Tot mai mulți români își trimit copiii în tabere educaționale în străinătate

Adăugat la Educație și Cultură

copiiCererile pentru taberele de studiu în străinătate, dedicate elevilor de gimnaziu și liceu au crescut anul acesta cu aproximativ 30 % față de 2015. Costul unei tabere variază de la 350 de euro pentru o săptămână, în Bulgaria, la 700 de euro pentru aceeași perioadă în Germania sau 1.000 de lire sterline în Marea Britanie, dar poate ajunge și la 3.000 de franci elvețieni pentru taberele exclusiviste din Elveția.

Românii și-au trimis copiii cu vârste între 5 și 16 ani către mai multe destinații europene, dar și peste ocean, pentru a-și dezvolta cunoștințele de limbi străine, abilitățile profesionale și de relaționare sau pentru a se orienta către domeniul educațional sau sistemul de învațământ care li se potrivește.

Țările cele mai căutate de către români au fost, la fel ca în anii trecuți, Marea Britanie, Germania, Franța și Spania, iar destinațiile noi pentru care a crescut cel mai mult cererea au fost Portugalia și Elveția. Aceste tabere oferă un pachet complet de servicii, pe lângă cursurile oferite elevilor și activități de recreere și sportive, excursii, monitorizare și asistență permanentă, transfer la și de la aeroport, serviciul de minori neînsoțiți unde e cazul și desigur cazare și masă.

Totodată, anul acesta, devalorizarea lirei a făcut cu aproximativ 18% mai accesibile taberele educaționale în Marea Britanie.

 

Silvia Surugiu

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.177
e-mail: surugiuaalba@gmail.com

Facebook 

Comentarii