Rămâi conectat

Administrație

15 iunie, ședină extraordinară la CL Alba Iulia: Schimbarea destinației imobilului „Școala Postliceală Sanitară” din Alba Iulia în spațiu pentru activități medicale a Secției de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie, pe perioadă nelimitată, pe ordinea de zi

Publicat

în

Consilierii locali din Alba Iulia vor supune la vot, în ședința extraordinară ce va avea loc pe 15 iunie, schimbarea destinației imobilului „Școala Postliceală Sanitară” situat administrativ în municipiul Alba Iulia, str. Petru Dobra, nr. 2, din spațiu de învățământ în spațiu pentru activități medicale pe perioadă nedeterminată.

Imobilul situat administrativ în municipiul Alba Iulia, str. Petru Dobra, nr. 2, înscris în CF nr. 85718 Alba Iulia, compus din teren în suprafață de 593 mp și suprafață construită la sol 345 mp, în care a funcționat Școala Postliceală Sanitară Alba Iulia, a devenit proprietatea Consiliului Județean Alba în anul 2015 și se află în administrarea Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, în scopul amenajării Secției de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie și extindere ambulatoriu.

Imobilul a aparținut domeniului public al Municipiului Alba Iulia până în anul 2015, când urmare a Hotărârii Consiliului Local Alba Iulia nr. 196/2015 și a Hotărârii Consiliului Județean Alba nr. 106/2015, a trecut din domeniul public al Municipiului Alba Iulia în domeniul public al Județului Alba.

Funcționarea Secției de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie în noua locație din municipiul Alba Iulia, str. Petru Dobra, nr. 2, presupune obținerea avizului conform din partea Ministerului Educației Naționale, privind schimbarea destinației din spațiu de învățământ în spațiu pentru activități medicale.

Consiliul Județean Alba, în calitate de proprietar, a obținut avizul conform nr. 10095/13.09.2017 al Ministerului Educației Naționale, pentru schimbarea de destinație a imobilului din municipiul Alba Iulia, str. Petru Dobra, nr. 2, în care a funcționat Școala Postliceală Sanitară Alba Iulia, din spațiu de învățământ, în spațiu pentru activități medicale, pentru o perioadă de 10 ani, cu posibilitatea prelungirii acestuia, în vederea funcționării Secției de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie. Avizul specifică că „după această perioadă, imobilul sus-menționat va primi destinația inițială, și anume spațiu de învățământ”.

Școala Postliceală Sanitară Alba Iulia funcționează însă din 2015 în incinta Colegiului Tehnic Dorin Pavel Alba Iulia, spațiu proprietate publică a Municipiului Alba Iulia, în baza contractului de administrare nr. 78810/02.10.2015, cu termen de valabilitate pe întreaga perioadă de funcționare a unității de învățământ.

Consiliul Județean Alba a obținut din partea Ministerului Educației și Cercetării Științifice Avizul conform nr. 11052/13.11.2015 pe o perioadă de 5 ani, apoi Avizul conform nr. 10095/13.09.2017 pentru schimbarea destinației bunului imobil în cauză, pentru o perioadă de 10 ani, urmând ca după finalizarea perioadei de schimbare de destinație, imobilul să primească destinația inițială, de spațiu de învățământ.

Consiliul Județean Alba a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru o investiție în valoare de 21.928.317,18 lei la imobilul în cauză, iar Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a demarat procedurile de obținere de finanțare prin Compania Națională de Investiții, sens în care, pentru depunerea cererii de finanțare, este imperios necesar ca destinația acestui imobil să fie cea de asistență medicală, pe durată nedeterminată.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

Start pentru modernizarea iluminatului public în comuna Stremț

Publicat

în

În comuna Stremț, start pentru modernizarea iluminatului public

Au început lucrările aferente proiectului „Modernizarea sistemului de iluminat public in comuna Stremț”, proiect prin care a fost obținută de la Fondul de Mediu suma de 999.936, 52 lei finanțare nerambursabilă.
Anunțul a fost făcut de primarul Traian Ștefan Popa.
Prin acest proiect se va moderniza iluminatul public pe tronsonul drumului Stremț – Geoagiu de Sus – Valea Mănăstirii.
„Totodată suntem în curs de obținere a unei noi finanțări, tot prin Fondul de Mediu, de aceeași valoare, prin care se va moderniza iluminatul public pe străzile din comuna Stremț”, a precizat edilul.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Relocare în subteran a cablurilor pe încă șase străzi din Blaj

Publicat

în

Pe încă șase străzi din Blaj, relocare subterană a cablurilor

Proiectul de relocare în subteran a cablurilor de energie electrică și comunicații (internet, tv și telefonie) va continua pe alte șase străzi din municipiul Blaj: Clujului, Simion Bărnuțiu, Tudor Vladimirescu 1 și 2, Episcop Ioan Lemeny și Mitropolit Andrei Șaguna.
Prima stradă care va beneficia de relocarea în subteran a cablurilor este strada Clujului, lucrările urmând să înceapă în următoarele trei luni. Celelalte cinci străzi vor fi finalizate până la mijlocul anului 2025. Pe lângă relocarea cablurilor în subteran, vor fi montați stâlpi noi de iluminat, iar iluminatul public se va face pe LED.
„„Îngroparea” cablurilor este o necesitate pe care Blajul și-a asumat-o ca deziderat urban, în urmă cu șase ani. Procesul a fost accelerat în ultimii 4 ani, când am reușit să relocăm în subteran 57,8 kilometri de cabluri, în total având peste 70 de kilometri de cabluri de energie electrică și comunicații relocate în subteran.
Această investiție majoră, care duce Blajul și mai aproape de standardele europene, nu ar fi fost posibilă fără excelenta colaborare dintre administrația blăjeană și compania Distribuție Energie Electrică România (DEER) – Sucursala Alba și îi mulțumesc directorului Marius Ceteraș pentru sprijin!”, a transmis primarul Gheorghe Valentin Rotar.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

1.500 de chiparoși pe străzile municipiului Blaj

Publicat

în

Blaj: 1.500 de chiparoși pe străzile municipiului

S-a început, prin intermediul Serviciului Public de Gospodărie Comunală, plantarea de chiparoși pe străzile municipiului Blaj.
În prezent, se completează locurile existente și se fac noi plantări în zona blocurilor de pe strada Gheorghe Barițiu, pe strada Tudor Vladimirescu 1 și la intrarea dinspre Sâncel. În total, vor fi 1.500 de chiparoși.
Potrivit reprezentanților administrației locale, pe lângă aspectul estetic deosebit, prin proprietățile sale, acest arbore ornamental asigură o mai bună calitate a aerului din Blaj.
În context primarul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar, a evidențiat rolul deosebit pe care Serviciul Public de Gospodărie Comunală, condus de Claudiu Păcurar, îl are în administrarea Blajului, fiind un vector important în dezvoltarea comunității, prin lucrările pe care le execută: întreținerea și extinderea spațiilor verzi, administrarea iluminatului public, reparații trotuare și clădiri, măturatul străzilor, servicii de deszăpezire și desinsecție, etc.
„Sunt servicii pe care nu le-am externalizat și care, datorită activității Serviciului Public de Gospodărie Comunală, degrevează bugetul local al Blajului de cheltuieli suplimentare în valoare de aproximativ un milion de euro pe an!”, a subliniat edilul din Blaj.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba