Rămâi conectat

Administrație

Viceprimarul Gabriel Pleșa, la Unirea FM: Impozitele, plătite diferențiat. O nouă zonificare la Alba Iulia, din 2020

Publicat

în

Impozitele vor fi plătite diferențiat, din 2020. S-a întâmplat și până acum, doar că la Alba Iulia se preconizează schimbări în ceea ce privește zonificarea, a declarat la Unirea FM viceprimarul municipiului Alba Iulia.

În acest sens, zilele trecute, s-a încheiat dezbaterea publică ce privește zonificarea, în funcție de care se vor și plăti impozitele. Ce este cert până acum, în 2020 valoarea impozitele se mărește în funcție de rata inflației, respectiv cu 4,6 la sută. La care se vor adăuga diferențele ce rezultă după acestă dezbaterea publică. Consilierii locali se vor întâlni pentru acest lucru în  ședință , pe 23 decembrie, când vor stabili taxele și impozitele locale în funcție de zone, a precizat la Unirea FM viceprimarul Gabriel Pleșa. Asta pentru ca în oraș au avut loc modificări în urma cărora putem vorbi de alte grile de impozitare.

Viceprimarul Gabriel Pleșa: ”Există o dezbatere publică, care s-a încheiat, cu zonificarea, adică schimbarea impozitelor locale în funcție de zona în care este imobilul, apartamentul, terenul. Valoarea impozitelor se mărește cu 4,6%, mai exact cu rata inflației. Dar, probabil, vor mai exista diferențe, în funcție de dezbaterea publică. În acest sens, vom intra într-o ședință ordinară, în data de 23 , cu un proiect de hotărâre privind taxele și impozitele locale, în funcție de zone. Probabil, aici vor mai fi modificări, în zonele A, B sau C, sau 0, 1 , 2, unde taxele ar putea fi puțin mai mari decât în zonele limitrofe, zonele economice sau zonele mixte. S-au mai schimbat, există zone rezidențiale noi, există zone care s-au legat cu utilități, cu drumuri asfaltate și acestea vor intra într-o altă grilă de impozitare. Totodată, e foarte posibil să existe și cazuri de clădiri care au fost prinse, în primă instanță, într-o zona mai scumpă din punct de vedere a impozitelor și valoarea să scadă. Vom vedea în final, după  dezbaterea publică, după ce vom vedea sugestiile oamenilor, a instituțiilor, după care ieșim cu proiectul de hotărâre. Pentru că trebuie hotărâte în acest an pentru anul viitor”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

1.500 de chiparoși pe străzile municipiului Blaj

Publicat

în

Blaj: 1.500 de chiparoși pe străzile municipiului

S-a început, prin intermediul Serviciului Public de Gospodărie Comunală, plantarea de chiparoși pe străzile municipiului Blaj.
În prezent, se completează locurile existente și se fac noi plantări în zona blocurilor de pe strada Gheorghe Barițiu, pe strada Tudor Vladimirescu 1 și la intrarea dinspre Sâncel. În total, vor fi 1.500 de chiparoși.
Potrivit reprezentanților administrației locale, pe lângă aspectul estetic deosebit, prin proprietățile sale, acest arbore ornamental asigură o mai bună calitate a aerului din Blaj.
În context primarul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar, a evidențiat rolul deosebit pe care Serviciul Public de Gospodărie Comunală, condus de Claudiu Păcurar, îl are în administrarea Blajului, fiind un vector important în dezvoltarea comunității, prin lucrările pe care le execută: întreținerea și extinderea spațiilor verzi, administrarea iluminatului public, reparații trotuare și clădiri, măturatul străzilor, servicii de deszăpezire și desinsecție, etc.
„Sunt servicii pe care nu le-am externalizat și care, datorită activității Serviciului Public de Gospodărie Comunală, degrevează bugetul local al Blajului de cheltuieli suplimentare în valoare de aproximativ un milion de euro pe an!”, a subliniat edilul din Blaj.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Acțiuni de ecologizare la Cugir: Când vor avea loc

Publicat

în

La Cugir, acțiuni de ecologizare

În cadrul campaniei „Și mie îmi pasă de orașul meu” –  Curățenia de Primăvară 2024, Primăria Cugir organizează două acțiuni de ecologizare în oraș.
Prima acțiune va avea loc joi 18 aprilie în zona Pârâul Buschii, începând cu ora 16.00, având ca loc de întalnire zona skatepark – stadion „Parc”.
A doua acțiune de ecologizare se va desfășura sâmbătă 20 aprilie, pe centura ocolitoare Vinerea, începând cu ora 9.00, având ca loc de întâlnire Poliția Locală Cugir.
Cei care doresc să participe sunt așteptați la locurile de întâlnire stabilite.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Lucrări pe strada Barbu Lăutaru din Teiuș

Publicat

în

Teiuș: Lucrări pe strada Barbu Lăutaru

Pe strada Barbu Lăutaru (Pieței) din Teiuș se lucrează de zor la pavajul trotuarului, pe partea stângă spre podul de la piață, rezultând astfel un spațiu generos și o sigurantă necesară, mult asteptată, au anunțat reprezentanții Primăriei Teiuș. 
În paralel, la piața agroalimentară se înlocuiește acoperișul din policarbonat, afectat de intemperii și trecerea timpului.
Montarea polistirenului expandat este aproape gata la școala primară, se fixează plăcile cu dibluri de plastic, urmând apoi celelalte etape ale lucrării.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba