Duminică, 22 septembrie, Cupa României – Etapa a II-a

Adăugat la Fotbal, Sport, Știri

În prima fază a Cupei României, au fost înscrise toate echipele de Liga a V-a, cu excepția celor două echipe satelit (CS Ocna Mureș și ACS Industria Galda), care conform ROAF: „În situația cluburilor cu mai multe echipe, în cadrul Cupei României, acestea pot participa doar cu echipa de categorie superioară a clubului”. Echipele care nu s-au calificat, vor avea pauză în weekendul 21-22 septembrie 2019. 

În etapa 3 (17 octombrie- Joi), pe lângă cele șapte echipe de liga 5, vor mai intra alte cinci echipe de liga 4 (cele mai slab clasate în ediția precedentă: CS Inter Unirea, ACS Performanța Ighiu, CS Universitatea Alba Iulia, CS Navobi Alba Iulia și AS Energia Săsciori), urmând ca în optimile de finală (primăvara anului 2020) să se califice cele 6 echipe din turul trei,  plus celelalte zece echipe din liga 4: ACS Nicolae Linca Cergău, ACS Spicul Daia Română, AS Viitorul Vama Seacă, AFC Micești, ACS Viitorul Sântimbru, CS Olimpia Aiud, CS Zlatna, CS CIL Blaj, AS Voința Stremț și CS Ocna Mureș.

În urma jocurilor din etapa I, echipele calificate în etapa 2 (22 septembrie 2019 – Ora 17:00) au fost împerecheate astfel:

ACS Crăciunel – AS Viitorul Biia

AS Târnavele Tiur – AS Gaz Metan Valea Lungă

AS Șoimii Ciumbrud – ACS Băgău

CS Arieșul Apuseni Baia de Arieș – AS Sportul Livezile

AS Euro Șpring – AS Limbenii Limba

ACS Gloria Cricău 2019 – CS Rapid CFR Teiuș

AS Hidromecanica Șugag – calificată direct în turul III

Jocurile se desfășoară într-o singură manșă, pe terenul primei echipe, considerate a fi organizatoare de joc.

Ora şi ziua de disputare a jocurilor, pot fi modificate cu acordul ambelor echipe, prin cerere scrisă depusă la sediul AJF Alba, până miercuri 18 septembrie 2019.

Echipele considerate gazde, vor achita partea nesubvenționată a baremului de arbitraj (225 lei) până joi 19.09.2019, diferența fiind achitată de AJF Alba, în baza proiectului cu C.J. Alba.

Toate cluburile sunt obligate să achite toată suma aferentă turului de campionat până cu 48 de ore înaintea începerii campionatului și cu 48 de ore înaintea fiecarui joc de Cupa României, atunci când este gazdă. Echipa oaspete nu va avea de achitat barem de arbitraj în Cupa României.

Conform Hotărârii Comitetului de Urgență din 21.08.2018, în faza județeană a Cupei României, în situația în care după consumarea celor 90 de minute de joc regulamentare, rezultatul este egal, echipa învingătoare va fi stabilită direct prin executarea loviturilor de departajare, fără a se mai disputa cele două reprize de prelungiri, a câte 15 minute.

ATENŢIE: În faza judeţeană a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maxim 4 (patru) înlocuiri de jucători pe toată durata jocului, tot 4 fiind şi numărul maxim de jucători care poate fi trimis în acelaşi timp, de fiecare echipă la încălzire !!!

Echipele sunt obligate să folosească cel puţin 1 jucător născut după 01.01.2001, atunci când se întâlnesc echipe de liga a IV-a și cel puțin 1 jucător născut după 01.01.1998, atunci când se întâlnesc echipe de liga a V-a. Dacă echipele vor fi din eşalon diferit (liga a IV-a cu liga a V-a), se va aplica regula de la liga a V-a.

Dacă acesta este eliminat din teren (cartonaș roșu), echipa în cauză nu este obligată să introducă în teren un alt jucător care să îndeplinească condițiile respective.

Sursa:ajfalba.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii