25 de cadre militare au fost avansate în grad la Jandarmeria Alba

Adăugat la Știri

DSCN2079Avansări în grad la Jandarmeria Alba. 25 de cadre militare au împlinit termenul de înaintare în gradul următor și au fost avansate într-un cadru festiv la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba.

În această dimineață, începând cu ora 09.00, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, a avut loc o adunare festivă, în cadrul căreia au fost avansați în gradul următor, la termen, un ofițer și 24 de subofițeri. Ceremonia militară a debutat cu prezentarea raportului, trecerea în revistă a formației și intonarea imnului național. Primul adujunct al inspectorului șef, domnul colonel Giurea Marius,  a dat citire Ordinului prin care cadrele militare au fost înaintate în gradul următor și a înmânat celor avansați noile grade, cu această ocazie felicitându-i și dorindu-le succes în activitate.

Cadrele militare ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba au fost avansate astfel:

  • în gradul de colonel: 1 ofițer;
  • în gradul de plutonier adjutant șef: 5 subofițeri;
  • în gradul de plutonier major: 16 subofițeri;
  • în gradul de plutonier: 3 subofițeri;

Conform prevederilor Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, în luna august a fiecărui an, se înaintează la termen, în gradul următor, cadrele militare în activitate care au împlinit sau împlinesc stagiul minim în grad în cursul anului şi îndeplinesc cumulativ celelalte condiţii legale.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii