Viceprimarul Gabriel Pleșa, la Unirea FM: Impozitele, plătite diferențiat. O nouă zonificare la Alba Iulia, din 2020

Adăugat la Administrație, Știri

Impozitele vor fi plătite diferențiat, din 2020. S-a întâmplat și până acum, doar că la Alba Iulia se preconizează schimbări în ceea ce privește zonificarea, a declarat la Unirea FM viceprimarul municipiului Alba Iulia.

În acest sens, zilele trecute, s-a încheiat dezbaterea publică ce privește zonificarea, în funcție de care se vor și plăti impozitele. Ce este cert până acum, în 2020 valoarea impozitele se mărește în funcție de rata inflației, respectiv cu 4,6 la sută. La care se vor adăuga diferențele ce rezultă după acestă dezbaterea publică. Consilierii locali se vor întâlni pentru acest lucru în  ședință , pe 23 decembrie, când vor stabili taxele și impozitele locale în funcție de zone, a precizat la Unirea FM viceprimarul Gabriel Pleșa. Asta pentru ca în oraș au avut loc modificări în urma cărora putem vorbi de alte grile de impozitare.

Viceprimarul Gabriel Pleșa: ”Există o dezbatere publică, care s-a încheiat, cu zonificarea, adică schimbarea impozitelor locale în funcție de zona în care este imobilul, apartamentul, terenul. Valoarea impozitelor se mărește cu 4,6%, mai exact cu rata inflației. Dar, probabil, vor mai exista diferențe, în funcție de dezbaterea publică. În acest sens, vom intra într-o ședință ordinară, în data de 23 , cu un proiect de hotărâre privind taxele și impozitele locale, în funcție de zone. Probabil, aici vor mai fi modificări, în zonele A, B sau C, sau 0, 1 , 2, unde taxele ar putea fi puțin mai mari decât în zonele limitrofe, zonele economice sau zonele mixte. S-au mai schimbat, există zone rezidențiale noi, există zone care s-au legat cu utilități, cu drumuri asfaltate și acestea vor intra într-o altă grilă de impozitare. Totodată, e foarte posibil să existe și cazuri de clădiri care au fost prinse, în primă instanță, într-o zona mai scumpă din punct de vedere a impozitelor și valoarea să scadă. Vom vedea în final, după  dezbaterea publică, după ce vom vedea sugestiile oamenilor, a instituțiilor, după care ieșim cu proiectul de hotărâre. Pentru că trebuie hotărâte în acest an pentru anul viitor”.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii