Rămâi conectat

Știri

Comedii, documentare și drame: Cele mai noi filme românești ajung la Alba Iulia Music & Film Festival 2018

Publicat

în

O selecție de filme românești produse în ultimul an și jumătate este inclusă în programul celei de-a 6-a ediții a Alba Iulia Music & Film Festival (AIMFF). Între 31 august și 2 septembrie, cinefilii prezenți la Alba Iulia vor avea ocazia să vizioneze filme în avanpremieră dar și producții care au fost deja premiate în festivaluri internaționale.

Având premiera mondială la TIFF 2018, Dacii liberi, documentarul semnat de Andrei Gorgan și Monica Lăzurean-Gorgan, e departe de a împăca vreuna din viziunile existente asupra acestei perioade din istoria țării. Români ferm convinși că dacii au construit piramidele, adulți ce-și petrec timpul liber reconstituind bătălii dintre daci și romani, istorici care încearcă să aducă un pic de rațiune în dezbatere, toți se regăsesc în acest documentar căruia nu-i lipsește umorul, involuntar de cele mai multe ori. Și dacă tot vorbim de umor, festivalul propune o comedie autentic românească: Ghinionistul, filmul românesc cu cele mai mari încasări din 2017 şi câştigătorul premiului publicului la gala Premiilor GOPO 2018. În regia lui Iura Luncașu, filmul este o cursă plină de imprevizibil pe care un tânăr chitarist o parcurge  în speranța că va ajunge la audiţiile ce îi vor schimba viitorul. Ambele filme sunt programate vineri, 31 august, în prima seară de festival.

Sâmbătă, 1 septembrie, sunt programate două filme lansate la sfârșitul anului trecut. Debutul în lung metraj al regizorului Andrei Crețulescu, Charleston, este un cocktail pop condimentat cu umor negru și melodramă, care s-a bucurat de o premieră mondială în competiția oficială de la Locarno 2017. În cu totul alt registru,  Hawaii e povestea taximetristului ce trăiește în România comunistă și află că a moștenit o avere impresionantă în insula americană ce dă titlul filmului. Șansa de a deveni milionar în dolari e blocată de riscul ca statul să-i confiște toată averea. Hawaii este un film cu totul atipic despre regimul comunist, semnat de regizorul Jesús del Cerro, avându-i pe Dragoș Bucur, Cristina Flutur și Andi Vasluianul în rolurile principale.

Avanpremiera filmului Secretul fericirii este programată pentru duminică, 2 septembrie. Cu acest film prezentat, în acest an, în mai multe festivaluri internaționale (TIFF, Los Angeles Film Awards, Virgin Spring Cinefest) actorul Vlad Zamfirescu își face debutul regizoral, interpretând și unul din rolurile principale. Lupta de a păstra aparențele unei relații perfecte poate duce la pierderea unei mari iubiri, ar fi concluzia acestei povești în care secretele unui cuplu sunt aduse, cu umor dar și nostalgie, pe marele ecran. Excelenta distribuție din Scurtcircuit va convinge orice cinefil să nu rateze proiecția de duminică a filmului. Inspirat de fapte reale, filmul are în prim plan doi adolescenți pe care părinții îi obligă să-și dea copilul spre adopție. Situația ia o cu totul altă turnură când, a doua zi după nașterea prematură, salonul în care se afla bebelușul este cuprins de un incendiu. Oana Ștefănescu, Magda Catone, Valentin Popescu și Maria Morgenstern sunt printre actorii pe care îi veți putea vedea în acest film regizat de Cătălin Saizescu.

Invitați speciali din lumea filmului și a muzicii românești vor fi prezenți, la Alba Iulia Music and Film Fest, pentru a se întâlni cu publicul de aici. Noi detalii vor fi anunțate în curând.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

A patra ediție a Târgului de joburi organizat de Universitatea din Alba Iulia: Când va avea loc

Publicat

în

Când va avea loc a patra ediție a Târgului de joburi organizat de Universitatea din Alba Iulia

Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (CICOC UAB) în parteneriat cu Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Alba și Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba va organiza în data de 22 mai Târgul de joburi  CARIERA UAB, pentru studenți și absolvenți.

Sunt invitate să participe organizații din toate domeniile, interesate de a oferi studenților și absolvenților UAB locuri de muncă, practică, internship, voluntariat sau stagii de documentare în vederea elaborării lucrărilor de licență sau de disertație.

Succesul primelor trei ediții ale Târgului de joburi organizat la UAB, precum și rata crescută de inserție înregistrată ca urmare a desfășurării lor, determină continuarea organizării acestor tipuri de activități la nivelul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, prin Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră (CICOC-UAB).

Angajatorii care sunt în căutare de viitori angajați și doresc să îi întâlnească pe studenții sau absolvenții UAB aflați în procesul de identificare al unui loc de muncă sau reconversie profesională, pot transmite intenția de participare, împreună cu locurile vacante disponibile și numărul acestora la adresa de email [email protected], până la data de 15 mai, în vederea alocării unui stand.

Acest Târg de joburi este organizat în cadrul Proiectului CNFIS-FDI-2024-F-0466- MĂSURI INTEGRATIVE DE CONSILIERE ÎN CARIERĂ ȘI ARMONIZARE A OFERTEI DUCAȚIONALE CU RIGORILE PIEȚEI MUNCII – CARIERA UAB, finanțat de către Ministerul Educației, prin Fondul de Dezvoltare Instituţională destinat universităţilor de stat – FDI 2022 (Domeniul 7: Corelarea ofertei educaţionale cu cererea pieţei muncii, consilierea și orientarea în carieră), Manager de Proiect: Conf.univ.dr. Larisa Dragolea, Director al Centrului de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră.

Centrul vine în sprijinul studenților, absolvenților, elevilor din clasele terminale, prin oferirea de servicii de informare, consiliere și orientare pentru alegerea traseului profesional, servicii de consiliere psihologică și evaluare aptitudinală, consiliere vocațională și educațională, monitorizarea inserției pe piața muncii, sprijin în procesul de identificare a locului de muncă potrivit, în acord cu abilitățile personale și competențele dobândite pe parcursul studiilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Reabilitare moderată a şcolii generale din Tăuţi: Care este stadiul lucrărilor

Publicat

în

Care este stadiul lucrărilor de reabilitare moderată a școlii generale din Tăuți

Autoritățile locale și județene au verificat, zilele trecute, stadiul lucrărilor de reabilitare moderată a şcolii generale din Tăuţi, comuna Meteş.
Investiţia va transforma această unitate de învăţământ într-una modernă, care poate rivaliza cu oricare alta din mediul urban, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Alba.
Aceștia au precizat că finanţarea merge spre lucrările la clădire, pornind de la refacerea reţelelor electrice și a pardoselilor, schimbarea uşilor, izolaţii și copertine, până la sistemul de iluminat cu LED şi senzori de prezenţă.
O altă linie de finanţare prin PNRR presupune achiziţia de mobilier şcolar și de echipamente digitale pentru organizarea învăţării în mediul virtual.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Parcul Fotovoltaic Alba Iulia, proiect finalizat

Publicat

în

Parcul Fotovoltaic Alba Iulia, proiect finalizat

Autoritățile locale din Alba Iulia au anunțat finalizarea unui proiect ambițios și vital pentru sustenabilitatea orașului: Parcul Fotovoltaic Alba Iulia.
Amplasat strategic în zona de centură, noul parc acoperă 10.000 de metri pătrați și este echipat cu 1.414 module fotovoltaice, fiecare având o capacitate de 550Wp.
Capacitatea totală este de 777.7 kWp.
Investiția s-a realizat prin proiectul „Promovarea producției de energie din surse regenerabile pentru consum propriu la nivelul Municipiului Alba Iulia”, care include și instalarea de centrale fotovoltaice pe 5 clădiri publice. Toate acestea sunt posibile datorită finanțării generoase prin granturile norvegiene. Proiectul a fost finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021, Program pentru Energie în România, cu un grant de 611.262,00 euro.
„Este un pas mare înainte în angajamentul nostru pentru un viitor mai verde și mai curat. Așteptăm cu nerăbdare să vedem impactul pozitiv pe care această inițiativă îl va avea asupra comunității și mediului înconjurător”, au transmis reprezentanții Primăriei Alba Iulia.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba