Viceprimarul Gabriel Pleșa, la Unirea FM: Zona Talcioc, o zonă sensibilă pentru autoritățile locale. Primele camere video vor fi instalate acolo

Adăugat la Administrație, Știri

Autoritățile locale intenționează să monteze în municipiul Alba Iulia câteva zeci de camere de supraveghere. Primele, potrivit declarațiilor făcute la Unirea FM de către viceprimarul Gabriel Pleșa, vor fi amplasate în zona Talcioc, o zonă sensibilă pentru municipiul Alba Iulia, pentru care autoritățile locale au trebuie să găsească diverse soluții pentru rezolvarea problemelor locuitorilor din zonă, fie că vorbim de rezolvarea actelor de identitate și proprietate a locuitorilor din zonă sau problema rampelor neconforme de gunoi, a precizat viceprimarul Gabriel Pleșa.

Gabriel Pleșa, viceprimar: ”În acea zonă, Talcioc, care acum arată deplorabil, va fi acel centru multifuncțional și locuințe sociale. Ce am reușit să facem, pentru a putea stăpâni fenomenul rampelor neconforme de gunoi, am instalat un post de poliție permanent local acolo și la ora asta puteam spune, de o lună de zile, că rezultatele sunt notabile. Nu am mai avut acele probleme de a curăța zona și într-o săptămână să fie la loc. Ceea ce înseamnă că lucrurile merge spre bine. Și apropo: primele camere video vor fi în acea zonă montate”.

Alba Iulia va avea camere de supraveghere în oraș, a declarat la Unirea FM viceprimarul Gabriel Pleșa, care a precizat că există deja un proiect în acest sens. Potrivit acestuia, un astfel de sistem video, vorbim de câteva zeci de camere, ar putea reduce cheltuiala cu resursa umană, iar cei de la poliția locală ar putea fi prezenți doar în zonele cu probleme . Viceprimarul Gabriel Pleșa a declarat la Unirea FM că la Alba Iulia funcționează un dispecerat de unde se va coordona iluminatul public inteligent, care ar putea include și  monitoarele video ce vor controla traficul sau zonele unde se vor amplasa camerele de supraveghere.

Viceprimarul Gabriel Pleșa: ”Vom investi, avem un proiect în acest sens. Cel puțin câteva zeci de camere ar trebui montate. Poate nu neapărat pentru infracționalitate, deși va trebui și acesta controlată. Dar și pentru disciplina în trafic, parcări necorespunzătoare, gunoi aruncat la întâmplare, în zona școlilor, unde sunt atât de necesare. Un astfel de sistem de camere de luat vederi iți înlocuiește poate zeci de oameni care ar trebui să supravegheze aceste lucruri. Noi, oricum, vom avea un dispecerat pe două proiecte mari pe care le-am câștigat și un al treilea care este în evaluare, cu iluminatul public inteligent. În aceste proiecte există un dispecerat care controlează partea de mentenanță, dacă există corpuri de iluminat care se ard și după care intervin echipele, văd consumurile și de ce nu, în acest dispecerat pot fi monitoare puse, poți să controlezi traficul sau zonele unde pui camerele de supraveghere. Am reduce cheltuiala cu resursa umană, iar cei de la poliția locală ar putea merge acolo unde știm că sunt probleme”.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii