Nicușor Dan, liderul USR, la Unirea FM : Cunosc Cetatea din Alba Iulia, câteva firme din Sebeș și știu că Roșia Montană trebuie să intre în circuitul turistic

Adăugat la Știri

DSC_0030Nicușor Dan, președintele Uniunii Salvați România, s-a aflat vineri, 12 august, în Alba Iulia, pentru a vorbi despre proiectul Uniunea Salvați România (USR), ca alternativă la partidele politice tradiționale, despre extinderea la nivel național și obiectivele pe termen scurt si mediu ale USR.

Acesta a declarat la Unirea FM că nu se cunoaște încă liderul USR Alba, că va avea  o întâlnire cu simpatizanții din Alba pe care ii va lăsa să se cunoască și apoi vor decide. Întrebat cât de mult cunoaște județul Alba, Nicușor Dan a precizat că știe destul de puțin  dar a menționat Cetatea Alba Iulia, despre care a spus că nu e de acord cu modalitatea arhitecturală aleasă, dar că apreciază că autoritățile au reușit să facă un pol turistic important. Nicușor Dan a vorbit și despre alte două localități din județ.

Liderul USR , Nicușor Dan: ”Știu că avem firme care au venit în Sebeș și care produc piese pentru industria auto, un lucru important. Chiar dacă nu am apucat să mă informez, intuiesc ca în economia locală nu există poziții pentru tineri care termină studiile și care pleacă din Alba Iulia către Cluj sau alte orașe.”

Referitor la poziția USR vizavi de Roșia Montană , Nicușor Dan a precizat : ”Noi ne-am implicat, în momentul în care eram Asociație, împotriva proiectului minier. Roșia Montana are șansa, și există  studii pe care le-au făcut oameni de prestigiu de știință la nivel mondial, care spun că Roșia Montana trebuie să intre în patrimoniul mondial UNESCO. Asta însemnă că va intra într-un circuit mondial turistic și mai înseamnă că se pot produce venituri pentru locuitorii de acolo. Cred că asta este soluția pentru Roșia Montană.”

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii