Poetul Mihai Eminescu omagiat la școala care îi poartă numele, Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia

Adăugat la Știri

Miercuri, 15 ianuarie 2020, la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia a fost sarbătoare. De la mic la mare, elevi și dascăli, formând un suflet și un glas, au marcat prin activități pline de sensibilitate împlinirea a 170 de ani de când pe cerul literaturii românești s-a născut LUCEAFĂRUL Mihai Eminescu.

La bustul poetului amplasat în holul școlii, elevii claselor a IV-a, coordonați de prof. Lucia Jimborean, au realizat programul ”Şi Eminescu a fost copil”, un regal de cântece și poezii. Elevii clasei a VI-a A, coordonați de prof. Corina Sava, au depus coroane de flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Scriitorilor. De asemenea, elevii claselor de gimnaziu, coordonați de profesorii de limba și literatura română și muzică, au prezentat un amplu program intitulat “Prietenii de suflet, prietenii literare” – medalion literar – muzical și masă rotundă. Aflat sub amprenta ”prieteniei”, acesta a relevat legătura sufletească dintre Mihai Eminescu și trei mari clasici, Ion Creangă, Ioan Slavici și Ion Luca Caragiale. Momentul a fost încununat cu vocile îngerești ale elevilor din corul ”Speranța”, coordonat de prof. Tudor Bogdan.

Pe holurile școlii au fost organizate expoziții cu lucrări plastice ale elevilor, inspirate din creațiile eminesciene și colajul literar – plastic ”Urmând pașii lui Eminescu”.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii