Rămâi conectat

Administrație

Sediu ultramodern pentru Primăria Blaj: Lucrările au durat opt luni de zile și au costat aproximativ două milioane de lei

Publicat

în

Primăria Blaj beneficiază de un sediu ultramodern, dotat la cele mai înalte standarde, odată cu reabilitarea completă a interiorului instituției. Lucrările au durat opt luni de zile și au costat aproximativ două milioane de lei. Luni, 21 octombrie 2019, a avut loc o mică ceremonie de reinaugurare a sediului Primăriei Blaj din Piața 1848, nr. 16.

„Am reușit să aducem și Primăria Blaj la nivelul european pe care ni-l dorim pentru orașul nostru, un obiectiv firesc de altfel pentru această comunitate. Au fost lucrări ample pentru că, practic, a fost o reabilitare completă a interiorului clădirii. Pe de o parte este vorba de imaginea orașului, având în vedere că această clădire este situată în inima Blajului, iar pe de altă parte era și normal să le creăm angajațiilor din administrația locală condiții de cel mai înalt nivel, pentru a-și putea desfășura activitatea la standardul așteptat. Nu în ultimul rând, cetățeanul care intră în Primărie trebuie să găsească acest loc primitor și confortabil, în care respectul față de plătitorul de taxe să se simtă la tot pasul. Sper, în consecință, ca începând de astăzi, să crească la Blaj calitatea și eficiența actului administrativ”, a declarat primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

Pentru reabilitarea interioară a sediului Primăriei Municipiului Blaj s-au efectuat următoarele lucrări:

– înlocuirea tuturor pardoselilor din marmură pe holuri și coridoare, desfacerea pardoselirlor din parchet laminat și a stratului suport, precum și turnare șape egalizare;

– refacerea finisajelor pereților și corectarea neregularităților existente (placarea pereților cu placi din gipscarton);

– realizarea de pardoseli din PVC, trafic intens, plinte PVC tip scafă profil terminal;

– refacerea pardoselilor în spațiile de circulație comune, scări, holuri, cu piatră naturală;

– înlocuirea ușilor interioare și înfundarea golurilor;

– refacerea în totalitate a instalației electrice (iluminat, prize, curenți slabi) prin montarea aparatelor pe stâlpișori;

– realizarea tavanelor false care să permită mascarea tubulaturilor de climă și ventilație;

– realizarea unei instalații de climatizare pe timp de vară prin chilier;

– extinderea grupului sanitar de la etaj;

– înlocuirea întregii rețele de încălzire, inclusiv calorifere;

– realizarea rețelei pentru sistemul de securitate, antiefracție și a rețelei de alarmare la incendiu;

– dotarea tuturor birourilor cu mobilier nou.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

Ultima stradă din Petrisat care necesita reabilitare, finalizată înainte de 1 mai

Publicat

în

Ultima stradă din Petrisat care necesita reabilitare, finalizată înainte de 1 mai

Ultima stradă din Petrisat care necesita reabilitare a fost finalizată înainte de 1 mai. 
Lucrările de reparații capitale (carosabil rutier, rigole, trotuare) a străzii numărul 4 din Petrisat au început la finalul lunii februarie și au fost finanțate din bugetul local al municipiului Blaj, valoarea acestora fiind de un milion de lei.
După ce anterior s-a turnat primul strat de asfalt, luni 29 aprilie a fost turnat cel de-al doilea strat. Au urmat trasarea marcajelor rutiere și recepționarea lucrării.
A fost una dintre cele mai dificile lucrări de reabilitare, ținând cont de cele 18 izvoare de coastă care au necesitat captarea pentru a asigura stabilitatea străzii.
Deoarece traficul este redus în zonă, am convingerea că această stradă nu va necesita reparații mulți ani de acum înainte. Odată cu finalizarea acestei străzi, avem și la Petrisat o infrastructură rutieră și de servicii completă, iar intervențiile viitoare vor viza doar reabilitările incluse în ciclul de reparații stabilit tehnic de Primăria Blaj, cuprins între 7 și 10 ani, în funcție de importanța și de gradul de uzură”, a precizat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Programul de spălare a trotuarelor în desfășurare la Blaj

Publicat

în

La Blaj, în desfășurare, program de spălare a trotuarelor

În această perioadă, odată cu venirea primăverii, Primăria Municipiului Blaj, împreună cu Serviciul Public de Gospodărie Comunală, derulează un program prin care toate trotuarele din municipiu vor fi spălate cu apă și detergent.
Reprezentanții Primăriei Blaj au explicat că au planificat ca această lucrare să fie finalizată până la Sfintele Sărbători de Paști, dar din cauza condițiilor meteo precare programul de spălare a trotuarelor din Blaj se va încheia în jurul datei de 15 mai, înaintea „Sărbătorii Libertății” (Zilele Blajului).
Ne pare rău că nu am putut finaliza această lucrare conform planificării și vă rugăm să fiți partenerii noștri pentru orașul curat pe care ni-l dorim cu toții! Vă mulțumim pentru înțelegere și pentru încrederea pe care ne-o acordați! Împreună punem Blajul înainte de toate!”, au precizat reprezentanții administrației locale blăjene.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Lucrări edilitare importante la Blaj: Care sunt acestea

Publicat

în

La Blaj, lucrări edilitare importante

În această perioadă se lucrează în Blaj la amenajarea peisagistică pentru perioada primăvară-vară-toamnă și la reabilitarea a două străzi din municipiu.
Se plantează flori în toate zonele orașului, astfel încât Blajul să fie pregătit de sărbători. În acest an este propus un aranjament floral în care predomină culorile calde, cu un aspect estetic deosebit, care va rezista până la finalul lunii octombrie.
De asemenea, continuă lucrările de reparații capitale la ultima stradă din Petrisat care necesită reabilitare, acolo unde se apropie finalul acestora. Săptămâna trecută s-a turnat primul strat de asfalt, iar în această săptămână va fi turnat al doilea strat de asfalt și se vor trasa marcajele. A fost una dintre cele mai dificile lucrări de reabilitare, ținând cont de cele 18 izvoare de coastă care au necesitat captarea pentru a asigura stabilitatea străzii. Investiția este finanțată din bugetul local al municipiului Blaj.
Odată cu finalizarea acestei străzi, va exista și la Petrisat o infrastructură rutieră și de servicii completă, iar intervențiile viitoare vor viza doar reabilitările incluse în ciclul de reparații stabilit tehnic de Primăria Blaj, cuprins între 7 și 10 ani, în funcție de importanța și de gradul de uzură a străzilor.
Săptămâna trecută au început și lucrările de modernizare pe strada Gheorghe Magheru, o investiție finanțată din bugetul național al României, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Pe această stradă vor fi efectuate lucrări de reparații capitale la fundația străzii, carosabilul rutier – pe care se vor turna două straturi de asfalt, rigole și trotuare. Lucrările vor fi finalizate până la data de 1 iulie 2024, au anunțat autoritățile locale.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba