Alba este unul din județele în care linia Stop Abuz și Violență nu este des apelată: Cel mai grav caz al anului trecut, cel al tatălui din Stremț care și-a bătut cele 3 fetiţe, cu biciul

Adăugat la Știri

Alba este unul din județele în care ”Telefonul Copilului” nu este des apelat. Cel mai grav caz al anului trecut semnalat a fost cel al tatălui din comuna Stremț care și-a bătut cu biciul cele 3  fetițe.

Alba este unul din județele în care ”Telefonul Copilului” nu este unul prea des apelat. Cel puțin așa rezultă din declarația făcută la Unirea FM de către directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Alba, Valentin Frăcea. Acesta a precizat că  în cursul anului trecut, prin intermediul celor 2 linii telefonice „Telefonului Copilului” și linia ”Stop Abuz și Violență”, au fost raportate doar 19 apeluri, cele mai multe pentru linia ”Stop Abuz și Violență”, respectiv 14 apeluri. Directorul DGASPC Alba, Valentin Frăcea, a precizat la Unirea FM că doar pentru câteva situații a fost nevoie de intervenția instituției și nu a fost nevoie să fie luată o măsură de protecție pentru copil. Acesta a precizat că toate cazurile anunțate la cele 2 linii sunt atent studiate, chiar dacă vin din partea unor persoane anonime. Cel mai grav caz al anului trecut a fost cel al tatălui din comuna Stremț care și-a bătut cu biciul cele 3  fetițe.

Directorul DGASPC Alba, Valentin Frăcea: ”Prin intermediul celor 2 linii telefonice, pe care noi le avem în administrare, în cursul anului 2019 am avut 19 apeluri. Pentru ”Telefonul Copilului” am avut 5 apeluri iar pentru Linia ”Stop Abuz și Violență” am avut 14 apeluri. Din cele 5 apeluri  venite pe linia ”Telefonul Copilului” doar pentru 2 situații a fost nevoie de intervenția DGASPC Alba, pentru care nu a necesitat să fie luată o măsură de protecție pentru copil. Nu avea o legătură directă cu un abuz asupra unui copil. Iar pe Linia Stop Abuz și Violență, din cele 14 apeluri doar pentru 2 situații a fost nevoie de intervenția DGASPC Alba”.

Eventualele cazuri de abuz asupra unui copil pot fi anunțate la Telefonul Copilului , la numărul de telefon 0.800.82.00.100 și la linia Stop Abuz și Violență , la numărul de telefon 0.800.41.05.50.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii