Rămâi conectat

Social-Economic

13 beneficiari de venit minim garantat nu au primit ajutorul social în luna mai la Aiud

Publicat

în

Ajutoare sociale tăiate la Aiud

13 beneficiari de venit minim garantat nu au primit ajutorul social în luna mai la Aiud deoarece nu au efectuat munca obligatorie în folosul comunității.

Persoanele apte de muncă din familiile beneficiare de ajutor social primesc sprijinul comunității doar în măsura în care își respectă obligațiile față de aceasta. Prestarea orelor de muncă în folosul comunității nu este opțională.

La nivelul municipiului Aiud beneficiarii de ajutor social prestează lunar între 11 și 39 de ore de muncă în folosul comunității. În luna mai au fost în plată 111 dosare. 73 de persoane au fost apte de muncă. 51 de persoane au prestat orele de muncă. 5 dosare au rămas suspendate din luna aprilie. 6 dosare s-au suspendat începând cu luna iunie.

Două dosare au încetat din luna iunie deoarece nu au efectuat orele de muncă 3 luni consecutive. 4 persoane au fost scutite de muncă în baza adeverințelor medicale. 5 dosare au încetat deoarece titularii s-au angajat cu contract de muncă sau au plecat din localitate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Social-Economic

Pregătiri pentru Ziua Rozelor la Aiud

Publicat

în

La Aiud, pregătiri pentru Ziua Rozelor

Marți 16 aprilie a avut loc o întâlnire de lucru a executivului local din Aiud cu reprezentanții Consiliului Județean Alba și ai Asociației Amicii Rozelor pentru organizarea celei de-a 21-a ediții a ceea ce organizatorii numesc cel mai colorat eveniment al județului Alba.
„Evenimentul Ziua Rozelor a crescut de la an la an, ajungând la utima ediție la câteva mii de participanți. Și pentru ediția din acest an pregătim o mulțime de surprize.
În curând vom anunța data desfășurării evenimentului”, au anunțat reprezentanții Primăriei Aiud.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

Cursanți ai unui program postuniversitar în vizită la Instituția Prefectului – Județul Alba

Publicat

în

Vizită la Instituția Prefectului – Județul Alba a unor cursanți ai unui program postuniversitar

Un grup de cursanți ai programului postuniversitar ,,Probleme actuale ale securității naționale” din cadrul Universității Naționale de Apărare ,,Carol I”, coordonați de Col. conf.univ.dr. Alexandru Stoica, au făcut o vizită la Instituția Prefectului – Județul Alba.
În cadrul întâlnirii, prefectul Nicolae Albu le-a prezentat aspectele relevante din evoluția economico-socială a județului și misiunea Instituției Prefectului în societate.
De asemenea, au fost prezentate și elemente legate de istoria și tradițiile județului care să le ofere cursanților o perspectivă mai amplă asupra contextului județean. La întâlnirea de la sediul instituției au mai fost prezenți subprefecții Andrei Vincze și Sandu Heler, secretarul general al Prefecturii – Nelu Fleșer și șefii de servicii.
După vizita la Instituția Prefectului, cursanții au avut oportunitatea să exploreze Sala Unirii, un loc simbolic pentru istoria României și Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, instituție cu importantă tradiție militară și educațională.
Această experiență le-a oferit cursanților oportunitatea de a cunoaște mai bine județul Alba și instituțiile ce-și desfășoară activitatea aici.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

100 de pet-uri transformate în fapte bune de elevii militari albaiulieni

Publicat

în

100 de pet-uri transformate în fapte bune de elevii militari albaiulieni

Elevii claselor a X-a A și E de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia au desfășurat o activitate de reciclare a ambalajelor din plastic, în cadrul programului „Săptămâna verde”, program care se desfășoară în colegiul militar în perioada 15 – 19 aprilie.
Elevii au strâns peste 100 de pet-uri și împreună cu profesoara de limba engleză Ioana Lupșa le-au depus la Roboțelul Binelui, un punct de colectare și reciclare a deșeurilor din plastic ce face parte dintr-un proiect al Crucii Roșii Române Filiala Alba. Proiectul presupune transformarea ambalajelor din plastic, sticlă și aluminiu, în fapte bune. Fiecare ambalaj înseamnă un euro donat Crucii Roșii Române Filiala Alba, donații care vor fi folosite apoi pentru susținerea unor proiecte umanitare, educaționale sau medicale, potrivit inițiatorilor acestui proiect.
„Activitatea a avut ca scop conștientizarea și sensibilizarea elevilor cu privire la posibilitatea de a recicla pet-uri la Roboțelul Binelui, donând astfel Crucii Roșii Române Filiala Alba, bani pentru programele de binefacere ale filialei. Activitatea lor a avut un dublu impact, atât reciclarea sticlelor de plastic cât și implicarea elevilor în programe sociale pentru persoanele vulnerabile. Un exemplu demn de urmat!”, a explicat profesoara Ioana Lupșa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba