Echipa Unirea FM

simona lodromanSimona LODROMAN (redactor șef)

Licențiată în filologie a Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, absolventă a cursului de predare pedagogică și psihologică pentru limba și literatura română și pentru limba și literatura italiană, este redactorul cu cea mai vastă experiență în munca de radio, pe care a împletit-o în mod fericit cu cariera didactică. Simona este, totodată, traducător și interpret de limba italiană pe lângă instanțele judecătorești.

Simona LODROMAN: ”Un strop de talent, multă muncă şi lectură permanentă, decenţă cât cuprinde şi curiozitate maximă. Aceasta e reţeta pe care încerc să o urmez. Cu ce rezultat? Asta numai ascultatorii au dreptul să stabilească. Am învăţat că talentul nu este suficient pentru a realiza o emisiune de succes sau pentru a prezenta știri de calitate și obiective, şi că pregătirea, perfecţionarea şi perseverenţa trebuie să fie continue, dacă vrei să câştigi un loc în mintea celui care te ascultă. Vă pot asigura că jurnalismul trebuie să fie o vocație, pentru că jurnalistul are  o mare responsabilitate socială; el este  cel care va informa, educa și forma gustul publicului. Și, credeți-mă, nu e deloc ușor dar… e atât de frumos”


 


Teo-Negura-UnireaFM

Teo NEGURĂ (redactor muzical)

Licențiat în filologie în 2002, cu studii postuniversitare de încă 4 ani, a trecut, până acum, în cei 16 ani de radio, prin mai multe posturi și experiențe, de la radioul teritorial din Târgu-Mureș, până la radiouri locale sau naționale, culturale sau comerciale. A absolvit un stagiu de perfectionare radio în străinătate, la Lyon, de-a lungul caruia a lucrat alaturi de o echipa de profesioniști, într-un post de radio de limba franceză, cu acoperire pe Franța și Belgia. În toți acesti ani, a învațat să mizeze pe naturalețe, dezinvoltură și un discurs spontan,  alegând întotdeauna să promoveze bunul gust în materie de muzică.

 
Teo NEGURĂ: “E de prisos să spun că-mi vine greu, așa, în general, să tac? N-aș mai fi eu… La radio, ori îl ai, ori nu. Simțul vorbirii, vreau să zic.
 Nu m-am născut cu căștile pe urechi, ori cu microfonul în brate, e doar o pasiune cultivată cu răbdare și respect pentru voi. Pe care-l câștigi foarte greu și-l poți pierde frustrant de repede. Și dacă mă enervează ceva pe lumea asta, e sa fiu numit DJ. Poate și pentru că în viața mea n-am învârtit discuri prin cluburi ori discoteci de noapte dubioase. Eu doar vorbesc și vă provoc să mai ieșiți, din când în când, din stereotipii – dacă se poate.
 În rest, dacă aș scrie un manifest împotriva a tot ceea ce ne irită, plictisește sau demotivează, cu siguranță că l-aș scrie pe muzică bună.”