Bacalaureat 2017: Elevii au susținut astăzi proba la matematică și istorie

Adăugat la Știri

Bacalaureat 2017. Trei elevi din județul Alba au fost eliminați, miercuri, de la proba de matematică și istorie, pentru fraudă, după ce au încercat să copieze cu telefonul mobil.

De asemenea, 74 de elevi, dintre cei 2.482 înscriși, au absentat la proba de miercuri.

Cei trei absolvenți din Alba, care au fost eliminați, au fost examinați la centrul de examen de la Colegiul Tehnic ”Apulum” din Alba Iulia, Liceul Silvic Câmpeni și Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia.

În Alba au fost amenajate 12 centre de examen.

Candidații au susținut, luni și marți, proba la limba și literatura română, respectiv la limba maternă.

Miercuri are loc proba obligatorie a profilului. Absolvenții de real susțin proba la matematică, iar cei de uman la istorie, potrivit calendarului Ministerului Educației.

Vineri are loc proba la alegere a profilului și specializării, iar candidații pot opta pentru una dintre disciplinele – biologie, chimie, fizică, economie, filosofie, geografie, informatică, logică și argumentare, sociologie și psihologie.

Pe 5 iulie, până la ora 16,00, vor fi afișate rezultatele, iar contestațiile pot fi depuse între orele 16,00 și 20,00.

Între 6 și 9 iulie vor fi rezolvate contestațiile, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 10 iulie.

Potrivit Metodologiei de organizare a examenului de bacalaureat, candidaţii care sunt prinşi fraudând această evaluare nu vor mai avea dreptul să se înscrie în următoarele două sesiuni.

Elevii au dreptul să susţină examenul de bacalaureat, fără taxă, de cel mult două ori. Prezentările ulterioare la examen sunt condiţionate de achitarea unor taxe.

Candidaţii care au participat, dar nu au promovat examenul de bacalaureat în sesiunile de bacalaureat organizate începând cu anul 2003 pot solicita recunoaşterea unora dintre probele promovate în anii menţionaţi.

Se interzice candidatilor la examenul de bacalaureat sa introduca în salile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete si altele asemenea, candidatii având obligatia de a lasa obiectele mentionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilita de comisia de bacalaureat în acest scop.

Emilia Hîrceagă

redactor știri Radio Unirea FM
e-mail: redactie@radiounirea.ro

Comentarii