SDEE Transilvania Sud susţine viitorii electricieni din Alba lulia: Clasă profesională în sistem dual, profil electric, la Liceul Tehnologic „Dorin Pavel” din Alba lulia

Adăugat la Educație și Cultură, Știri

Un număr de 28 de elevi ai Liceului Tehnologic „Dorin Pavel” din Alba lulia vor beneficia de bursă lunară, echipamente şi condiţii excelente de practică. Absolvenţii vor avea oportunitatea de a se angaja în cadrul Grupului Electrica

Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Sud, parte a Grupului Electrica, susţine înfiinţarea unei clase profesionale în sistem dual (profil electric) în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Dorin Pavel” din Alba lulia, începând cu anul şcolar 2019-2020.

„Ne bucurăm să continuăm dezvoltarea acestui proiect în zonele în care ne desfăşurăm activitatea, prin înfiinţarea celei de-a doua clase, după cea din Braşov, prin care susţinem formarea profesională a tinerilor care vor să devină electricieni şi cărora le oferim oportunitatea ca, după absolvire, să se angajaze în cadrul companiei”, a declarat Sinan Mustafa, Director General al SDEE Transilvania Sud.

”În contextul actual, pe piaţa forţei de muncă din Alba a devenit din ce în ce mai dificilă atragerea de personal calificat în domeniul energiei. Prin înfiinţarea unei clase profesionale în sistem dual, profil „Electrician exploatare joasă tensiune”, suntem convinşi că oferim tinerilor posibilitatea de a avea cele mai bune condiţii pentru a se forma în domeniu şi că, în viitor, putem beneficia de o resursă umană calificată”, a declarat Bogdan Medrea, Director al SDEE Transilvania Sud – Sucursala Alba.

În baza acestui parteneriat, SDEE Transilvania Sud va asigura pentru un număr de 28 de elevi ai Liceului Tehnologic „Dorin Pavel” din Alba lulia o bursă lunară în valoare de 500 lei, condiţii excelente de pregătire practică, inclusiv în instalaţiile SDEE Transilvania Sud, şi echipament de lucru şi de protecţie. În plus, vor fi oferite premii pentru stimularea performanţei şi o masa pe zi, la locul de practică. După obţinerea calificării pentru meseria de electrician exploatare joasă tensiune, absolvenţii vor avea posibilitatea de a se angaja în cadrul SDEE Transilvania Sud sau în alte companii din Grupul Electrica.

Pentru anul şcolar 201-2020, înscrierile au loc în perioada 24-26 iunie 2019, la sediul Liceului Tehnologic ”Dorin Pavel” din Alba lulia.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii