Vremea se încălzește dar nu scăpăm de precipitații: Prognoza meteo pentru acest week-end

Adăugat la Știri

Meteorologii anunță că temperaturile vor fi în creştere în perioada următoare. Vineri,  valorile termice vor marca o creștere față de intervalul precedent, dar vremea se va menține rece mai ales în primele ore ale zilei.

Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea în jumătatea de vest, unde doar pe spații mici vor fi precipitații slabe, predominant ploi. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 10 grade, mai scăzute izolat în centrul țării, dar și mai ridicate în Dealurile Subcarpatice; minimele termice de sâmbătă dimineața vor fi cuprinse între -8 și 4 grade, mai coborâte în Transilvania, în special în depresiuni. În zonele joase de relief, va fi ceață, cu precădere dimineața și noaptea, potrivit romaniatv.net.

Sâmbătă:Vremea va continua să se încălzească, urmând ca valorile diurne ale temperaturii aerului să se situeze cu mult peste cele specifice datei în sud-vestul țării și în Dealurile Subcarpatice, iar cele din noaptea de sâmbătă spre duminică să devină preponderent pozitive. Cerul va prezenta înnorări în majoritatea zonelor, mai persistente în regiunile intracarpatice, unde local va ploua, iar în cursul nopții trecător va fi și lapoviță. În zona montană, mai ales noaptea, vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mari ninsori. În celelalte regiuni doar pe spații mici vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 12 grade, mai scăzute în zonele cu nebulozitate stratiformă sau ceață persistente, în special din centrul țării, dar și mai ridicate în Subcarpații Moldovei și de Curbură; minimele termice vor fi cuprinse între -2 și 6 grade. În zonele joase, dimineața și noaptea pe alocuri se va semnala ceață, izolat persistentă și pe parcursul zilei.

Duminică: În cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în sud și în est, valorile de temperatură se vor situa cu mult peste cele normale în prima decadă a lunii decembrie. Cerul va avea înnorări temporare. Pe parcursul zilei, în nord-vest și în centru pe arii restrânse va ploua, iar la munte vor fi precipitații mixte, în timp ce în restul teritoriului ploile se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 și 14 grade, iar cele minime între -4 și 6 grade. Pe arii restrânse va fi ceață

Luni: Vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă a anului. Cerul va fi mai mult noros în vestul și nord-vestul țării, unde va ploua pe arii extinse, în special seara și noaptea. În restul teritoriului înnorările vor temporare, iar probabilitatea de ploaie redusă. În Carpații Occidentali, la altitudini mari, vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe creste. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 6 și 14 grade, iar cele minime, în marea lor majoritate, între -3 și 7 grade. Izolat va fi ceață.

Prognoza meteo de marți până joi: Valorile termice se vor situa în continuare peste cele caracteristice perioadei. Local și temporar va ploua în majoritatea zonelor, iar la munte vor fi precipitații mixte (ploaie, lapoviță și ninsoare), scrie romaniatv.net.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii