Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea” din Aiud și cu diferite centre sociale din cadrul rețelei „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”, elevii au participat la numeroase evenimente sau acțiuni social-filantropice. În același duh al iubirii milostive, și activitatea de astăzi se încadrează în tematica Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și a Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți”, a precizat preotul Nicolae Aloman.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba