Rămâi conectat

Administrație

Cursuri gratuite de înot pentru elevii claselor a I a și a II a, la Bazinul Olimpic din Alba Iulia

Publicat

în

Cursuri gratuite de înot pentru elevii claselor a I a și a II a, la Bazinul Olimpic din Alba Iulia. Fondurile necesare pentru desfășurarea acestui proiect sunt de aproximativ 50.000 de lei.

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de votat în ședința ordinară de vineri, 26 februarie, proiectul „Educație și sănătate prin înot”, prin care elevii claselor I și a II-a vor beneficia de 10 ședințe de înot gratuite la Bazinul Olimpic din Alba Iulia.

Proiectul „Educaţie şi sănătate prin înot” propune un program anual de cursuri gratuite de iniţiere în înot pentru elevii claselor I din cadrul unităţilor de învăţământ din municipiul Alba Iulia. Având în vedere că în anul 2020, începând cu data de 11 martie, toate şcolile au fost închise, cursurile gratuite de iniţiere în înot propuse în cadrul proiectului s-au anulat, iar elevii claselor I din anul şcolar 2019-2020 nu au beneficiat de program, propunem includerea acestora în programul pe anul 2021.
în cadrul acestui proiect, în decursul anului 2021, elevii claselor I şi a Il-a vor beneficia în mod gratuit de 10 şedinţe de iniţiere în înot, care se vor desfăşura la Bazinul Olimpic din Alba Iulia. Elevii vor fi însoţiţi de învăţători şi vor beneficia de transport gratuit de la unitatea de învăţământ la bazin şi retur, exceptând unităţile de învăţământ care deţin un mijloc de transport şi şcolile care au sediu în apropierea Bazinului Olimpic şi care nu necesită deplasarea cu un mijloc de transport. Cursurile de iniţiere în înot vor fi susţinute de către profesori calificaţi – Specializarea înot, conform unui orar stabilit împreună cu reprezentanţii unităţilor de învăţământ de la nivel local.
Pentru anul şcolar 2020 – 2021, proiectul se va desfăşura în decursul anului 2021.
Prin intermediul acestui proiect, Primăria doreşte să sprijine desfăşurarea de activităţi fizice în rândul elevilor claselor I şi a Il-a de la unităţile de învăţământ din municipiul Alba Iulia. Printre efectele benefice ale înotului pentru copii, se numără întărirea sistemului imunitar, creşterea capacităţii de efort, stimularea reflexelor primare, adaptarea la mediul acvatic, corectarea unor probleme de sănătate, dezvoltarea calităţilor motrice: viteză, îndemânare, rezistenţă, forţă şi multe altele. Derularea unor programe dedicate copiilor care promovează mişcarea şi sportul reprezintă o necesitate la nivel local, iar proiectul „Educaţie şi sănătate prin înot” va contribui la îmbunătăţirea stării de sănătate a comunităţii locale.
în vederea derulării activităţilor din cadrul proiectului „Educaţie şi sănătate prin înot”, propunem Consiliului Local aprobarea derulării proiectului „Educaţie şi sănătate prin înot”, respectiv aprobarea alocării sumei de până la 50.000 lei din bugetul aferent anului 2021.
Cheltuielie necesare derulării proiectului „Educaţie şi sănătate prin înot” în valoare estimată de până la 50.000 lei vizează costurile de personal ale instructorilor de înot şi costurile de transport local a copiilor de la unităţile de învăţământ la bazin şi retur.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

Start pentru modernizarea iluminatului public în comuna Stremț

Publicat

în

În comuna Stremț, start pentru modernizarea iluminatului public

Au început lucrările aferente proiectului „Modernizarea sistemului de iluminat public in comuna Stremț”, proiect prin care a fost obținută de la Fondul de Mediu suma de 999.936, 52 lei finanțare nerambursabilă.
Anunțul a fost făcut de primarul Traian Ștefan Popa.
Prin acest proiect se va moderniza iluminatul public pe tronsonul drumului Stremț – Geoagiu de Sus – Valea Mănăstirii.
„Totodată suntem în curs de obținere a unei noi finanțări, tot prin Fondul de Mediu, de aceeași valoare, prin care se va moderniza iluminatul public pe străzile din comuna Stremț”, a precizat edilul.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Relocare în subteran a cablurilor pe încă șase străzi din Blaj

Publicat

în

Pe încă șase străzi din Blaj, relocare subterană a cablurilor

Proiectul de relocare în subteran a cablurilor de energie electrică și comunicații (internet, tv și telefonie) va continua pe alte șase străzi din municipiul Blaj: Clujului, Simion Bărnuțiu, Tudor Vladimirescu 1 și 2, Episcop Ioan Lemeny și Mitropolit Andrei Șaguna.
Prima stradă care va beneficia de relocarea în subteran a cablurilor este strada Clujului, lucrările urmând să înceapă în următoarele trei luni. Celelalte cinci străzi vor fi finalizate până la mijlocul anului 2025. Pe lângă relocarea cablurilor în subteran, vor fi montați stâlpi noi de iluminat, iar iluminatul public se va face pe LED.
„„Îngroparea” cablurilor este o necesitate pe care Blajul și-a asumat-o ca deziderat urban, în urmă cu șase ani. Procesul a fost accelerat în ultimii 4 ani, când am reușit să relocăm în subteran 57,8 kilometri de cabluri, în total având peste 70 de kilometri de cabluri de energie electrică și comunicații relocate în subteran.
Această investiție majoră, care duce Blajul și mai aproape de standardele europene, nu ar fi fost posibilă fără excelenta colaborare dintre administrația blăjeană și compania Distribuție Energie Electrică România (DEER) – Sucursala Alba și îi mulțumesc directorului Marius Ceteraș pentru sprijin!”, a transmis primarul Gheorghe Valentin Rotar.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

1.500 de chiparoși pe străzile municipiului Blaj

Publicat

în

Blaj: 1.500 de chiparoși pe străzile municipiului

S-a început, prin intermediul Serviciului Public de Gospodărie Comunală, plantarea de chiparoși pe străzile municipiului Blaj.
În prezent, se completează locurile existente și se fac noi plantări în zona blocurilor de pe strada Gheorghe Barițiu, pe strada Tudor Vladimirescu 1 și la intrarea dinspre Sâncel. În total, vor fi 1.500 de chiparoși.
Potrivit reprezentanților administrației locale, pe lângă aspectul estetic deosebit, prin proprietățile sale, acest arbore ornamental asigură o mai bună calitate a aerului din Blaj.
În context primarul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar, a evidențiat rolul deosebit pe care Serviciul Public de Gospodărie Comunală, condus de Claudiu Păcurar, îl are în administrarea Blajului, fiind un vector important în dezvoltarea comunității, prin lucrările pe care le execută: întreținerea și extinderea spațiilor verzi, administrarea iluminatului public, reparații trotuare și clădiri, măturatul străzilor, servicii de deszăpezire și desinsecție, etc.
„Sunt servicii pe care nu le-am externalizat și care, datorită activității Serviciului Public de Gospodărie Comunală, degrevează bugetul local al Blajului de cheltuieli suplimentare în valoare de aproximativ un milion de euro pe an!”, a subliniat edilul din Blaj.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba